| Danielcristian a întrebat:

De ce crestini sau cei care se considera crestini, sunt si ei putin ateii?

De ce nu respecta biblia?

Oare sunt crestini cu adevarat sau?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu te mai poti numi credincios dar nu te poti numi nici ateu..deoarece ateii nu au nici o convingere religioasa

36 răspunsuri:
| Pitbull305 a răspuns:

Sunt crestini dar au si ei caderi, pacatuiesc ca orice om, dar crestini adevaratii isi cer iertare de la Dumnezeu.

| ateuNEGATIV a răspuns:

Nu exista putin ateu ori esti ateu ori nu esti aici nu suntem la piata, exista 2 forme de ateism repingere totala a zeiilor sau respingere in proportie de 90 la suta adica sai contesti existenta
ce vorbesti tu acolo e o forma de ipocrizie multi sunt crestinii cu numele un ateu nu se numeste crestin, hindus etc intelegi de aia e viitorul bine nu in Romania in tariile secolului 21 vb de Germania nu de salbatica romanie aici e totul de rahat profa mea are 800 de lei in Germania 3000 de euro intelegi? totul se rezuma la banii in Romania e groaznic sa traiesti de aia uni apeleaza la credinta in disperare si le inteleg sa traiesti aici e o minune un miracol

| SaveTheNature a răspuns:

Stii tu pentru noi oamenii un om care se roaga la Dumnezeu este un credincios..asa il numim
Omul care spune ca Dumnezeu i-a si raspuns deja e numit schizofrenicbig grin.
Oamenii nu cred cu adevarat.

| Danielcristian explică (pentru ateuNEGATIV):

Da te inzeleg perfect, de aceea am si pus aceasta intrebare, pentru-ca nu mai stiu ce sa inteleg.
De ex: esti crestin, mergi la biserica, nu lipsesti niciodata, vi acasa injuri, te bati, bei, vorbesti pe cutare de rau+ nu respecti nici ziua sabatului, atunci tu te mai poti numi crestin? Sau credincios?

Aia nu inteleg eu happy

Si faza care este, ei se lupta si vorbesc despre Dumnezeu dar nu respecta nimica, ci se cred credinciosi, macar 1 ateu nu crede in biblie dar credinciosi da cred in ea numai ca nu respecta biblia. Sa fie rezultatul ateu?

| unbaiatanonim a răspuns:

Bun, sa clarificam problema, in realitate sunt foarte putini crestini (si aceea trecuti de 60 de ani), marea majoritate cred in dumnezeu pentru ca nu isi pot explica niste lucruri (ex. cum a fost facut pamantul, cine a creat omul, etc.), dar si pentru ca au frica de iad (in nici un caz de dumnezeu). Si ca sa nu facem offtopic, acei care incalca regulile bibliei se numesc crestini doar cu numele, adica ei cred in dumnezeu dar nu ii respecta poruncilewinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu sunt cu adevarati crestini cei care nu respecta Biblia! Unii se duc la Biserica doar de fatada si din obligtie si asta nu inseamna k sunt crestini. dar totusi ei stiu ca exista Dumnezeu si acest lucru nu ii va face niciodata atei!

| Danielcristian explică (pentru anonim_4396):

Da dar daca tu nu-l respecti pe Dumnezeu te mai poti numi crestin sau credincios?

Eu sincer cred-ca nu.

| Danielcristian explică (pentru Danielcristian):

Sau alta chestie, sunt multe religi care nu cred in ceea ce spune biblia, sau o inteleg diferit de ce oare? Nu-ti da de inteles ca sunt atei?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt crestini adevarati, supusi pacatelor omenesti, ca mai tot omul...

| ateuNEGATIV a răspuns (pentru Danielcristian):

Un mulsulman nu crede in noul testament e ateu? nu e ateu daca nu crede in biblia poate are alta religie poate e deist aia cred ca doar a provocat big bang si atat, pe TPU nu prea sunt ateii un ateu observa dovezile trage concluzi nu crede in porcari cu extrarestri cu piramidele chiar daca suna logic fara dovezi e ceva nul

Depinde de religie bautura nu-i interzisa la ortodoxi, voi sectani suntei mai fundamelisti faza cu crestinii e ceva la moda popular si na la greu se roaga de paste inconjuara biserica cam atat

Nici tu respecti biblia vechiul testament il ignori, cand isus spune am venit sa aduc sabie, azi vreau sa aprind lumea intelegi voi alegeti doar ce va convine

In biblie scrie clar ca bauturile imbatatoare nu sunt pe placul lui Dumnezeu, si cine se imbata cu ele nu este vrednic de imparatia lui Dumnezeu, cum adica pentru ortodoxi nu-i interzisa bautura?
Nu se bazeaza si ei pe biblie?

Isus a facut vinul bine sal bei cu masura nu peste masura

Cum poate sa zica Isus ca am venit sa aduc sabie etc, pe cind el nici nu s-a nascut pe acest pamint, vorbiri de ale lui Isus le gasesti doar in noul testament.

Iar vechiul testament eu nul ignor, acolo e legea ( cele 10 porunci) acolo e ziua (sabat), acolo e mancarea (porcul si alte uriciuni), deci gresesti, eu respect atit vechiul cit si noul, iar pentru mine sectanti sunt cei ce nu respecta biblia, eu o respect de la mincare pin la bautura, ziua sabatului, si cele 10 porunci, nu sunt pocait, si ca tot omul pacatos ma mai si enervez, sau vorbesc rau, sau cine stie ce.

