Pentru ca ne aflam pe TPU.
Crestini suntem toti prin botez, dar este o problema de alegere. Unii cred, altii, nu.
In viata reala eu nu am nimic cu ateii, am doi prieteni atei, am colegi atei. Inteleg ca exista oameni care nu au nevoie de religie, este strict problema lor si nici nu se nasc discutii si conflicte pe tema asta.
Pe TPU insa, lucrurile stau diferit, pentru ca site-ul este plin de atei militanti. Pe astia ii vezi aproape NUMAI la categoria Religie, o categorie la care un om fara religie si pe care nu il intereseaza religia nu ar avea ce sa caute, afara doar daca este rau intentionat sau prost.
Pe mine daca nu ma intereseaza de exemplu rubrica "Beauty & Fashion"...CE dracului sa caut sa intreb si sa raspund ca un disperat la rubrica aia?
Cam asta este treaba cu "ateii" de pe site. Simt nevoia disperata sa se dea in spectacol cu sute de "intrebari" si sunt toata ziua cu "Stiinta" in gura. O singura problema au:
Cei mai multi dintre ei nu stiu Fizica, Matematica, Chimie, Psihologie, Filosofie...Stiinta in general, nici cat sa treaca strada.
Daca mai ai nevoie si de alte informatii, te invit sa treci in revista 20-30 de pagini de la aceasta rubrica si sa vezi cate intrebari sunt puse cu rea-vointa de catre atei pentru religiosi, si invers.
O sa vezi repede cine sta la baza acestei inamicitii, dar repet, asta se intampla numai pe TPU.
In realitate nu vezi astfel de "discutii", care ar friza cel mult, prostia.
Ai foarte multa dreptate! Meriti funda aia!
Credința e drumul către minciună, iar știința e drumul către adevăr.
Un om ca să poată fi înșelat trebuie sa fie neștiutor, deci să nu cunoască adevărul și să aibă credință, deci să creadă minciuna spusa de omul mincinos pentru a-l înșela.
"Toţi oamenii care gândesc sunt atei." - Ernest Hemingway
"Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost." – Voltaire
"Toate religiile sunt întemeiate pe teama celor mulţi şi pe isteţimea câtorva." - Stendhal
"Una din marile tragedii ale omenirii este că moralitatea a fost răpită de către religie." - Arthur C. Clarke
"Religia este capodopera artei de a dresa animalele, deoarece dresează oamenii cum să gândească." - Arthur Schopenhauer
"Modul de a vedea, prin credinţă, este de a închide ochiul raţiunii." - Benjamin Franklin
"Puneţi la îndoială cu îndrăzneală până şi existenţa lui Dumnezeu pentru că, dacă ar fi unul, trebuie cu atât mai mult să fie de acord cu omagiul raţiunii decât al fricii oarbe." - Thomas Jefferson
"Proştii resping ceea ce văd dar nu ceea ce cred; înţelepţii resping ceea ce cred şi nu ceea ce văd." - Huangbo Xiyun
"E nevoie de religie pentru ca oameni buni să facă lucruri rele." - Steven Weinberg
"Cele mai groaznice şi cele mai crude crime pe care istoria le-a înregistrat au fost comise sub adăpostul religiei sau al altor motive la fel de nobile." - Mahatma Gandhi
"Ceea ce se afirmă fără dovezi poate fi respins fără dovezi" - Christopher Hitchens
"Religia este considerată de oamenii obişnuiţi ca fiind adevărată, de către înţelepţi ca fiind falsă, de conducători ca fiind utilă" - Seneca cel Tânăr
"Oamenii nu comit vreodată crime cu atâta dedicare şi cu atâta bucurie ca atunci când o fac din motive religioase" - Blaise Pascal
"Toate religiile sunt inventate de către oameni." - Napoleon Bonaparte
"Religia este unul din motivele pentru care cei săraci nu ii omoară pe cei bogați" - Napoleon Bonaparte
"Religia este excelenta pentru a controla oamenii obișnuiți." - Napoleon Bonaparte
"Cel care nu vrea să gândească e bigot, cel care nu poate să gândească e prost, cel care nu îndrăzneşte să gândească e sclav." - William Drummond
"Nu ai nevoie de Biblie pentru a justifica iubirea, dar nu a fost inventată o metodă mai bună pentru a justifica ura." - Richard A. Weatherwax
"Dumnezeu ar trebui executat pentru crime împotriva umanităţii." - Bryan Emmanuel Gutierrez
Lucrurile bune se fac cu știință, iar cu credință se fac doar încercări. Știința nu se poate înlocui cu credința, mai ales cu o credință în ceva neadevărat. Omul credincios e omul înșelat, iar credința lui nu e într-un zeu ci în oamenii mincinoși care vorbesc despre acel zeu.
Ma întreb la ce se gândește un preot atunci când îneacă un copil la botez sau atunci când le cere enoriașilor să-și dea jos masca chirurgicală în timpul pandemiei de corvid. Nu vad justificare rațională pentru asemenea acțiuni. Dar dacă oamenilor le place așa ceva, e dreptul lor sa aibă momente de fantezie care să le dea satisfacția unui lucru „util și bine făcut".
Ateii nu inteleg relatia cu supranaturalul cel bun, lor nu le merge. Iar crestinii, sunt obisnuiti sa minta si sa o dea in fake de mici in fata celorlalti oameni.
Eu am avut un prieten ateu care acum e satanist si inca mai vorbesc cu el(eu fiind crestin).
Cand un om crede ca detine adevarul iar altul incearca sa ii arate contrariul, inevitabil apar contrele.
De fapt amandoi sunt in aceiasi tabara, asta e ironia
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: