| BeyondTheDarkSun a întrebat:

De ce crestinismul are nevoie de atata materie, cand tot ceea ce isi doresc se afla in transcendent?

19 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

La ce fel de materie te referi?

| BeyondTheDarkSun explică (pentru EmaS):

Daca am adus in antiteza transcendenta, tu ce crezi? Ceea ce exista, realitatea, ceea ce este palpabil, ceea ce poti simti in carne si oase.

| EmaS a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

Eu una nu am nevoie de dovezi. Eu cred pur si simplu!

| HeiligKreuzAchtAcht a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

Banii n-au nici carne, nici oase.

| RAY a răspuns (pentru EmaS):

Nu la aia s-a referit si la faptul ca de ce voi crestini adunati averi cand de fapt visati la paradis

| EmaS a răspuns (pentru RAY):

Atitudinea inimii conteaza. Bogatia in sine nu este rea daca stii sa o administrezi corect.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Cateodata nu e suficienta pentru cei ce nu cred.

| martzian a răspuns:

"cand tot ceea ce isi doresc se afla in transcendent?" - Cum definesti "tot"? Te referi la Dumnezeu? Daca da, trebuie sa stii ca El este si imanent, nu doar transcendent. Acolo este intregul farmec, in echilibru... Apropo, materia va continua sa existe si dupa ce viata aceasta se va incheia. Vezi Apocalipsa...

| LolaLollita a răspuns:

Crestinismul nu are nevoie de materie, oamenii aduc materia din mosi stramosi caci asa cum este si vechea poveste cu nasterea lui Iisus, au fost 3 magi care au venit cu daruri. Din generatii in generatii, oamenii considera ca daca aduc o mica "atentie" vor fi intr-adevar ajutati, vor scapa de probleme. Nu este asa, deoarece atunci cand mori, nu iei nimic din ceea ce ai cladit cu tine in ceruri, deci Dumnezeu nu are nevoie de materie, si doar noi insine ne-am "stricat" gandurile si modul de viata cu astfel de pareri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca-i place sa-si satisfaca toate placerile, si pe urma sa plece in rai. Nimeni nu ar renunta la materie in favoarea transcendentului. Cei care spun ca transcendentul e mai important, ori e prost, ori e crestin. Crestin in adevaratul sens al cuvantului, dar nu cred ca exista asa ceva. Poate ma insel eu, sau poate nu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca sa existe transcenderea. pentru ca religia inseamna putere, de-aia. puterea care controleaza masele de idioti, pardon.

| tasmania a răspuns:

Fiindca nici crestinii - desi sunt pe cale - nu au ajuns la desavarsire. Iar viata duhovniceasca e un efort continuu, presarat cu suisuri si coborasuri. Mai calcam si noi - prin diverse patimi - in strachini; altfel, ar trebui sa va redirectionati nelamuririle si nemultumirile catre alte religii/confesiuni/secte/ideologii.

| Xtal a răspuns:

Da, si biserica e plina de aur si chestii nefolositoare, si preotii arata ca niste manelisti, eu consider ca, Crestinii ar trebui sa se duca la rugaciune in pielea goala, pentru purificarea absoluta a sufletului.

| BeyondTheDarkSun explică (pentru Xtal):

Daca crestinii mai erau si nudisti, ma autoexilam din tara.

| Xtal a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

De ce Cioran? Nu n'ai vrea sa ai sufletul purificat complet?laughing

Eu nu sunt crestin.Sunt antiteist.

Adica nu esti nici una nici alta?

laughing
Sunt impotriva religiilor, in special a crestinismului.

Mi'e nu prea imi pasa, si ateisti mi'se par la fel de patetici ca si Crestini, deci suntem cam la acceasi frecventa.