Daca nu respecti normele de protectia muncii ai de suferit. Daca nu respecti legile universului, iar ai de suferit. Exista insa in Evanghelie ceva explicat mai bine si anume :
"Căci cel ce mănâncă şi bea cu nevrednicie, osândă îşi mănâncă şi bea, nesocotind trupul Domnului.De aceea, mulţi dintre voi sunt neputincioşi şi BOLNAVI şi mulţi au murit.
Căci de ne-am fi judecat noi înşine, nu am mai fi judecaţi."
(Epistola intaia catre Corinteni a Sf. Apostol Pavel – 11/28-31)
Conform lui | Mircea08 crestini nu se imbolnavesc niciodata deci daramati toate spitalele ca crestini nu au nevoie,in locul lor sa facem biserici, ca na doar pacatosi se imbolnavesc,desigur ca si un copil e pacatos daca nu el parinti lui sau bunici sau din cauza unui mar, cu astfel de mentalitati suntem de rusinea europei, in curand si a africi, bolile sunt cauzate de virusi, microbi, boli cronice etc
nu sunt date de vreo zeitate evreiasca
Pentru ca omul alege sa cunoasca si raul fara sa-si dea seama ca raul implica mai mult decat a minti ci si boli de la Dumnezeu. Si Satan da boli. Dumnezeu respecta alegerea omului de a cunoaste si raul si il serveste cu rau. Din cunoasterea raului face parte si cunostinta despre chinul si moartea oamenilor care aleg doar binele si a copiilor nevinovati.
Nu zeul fictiv da bolile, dar noi vorbim pe intelesul credinciosilor.In metafore
Steregoi nu are cunoastere, el la orice problema inventeaza o poveste, indiferent de cat de fantastica si bizara.
Boala este o consecinta a pacatului pe care omul il iubeste mai ceva ca pe Dumnezeu.
Pacatul omului? Crezi ca un copil de o luna are vreun pacat? Ala de ce e bolnav? Stai asa ca stiu.'Pacatul stramosesc'.Am mai zis odata cum e cu 'pacatul stramosesc'.Dar mai zic odata.Ai un tata care e un criminal, si ala moare intre timp, vine politia si nu il gaseste in viata, dar te gaseste pe tine, fiind fiul lui, si te salta pe tine.Iti convine?
Sa incercam si cu 'iubirea'.'Eu vreau sa ma iubeasca fata mea sau fiul meu, daca nu o fac, ii omor'. Merge?
De aia au aparut virusi si bacterii pe pamant? ca e omul pacatos?
Presupun ca si animalele sunt pacatoase, si ele sufera de boli
E ce știți voi bre, bacterile au fost create sterile de mnezo' pe vremea lu' adam nu e erau așa rele, abia după noe au devenit niște ticăloase, ca și lei, lupi, urși și toate animalele de pradă.
Cand cineva este bolnav sau cand cineva drag lui ii este bolnav, acel om incepe sa priveasca altfel lucrurile, sa devina mai sensibil.
Daca oamenii nu ar avea tot felul de probleme, cum am putea noi sa ne exersam compasiunea pentru aproape si sa ne punem in miscare pentru el.
Daca eu ma preocup doar de lucruri inutile, rele nu inseamna ca eu singur imi doresc astfel de lucruri si prin urmare voi si atrage tot felul de lucruri, oamenii la mine.
Oamenii de stiinta spun ca doar pe fata unui om traiesc cca 6000 de bacterii care au diferite rolurfi in existenta omului. Fara ele omul nu ar putea trai, deci este evident ca Dumnezeu a creiat acest mediu necesar vietii. Bine inteles ca majoritatea acestor minuscule fiinte sunt creatia lui Dumnezeu si totodata au fost modificati atunci cand pacatul adica moartea a patruns in omenire.
Logica ta este a unui individ care NU a citit Biblia ca sa inteleaga cum reactioneaza Dumnezeu in diferite situatii. Da, omul este vinovat daca un copil de o luna este bolnav, din cauza omului a aparut moartea si boala pe pamant. Nu este vorba de pacatul stramosesc care poate fi unul spiritual dar si unul literar ci de viata omului in general.
Dumnezeu NU se razbuna, NOI suntem generatorul bolilor pe pamant datorita mortii si degradarii fizice pe care am declansat-o datorita pacatului. Sper ca nu vrei sa-ti insir o lista de pacate generatoare de boli, o poti afla de pe net.
"Oamenii de stiinta spun ca doar pe fata unui om traiesc cca 6000 de bacterii care au diferite rolurfi in existenta omului."
"deci este evident ca Dumnezeu a creiat acest mediu necesar vietii"
asta este una din cele mai amuzante si tampite concluzii pe care am citit-o pe sectiunea religie. Deci daca oamenii de stiinta au stabilit ceva e clar ca dumnezeu a creat acel ceva. Looooool. Pana unde poate duce habotnicia asta.
Nu, logica lui e a unui om rational, care gandeste singur si nu are nevoie de o carte care sa il ghideze in habotnicia in care unii din voi deveniti niste slavi penibili.
Din lacomia unor oameni(produse din zahar) + neinfranarea poftelor tale(cumperi si consumi produsele) = diabet zaharat.
Orice pacat din Biblie duce la boala trupului si sufletului.
"Oamenii de stiinta spun ca doar pe fata unui om traiesc cca 6000 de bacterii care au diferite rolurfi in existenta omului. Fara ele omul nu ar putea trai, deci este evident ca Dumnezeu a creiat acest mediu necesar vietii."
Conexiunea intre existenta bacteriilor alea si existenta unui dumnezeu, oricare ar fi el. e la fel de logica ca una de genul: rahatul pute, deci Dumnezeu exista.
recedaniel3 întreabă: