Sunt,pentru că ei trebuie să manipuleze alți oameni spre a-i atrage de partea lor, chiar dată toate astfel de organizații sunt la fel, pentru ca toate îl ridică-n slăvi pe fictivul salvator al omului și anume Cristos.
Acela este nivelul lor de evolutie.
Asa cum nu poti cere unui babuin sa-ti rezolve o problema de calcul integral, nici unui indoctrinat nu poti sa-i ceri sa gandeasca cu propriul creier.
Cimpanzeii stiu sa rezolve si asemenea probleme.
Asa este.Sunt mai multe sanse ca un babuin sa rezolve o integrala decat sa se trezeasca la realitate un indoctrinat.
Daca le mai are si cu alcoolul si manelele este un credincios adevarat.
Chiar sunt curios sa stiu in ce cred primatele
"Nu sunt acestia oameni inchisi la minte?" - Oameni inchisi la minte sunt cei care inventeaza despre altii, de exemplu:
"fiecare sustine ca a lor [interpretarea] este cea corecta" - Este fals. Multe biserici protestante comunica intre ele, uneori au slujbe impreuna chiar daca au interpretari diferite.
Stiu ca ortodocsii ii fac eretici pe catolici. Catolicii ii fac eretici pe protestanti si anglicani. Dar cati baptisti, luterani, penticostali ai vazut sa se faca eretici unul pe altul, de exemplu?
Daca unii interpreteaza anumite idei dupa cum vor sunt raspunzatori ei pentru asta nu Cartea.
E ca si cum unii bat cu un ciocan cuie in moduri diferite si cand isi dau peste deget spun ca e ciocanul de vina.
Va recomand sa va uitati la filmul 10.000 inainte de Christos.Si o sa vedeti in ce credeau aia.Na, ca ma facui serios.
Cel care susţine părerea lui proprie despre Scriptura Noului Testament înţelege greşit anumie lucruri. Pe scurt la interpretarea Scripturii Noului Testament cât şi a Vechiului Testament au7 contribuit Marii Sfinţi ai Bisericii pe nume Sfinţii Părinţi care cu luminare au interpretat corect Scriptura şi au lăsat aceasta spre moştenirea Bisericii care a urmat cu fidelitate şi credinţă învăţătura lăsată de Sfinţii Părinţi legat de interpretarea Scripturii Noului Testament. De asemenea de a lungul timpului s-a găsit un ncineva care să zică că are o părere, o părere proprie care nu are fundament puternic iar sectarii aceasta o fa, ei îmbină adevărul cu minciuna fără să fie curioşi să cerceteze ţi să descopere adevărul pe care l-a lăsat Biserica de la Începuturile ei. De asemenea sunt anumite păreri teologice care sunt definite ca teologumene dar nu sunt dogme ci doar păreri.
Interpretabilitate? Un preot vestit spunea candva ca Evanghelia se interpreteaza cuvant cu cuvant, silaba cu silaba. Restul este erezie.