Proverbe 20:1

Da nu zic ca e pacat sa bei un pahar, dar cine bea doar 1 pahar?
ca doar de la al primul pahar vine pofta de al doileahappy

In noul testament spune vrei versetul Luca 12:49
Eu am venit să arunc un foc pe pământ. Şi ce vreau decât să fie aprins chiar acum!
Matei 10:34, Sa nu va-nchipuiti ca am venit sa aduc pacea pe pamant: Am venit nu ca sa aduc pacea, ci sabia"!

Tu ignori versetele astea desi si tu ignori biblia si iei doar ce vrei

Acolo in vechiul testament sunt legile lui dumnezeu care tu le incalci Cei care lucreaza in ziua sabatului sa fie omorati.
Exod 31: 12-15~
12Domnul a vorbit lui Moise, si a zis:
13,, Vorbeste copiilor lui Israel, si spune-le:, Sa nu care cumva sa nu tineti sabatele Mele, caci acesta va fi între Mine si voi, si urmasii vostri, un semn dupa care se va cunoaste ca Eu sînt Domnul, care va sfintesc.
14Sa tineti Sabatul, caci el va fi pentru voi ceva sfînt. Cine îl va calca, va fi pedepsit cu moartea; cine va face vreo lucrare în ziua aceasta, va fi nimicit din mijlocul poporului sau.
15Sa lucrezi sase zile; dar a saptea este Sabatul, ziua de odihna, închinata Domnului. Cine va face vreo lucrare în ziua Sabatului, va fi pedepsit cu moartea.

Depinde cum intelegi versetul acesta happy, Asa sau infintat atitea religi pe pamint, lipsa de intelegere biblica. Daca vrei il intelegi iar daca nu.

Luca 14:26: Daca vreun om vine la mine si nu uraste pe tatal lui, pe mama lui, pe sotia lui si pe ai sai copii, si pe fratii lui, si pe surorile lui, da, si propria lui viata, nu-mi poate fi ucenic.

Esti ca si restul fara suparare

2Cor. 11 13.
Oamenii aceştia sînt nişte apostoli mincinoşi, nişte lucrători înşelători, cari se prefac în apostoli ai lui Hristos.

Eu nu le incalc, eu respect ziua sabatului, nu muncesc nimica.

Deuteronom 13 : 6,
Daca fratele tau, fiul mamei tale; sau fiul tau, sau fiica ta, sau nevasta ta din bratele tale; sau prietenul tau care ti-e scump ca sufletul tau, te incita pe ascuns spunand, haide sa mergem si sa slujim alti Dumnezei pe care nici tu nici parintii tai nu-i cunoscura; (7) adica Dumnezeii popoarelor care va inconjoara, aproape de tine sau mai departe de la un capat al Pamantului la altul (8) tu sa nu accepti si sa nu-l asculti; si nu trebuie sa tainuesti ce a zis (9) dar trebuie negresit sa-l omori; mana ta sa fie prima asupra lui ucigandu-l, si dupa aceea a tuturor celorlalti; (10) si trebuie sa-l omori cu pietre

Sambata? nu duminica nu e vorba de muncit si sasi inchini ziua domnului

Tu acum probabil te gandesti asta vrea sa ma duca in ispita e satana sigur nu-i asa?

Nu ma gindesc asa, doar acum am intrat pe TPU, sti cum e cu biblia? Daca nu o intelegi degeaba o citesti, iar ceea ce tu ai scris mai inainte, este vorbire in pilde, pe care nici eu nu le prea inteleg, dar asta e viata.

Eu incerc sa respect biblia, sa nu fac ceea ce lui Dumnezeu nu-i place, e normal ca sa nu iubesti mai mult pe alti decit pe Dumnezeu, pentru-ca mantuirea e personala, nu pot face nimica pentru tine sau altcineva, fiecare face pentru el.

La intrebarea ta : Sambata? nu duminica nu e vorba de muncit si sasi inchini ziua domnului, sincer nu prea am inteles la ce te-ai referit.

Dar ca sa stii ca eu Simbata o respect, ca unica zi de odihna.
Eu nu sarbatoresc nicio alta sarbatoare care e in alta zi decit cea in ziua sabatului(sambata)
Pentru-ca in biblie nu gasesc alte sarbatori referitoare la paste, sfinta maria, craciun sau alte sarbatori traditionale pe care preoti le-au pus.

Nu mi-e frica de ispita, in fiecare zi sunt amagit de ea.

Adica sa te rogi citeste biblia

Sa te rogi e un lucru bun cind citesti biblia, nu e rau, Dumnezeu te ajuta sa intelegi lucrurile mai bine, acum daca ma crezi si eu am ginduri care ma duc in eroare, demulte ori ma gindesc ca, de ce lucrurile nu stau altfel, de ce Dumnezeu nu e altfel cu noi etc, dar prefer sa nu-mi obosesc prea tare mintea cu aceste lucruri, pentru-ca poate ma duc si mai tare in eroare. Daca o sa fiu mintuit, sa fii sigur ca o sa am o multime de intrebari la care imi doresc un raspuns.

Mai e o chestie, noi umani nu avem suficienta intelepciune, credinta etc, asa ne-a lasat Dumnezeu poate, mintea noastra nu functioneaza 100% ci intre 5 si 9%.
Daca mintea noastra ar functiona 100%, cu siguranta am intelege toate lucrurile.

Întrebări similare