| fetitaCUPiscoturile a întrebat:

De ce credinciosii infocati de religie se considera pacatosi si simt nevoia sa faca cat mai multe rugaciuni si sa posteze si multe altele?

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu cred ca aceia care posteaza rugaciuni si exacerbari ale credintei sunt cu adevarat credinciosi, ci mai degraba niste farisei. TPU este contaminat de falsi credinciosi care simt nevoia sa-i puna la colt pe atei sau pe cei mai putin religiosi. Eu nu-i iau in seama, fiindca simt falsitatea din spatele vorbelor lor. Sunt intoleranti si rai, ceea ce este incompatibil cu statutul de crestini practicanti.

| fetitaCUPiscoturile explică (pentru Brigaela):

Eu am incercat sa zic altceva, dar mi-a placut raspunsul care este adevarat, ca cei de pe TPU sunt niste falsi!

Ma refeream lin general la cei care tin post si se roaga mereu, se considera in sufletul lor pacatosi. Ema ar putea sa explice mai bine.

| Brigaela a răspuns (pentru fetitaCUPiscoturile):

Am inteles oarecum eronat. Intrebarea ta este una complexa si raspunsul este greu de dat. In religia crestina si in special in confesiunea ortodoxa, exista o exacerbare a vinii, a pacatului, a ispasirii. Mai putin este prezent acel "Dumnezeu-iubire" si mult mai mult un Dumnezeu razbunator, care cere mult de la adeptii sai. Nu este neaparat gresit, dar mie mi se pare prea dur. Fiindca astfel de credinciosi ajung sa uite insasi esenta vietii crestine: sa faci bine, sa iti iubesti aproapele si sa duci o viata curata si morala. Devin scop in sine rugaciunea, postul si pocainta adesea in detrimentul vietii crestine. Cred ca un adevarat credincios poate pastra un echilibru intre acestea, pocaindu-se si rugandu-se in sufletul sau si nu pe la intersectii.

| fetitaCUPiscoturile explică (pentru Brigaela):

E posibil ca o persoana credinciaosa sa piarda un copil de leucemie, sau oricare alta boala. Acea persoana va capata o ura pe Dumnezeu sau o apropiere.

| Brigaela a răspuns (pentru fetitaCUPiscoturile):

E greu de spus, depinde de structura interna a persoanei si de veridicitatea credintei. Cei mai multi aflati in aceasta situatie se intorc spre Dumnezeu.

| Urzi23 a răspuns (pentru Brigaela):

Brigaela a răspuns:

Nu cred ca aceia care posteaza rugaciuni si exacerbari ale credintei sunt cu adevarat credinciosi, ci mai degraba niste farisei. TPU este contaminat de falsi credinciosi care simt nevoia sa-i puna la colt pe atei sau pe cei mai putin religiosi. Eu nu-i iau in seama, fiindca simt falsitatea din spatele vorbelor lor. Sunt intoleranti si rai, ceea ce este incompatibil cu statutul de crestini practicanti.

Urzi a raspuns cu intelepciune :

"Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecati"

"Sunt intoleranti si rai, ceea ce este incompatibil cu statutul de crestini practicanti."
"TPU este contaminat de falsi credinciosi care simt nevoia sa-i puna la colt pe atei"

Oare Brigaela cind a apasat pe taste a gindit =NU.
Oare titlul de userul anului o face pe brigaela mai desteapta =NU
Brigaela gindeste ca ardnaxur1961 rolling on the floor

Ce recomanadari are Urzi23 pentru Brigaela?

Urzi23 Ii recomanda cu intelepciune, sa se faca om de treaba si sa mai dea pe la scoala.

Răspuns utilizator avertizat
| Urzi23 a răspuns (pentru IntrebariIntrebatoare):

IntrebariIntrebatoare a răspuns (pentru Urzi23):

Cand o sa treci de pubertate, poate o sa gandesti si tu ca un om mare.

Urzi23 A raspuns cu intelepciune :

Ma uritule du-te si fa temele pentru miine, nu te mai baga in gura oamenilor mari.

| Urzi23 a răspuns (pentru IntrebariIntrebatoare):

IntrebariIntrebatoare a răspuns (pentru Urzi23):

'oamenii mari' isi recomanda unul altuia sa se duca la scoala? Ma pustuilica, du-te si canta la alta masa.

Urzi23 A raspuns cu intelepciune :

Fugi la vale melcule rolling on the floor

| Leocerba a răspuns (pentru Brigaela):

De acord 100% cu tine, Brigaela.

| fetitaCUPiscoturile explică (pentru IntrebariIntrebatoare):

A invatat sa dea copy paste. are si el 3 raspunsuri si le tot baga!

27 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Pentru ca suntem nascuti in pacat, singurul om care a trait pe acest pamant fara sa pacatuiasca a fost Domnul Isus. Nu sunt de acord cu raspunsul Brigaelei, ea vorbeste in necunostinta de cauza.Adevaratii crestini care Il cunosc cu adevarat pe Dumnezeu,ei nu mai pot sa taca,sa tina numai pentru ei, ei spun si altora, folosesc orice prilej ca sa Il vesteasca pe Domnul Isus.Si ucenicii la fel au procedat, au transmis vestea cea buna din gura in gura.Bineinteles ca facem si fapte, credinta fara fapte este moarta.Cand Il cunosti cu adevarat pe Domnul Isus, ti se schimba ordinea prioritatilor.Scopul vietii este ca sa traiesti frumos si sa spui si altora despre El.,, Cine se rusineaza de Mine inaintea oamenilor, si Eu ma voi rusina de el in fata Tatalui Meu si a ingerilor.,,

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

E modul lor de a plati in avans, in rate, locul caldut din Rai. Ca un fel de cumparare a Indulgentelor papale in Evul Mediu.

| Angel0 a răspuns:

Din acelasi motiv pentru care un ateu posteaza la infinit intrebari idioate si irelevante despre religie.Cate postari ai la "Religie" in ultimele doua luni? Peste 1000? Nu mai ai loc de credinciosi sau ei de tine?rolling on the floor rolling on the floor

| Rapunzell a răspuns:

Se numeste smerenie si este opusul mandriei. Sa te consideri cel mai pacatos te ajuta s anul te mandresti. Putini sunt cei care se smeresc cu adevarat.

| Bia_8599 a răspuns:

Cu cat te vei apropia mai mult de Isus, te vei vedea mai murdar, mai pacatos. Aceasta te va face mai dependent de El si mai umil in relatia cu Dumnezeu si cu semenii.
Cu cat te vei apropia mai mult de Isus si cu cat te vedea mai pacatos, vei ura mai mult pacatul, te vei stradui sa duci o viata mai curata.

| sandra2012 a răspuns:

Si eu sunt credincioasa, ma consider pacatoasa pentru ca nimeni nu este fara de pacat, in afara de Cel de sus, dar de postat rugaciuni si altele nu am facut-o niciodata, prefer sa imi tin credinta pentru mine, in sufletul meu.

| miradoniz a răspuns:

E complicat de explicat, pentru cineva care nu L-a descoperit înca.Nu exista NIMIC ce omul poate face pentru Dumnezeu. Orice face un om,face pentru el însusi,în primul rând, ca sa îi fie lui bine, indiferent daca este constient sau nu.De aceea,vointa "decentralizarii" de pe "eu" pe prezenta Domnului este cruciala(scopul principal al posturilor si rugaciunilor)-ignorarea lui sine însusi,lupta cu cel mai mare dusman-orgoliul(dragostea de sine).Si este o lupta pe care o duci,pentru ca vrei ca Dumnezeu sa învinga pentru tine! ai nevoie de El,deci vrei ca El sa faca ceva pentru tine. Orice victorie a omului,înseamna automat,cea a "eu"-lui.
De aceea,pentru ortodocsi,se spunea(odata) ca daca ti-e pofta de ceva de dulce în timpul postului-mai bine manânci! abia asa te smeresti cu adevarat-atunci când te abtii,poti ajunge mândru,deci sa spui,cum am mai auzit pe unii"e greu de postit,dar reusesc"! Scopul original(pentru mine,cel putin)era sa te apropii de Domnul-nu sa te bati în piept cu pumnul în fata Lui-"Totusi am vointa... fata de altii!"
Acum bine,asta este în ideal:fiecare din noi face ce poate, dar cine este perfect? iar relatia fiecaruia cu Dumnezeu, este cel mai personal lucru care exista! comoara sufletului nostru ne apartine.

| William a răspuns:

Mai fata cu priscoturi credinciosii postesc nu posteaza. Sa postezi inseamna sa incarci o poza su un comentariu pe o pagina web, sa postesti inseamna sa tii post.

| Angel0 a răspuns (pentru William):

Tu crezi ca ateul TPU înțelege diferența?

| fetitaCUPiscoturile explică (pentru William):

Da acolo m-a batut romana ce sa-i faci asta e!
nu stiu, nu stiu eu din astea, pentru ca nu tin post!

| William a răspuns (pentru fetitaCUPiscoturile):

Tu nu tii post, dar postezi pe TPU tot leful de intrebari laughing

| fetitaCUPiscoturile explică (pentru William):

Tin si eu post de care stiu!

| caractere a răspuns:

Uite-asa se ajunge la automutilare(fizic). Mental au facut-o mai demult si continua.
Doar ca pana una-alta ne chinuie si pe noi cu de-ale lor + copy-paste. Chiar daca nu le-am cerut, chiar daca nu ne intereseaza, chiar daca nu ne dorim. Atat pot ei, atat fac. Altceva oricum nu sunt in stare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lumea e ipocrita draga / de acea afirm ca o finta nu ar putea o crea o lume asa imperfecta cum e a noastra