| OctavianDanielMaria a întrebat:

De ce crestinii zic ca,casatoria e "propietatea' lor, se deduce ca ateii, homosexualii nu au voie sa se casatoreasca.Nu e un pic de aroganta aici?

27 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Despre atei nu spune nimeni că nu au voie să se căsătorească. Creștinii spun /Creatorul a creat oamenii pentru a avea realții hetro sexuale, cele homosexuale sunt păcat, adică ratează scopul pentru care Creatorul a creat sexul, deci Creatorul nu numește căsătorie realția dintre două persoane de același sex, deci nici creștinii nu vor numi căsătorie relația dintre două persoane de acelai sex. Ca și creștină sunt convinsă că orice
persoană ar fi mai fericită dacă ar renunța la relațiile sexuale cu persoane de acelai sex, sau cu un animal, sau cu o persoană cu care nu e căsătorit și nu ar mai face sex deloc sau s/ar căsători cu o personă de sex opus și ar face sex numai cu ea.

Răspuns utilizator avertizat
| RKBlue a răspuns (pentru ania):

Spune-mi mama ca te prefaci!
Cum sa fie o persoana gay mai fericita casatorindu-se sau avand relatii cu o persoana de sex opus?
Intreaba orice persoana gay(din strainatate,pe forumuri,site-uri, twitter,etc) si iti va spune ca peioada in care a fost "in dulap" a fost cea mai naspa.
Daca ai sta cu o femeie,ai face sex cu ea, ar trebui sa traiesti cu ea, ti-ar placea?
Nu cred.
Ei bine, asa functioneaza si cu ei.
Plus, nu vad ce legatura tot are religia si biserica la noi cu casatoriile sau parteneriatul civil pentru persoanele gay.Sunt niste drepturi umane, casatoria si parteneriatul nefiind inventate de crestini.
Plus, exista libertatea religioasa care implica si libertatea de a fi ateist. Daca sunt ateist, nu ma intereseaza slujba religioasa, ci casatoria civila.Dar nu pot sa o am fiindca pe voi va intereseaza sa nu am acest drept, nici alte drepturi, dar si sa fiti mereu in primul rand pentru a face oamenii diferiti sa se simta prost.Si de ce nu am acest drept? Fiindca credeti ca ceea ce credeti ar trebui sa conduca viata altora.
Aaa, si spune-mi un pasaj din Biblie, care in contextul dat cand se referea la homosexualitate nu vorbea despre viol.Nu e vorba de relatiile de acelasi sex ci viol si pedofilie.

| ania a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Genesa 2-24, 25
De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de nevastă=sa și se vor face un singur trup.Omul și nevasta ( deci înseamnă că erau căsătoriți) lui erau amândoi goi și nu le era rușine.

| ania a răspuns (pentru RKBlue):

Mânia lui Dumnezei se descoperă împotriva orcărei lipse de respect față de Dumnezeu..fiindcă măcar că L=au cunoscut pe Dumnezeu nu Lau glorificat ca Dumnezeu și inima lor fără pricepere s/a întunecat..De aceea Dumnezeu i/a lăsat pradă imoralității să urmeze poftele inimilor lor, așa că își necinstesc singuri trupurile. Dumnezeu i=a lăsat în voia unor patimi scârboase, căci femeile lor au schimbat întrebuințarea fierească a lor într-una care este împotriva firii, Tot asfel și bărbații au părăsit întrebuințarea firescă a femeii, s=au aprins în poftele lor unii pentru alții, au săvârșit bărbat cu bărbat lucruri scârboase și au primit în ei înșiși plata( posibil sida, boli venerice) pentru rătăcirea lor..nu numai că le fac(aceste lucruri) dar și găsesc de buni pe cei ce le fac.( Romani 1/18.32)
Nu e vorba despre viol aici.
Sunt conștinentă că și în România se pot înmulți numărul oamenilor pe care nu îi interesează ce spune Biblia în privința homosexualității și s=ar putea legifera pe viitor ca și în alte țări căsătoriile gay dar eu ca și creștină nu le voi numi niciodată așa.
Eu am colaborat cu un centru de consiliere crștină care ajuta omenii pe diverse teme, invlusiv pe cei care doreau să înțeleagă de ce au simțit atracție pentru persoane de același sex și cum s-ar putea vindeca.Am văzut persoane care au renunțat la aceea atracție, sau căsătorit hetero, au copii, sunt fericite.

Știu că și la unele animale se întâlnește homosexualitatea.
Întraga creație terestră a fost pervertită de căderea în păcat a omului. evangheliile vorbesc de demoni care au intrat în animale.

Să ai o conștiință liberă și care te aprobă.

Ai citit/ Crimă și pedeapsă / de Dostoievski? Cine face o crimă nu are o conștiință liberă, Conștiința nu e liberă până un om nu face pace cu Creatorul lui.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Nu imi pare chiar aroganta. Adica eu nu o vad. Poate ca este, totusi happy

| DoarBogdan a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Sa fie. Ce am eu cu ea laughing

| RKBlue a răspuns:

Fiindca sunt inculti.
Casatoria si uniunile religioase exista de mii de ani.
In ziua de azi, pentru majoritatea este mai importanta casatoria civila.
Crestinii, ca niste oameni adorabili ce sunt, cred(cu cei trei neuroni ai lor-neuroni comuni) ca au vreun drept asupra casatoriei civile.
Mie mi se pare o prostie ca la noi se poate vota impotriva sau pentru schimbarea unor termeni care afecteaza libertatea altora.
Adica de ce ar trebui ca dreptul la casatorie sa fie oferit numai persoanelor straight? E un drept, nu e ceva in plus, e un lucru pe care toti ar trebui sa-l aiba.

| Onisim10 a răspuns:

Cine a zis asta?

| Onisim10 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Da ce treabă ai cu ce a zis x-ulescu lui zutescu?
Poate sau îmbătat atunci...

Întrebări similare