Biblia contine adevarul, doar crestinii adevarati inteleg adevarul biblic.Ioan8:32
"Orice convingere este o inchisoare."Nietzsche
Invidia este ultimul lucru pe care-l poti starni cu acest defect,inutil si nefolositor, defectul de a fi ferm convins de ceva.
Am sa inchiei cu un citat in latina:
"De omnibus dubitandum est."
Sper macar sa aveti curiozitatea, daca nu chiar cunostintele necesare, pentru a afla ce inseamna. Dar cum raspunsurile simple si triviale oferite de crestinism inlatura, dupa umila mea parere, orice manifestare a curiozitatii, ma indoiesc.
Poate ca nici o religie nu e adevarata 100% sau toate sunt adevarate 100%. Nu avem de unde stii decat sa credem si sa incercam ca le punem cap la cap singuri. Un musulman crede si crede cu tarie ca Allah e conducatorul lor absolut, noi credem ca Dumnezeu ..si asa mai departe, buddhistii, catolicii etc. In treaba cu religia si cu disputarea adevarului de o parte si de alta a baricadei e pura naivitate ...pentru ca niciodata nu vei convinge pe un musulman ca dumnezeul tau e mai bun ca al lui si nici el nu te va convinge ca al lui e mai tare. Niciodata. Iar cei sau cele care se convertesc la o anume religie care nu e a lor, nu stiu daca accepta ideea de a avea alt conducator sau o fac doar la suprafata...
Fiecare face si crede ceea ce considera ca e adevarat pentru el ca persoana individuala si atat. Pe Dumnezeu il poti simti in suflet fara sa mergi la biserica sau fara sa-ti faci cruce cand treci pe langa biserica, fara sa tii post etc. Il simti si atat, e o traire personala si intima a fiecaruia. Unii o au, altii poate nu, unii nu o au acum dar la un moment dat in viata o vor simti, iar altii nu o vor avea pana in clipa mortii.
Pentru că ei consideră divinitatea în care cred ca fiind perfectă.De aici surprindem orgoliul suprem, perfect, al creștinului.
Pentru ca ''cuvantul Domnului este o candela pentru picioarele mele si o lumina pe cararea mea''.
Si daca se stinge lumina ce faci?
Niciodata
Cine il detine? fiecare crede ce vrea, iar atata timp cat nici tu nu il detii, nu poti contesta cine si ce crede.
Asa cred toti cei care se tem de adevar si nici nu-l vor afla vreodata. Crezand ca detii adevarul nu te vei mai obosi sa-l cauti, ceea ce inseamna ca te-ai autolimitat.
(Ioan 8:31, 32) 31 Isus le-a mai zis iudeilor care îl crezuseră: „Dacă rămâneţi în cuvântul meu, sunteţi într-adevăr discipolii mei. 32 Veţi cunoaşte adevărul şi adevărul vă va elibera".
Pentru ca este cea mai veche religie si nu o ramura. majoritatea celor care au lasat comentarii de genul "ca s prosti", cel mai peobabil sunt catolici, babtisti, iehovisti, evanghelici, anglicani sau cate si mai cate secte din astea inventate acum 500 de ani
Hinduismul e cea mai veche religie.
Eu cred ca problema isi are originea in exclusivitatea : ce nu este de la Dumnezeu este de la Satana. Asta deja pune niste bariere solide.