| Superior a întrebat:

De ce cuvantul rationalitate se identifica doar cu ateismul? De ce stiinta e asociata cu ateism?
Pana la urma, 60% din oamenii de stiinta cred ca Dumnezeu exista, 55% din ei crezand in Dumnezeul crestin. Ba chiar, exista oameni de stiinta care sunt respectati si vin cu argumente convingatoare... intrebarea mea este de ce ateii identifica stiinta ca fiind doar de partea lor?

74 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Pleci de la premise false.

Ce pot spune sigur este toate descoperirile stiintifice contrazic vartos existenta unei divinitati care intervine si creaza realitatea prin magie.

| Exal a răspuns:

Nu te lua după Inferno, nu știe ce spune.

| Exal a răspuns (pentru Inferno):

Dă-mi o dovadă. Doar Lawrence Krauss susține tâmpenia asta.

| Inferno a răspuns (pentru Exal):

Un exemplu ar fi modul in care pamantul s-a format.
Nu prin magie divina, ci prin procese naturale.
Un alt exemplu e modul in care se formeaza nisipul. Nu prin magie divina,ci prin procese naturale.

Pietrele- Nu prin magie divina,ci prin procese naturale.
curcubeul-Nu prin magie divina,ci prin procese naturale.
stelele-Nu prin magie divina, ci prin procese naturale.
norii-Nu prin magie divina, ci prin procese naturale.
galaxiile-Nu prin magie divina, ci prin procese naturale.
sistemul solar-Nu prin magie divina, ci prin procese naturale.
atomii, moleculele, zapada, lumina, focul, spatial, gaurile negre, planetele -pe scurt absolut tot ce a descoperit stiinta pana acum.
Toate descoperirile stiintifice au o explicatie ce nu implica necesitatea unei "forte magice".
Deci, asa cum am spus, toate descoperirile stiintifice contrazic vartos existenta unei divinitati care intervine si creaza realitatea prin magie.

| danut a răspuns (pentru Inferno):

"Toate descoperirile stiintifice au o explicatie ce nu implica necesitatea unei "forte magice"."
Oau, de aceia au INVENTAT BinguBingu, MAGIE PURA, din NIMIC apare o super explozie din care apare universul, Bai sa vezi "stiinta pura" pentru handicapati. Parca suntem in filmele cu Henriuta Poterutu. Adevarata magie "stiintifica", vorba aia romanesca: din r***t, bici. rolling on the floor

| RAY a răspuns:

Singuri care asocieaza ateismul cu stiinta sunteti voi crestini,ateismul este lipsa credinteti,stiinta este o pasiune nu vad ce legatura are ateismul cu stiinta, dovediti voi ca exista dumnezeu ce atatea povesti, e asa de greu? o dovada stiintifica cum ca exista dumnezeu atat vrea un ateu, oamenii de stiinta pot crede in ce vor ei, in ce au ei chef, atei nu asocieaza stiinta cu ateismul

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Si vezi ca nu vorbim de acelasi Dumnezeu, crestinismul are multe religie, secte care cred lucruri diferite despre dumnezeu, deci oamenii aia de stiinta cred intr-un creator poate deist sau panteist ca si einstein, nu vad nimic rau in panteism, deism

| DeyCj a răspuns:

Că așa li ideologia care au adoptat-o, iar ceea ce asociază ei nu tot timpul corespunde cu realitatea.

| RAY a răspuns (pentru DeyCj):

Stiinta nu e o ideologie, iar stiinta este pasiune nu o asociere cu ateismul

| DeyCj a răspuns (pentru RAY):

Mă referam la ideologia ateică, nu la știință. Știința e știință, adică descoperiri și teste, normal că n-are cum să fie ideologie happy.

Nu vad ce ideologie are ateismul, e doar lipsa a crede in zeii atat

Ideologia ateică se referă, la general la a exclude tot ceea ce nu se poate dovedi fizic că există, indiferent ca e vorba de divinitate sau tehnologie.Un ateu adevărat nu va crede-n basme, ci va crede-n dovezi evidente și fizice.

Si nu ti se pare ceva logic? avem creier sa gandim, sa gandim critic, din pacate putini isi folosesc ratiunea, multi prefera sa creada doar ce le convine lor fara nici o baza reala

Să gândim rațional, în primul rând și apoi să analizăm situația la rece fără sentimente.Asta face diferența între un bărbat și o femeie.O femeie, de regulă prima dată gândește cu sentimentele și apoi cu rațiunea.Un bărbat trebuie să gândească prima cu rațiunea și apoi cu sentimentele.

Cred ca in chesti de genul trebuie sa gandim rational, sentimentele sunt partea primitiva a creierului, ratiunea se naste din partea neocortex a creierului https://www.youtube.com/watch?v=uBPixoNflpU&t=3s

| raMLesS a răspuns (pentru DeyCj):

Comentezi?

| SG1995 a răspuns:

"55% cred în Dumnezeul creștin"
N-are treabă dacă își vâră zeul în domeniul de expertiză.
Poți să crezi și în Zâna Măseluță dacă vrei nu-mi pasă, dar adu-mi dovezi când zici că Zâna Măseluță îmi îngrijește dentiția și că e creația ei.
Credința religioasă sau non-credința oameniilor de știință sunt irelevante deoarece religia e un topic subiectiv. Adică mai scurt: Nu contează că e ateu sau creștin, rezultatele unei experiențe științifice nu ține de asta.

| raMLesS a răspuns (pentru SG1995):

Zana Maseluta exista.

| RAY a răspuns (pentru raMLesS):

Clar,complexitatea danturi

| Superior explică (pentru RAY):

Si eu sunt urmaritori ai lui Iisus happy

"Si nu ti se pare ceva logic? avem creier sa gandim, sa gandim critic, din pacate putini isi folosesc ratiunea, multi prefera sa creada doar ce le convine lor fara nici o baza reala"
Frate, din ce ai zis iese indirect ca ateismul = stiinta...

Răspuns utilizator avertizat

Sa-ti mai zic ceva, exista argumente stiintifice care atesta existenta lui Dumnezeu. Argumente care atesta inexistenta Sa nu pot exista.
De ce?
Cum Dumnezeu poate fi dovedit?
a)Dumnezeu ne-a lasat cateva indicii, sau pur si simplu exista urme ale implicarii Sale TOTALE in creatie pe care stiinta le poate observa.
Cum poate fi contestata existenta lui Dumnezeu?
b)Nu ai cum, stiinta nu poate oferi argumente cum ca ceva nu a existat. Stiinta trebuie sa observe ceva pentru a-si da verdictul. Daca Dumnezeu nu poate fi observat nu inseamna ca nu exista.
CONCLUZIE : ----->>>> Science increasingly leads to GOD

| raMLesS a răspuns (pentru DracuIa):

Si voi sunteti la fel, vorbiti despre stiinta dar sunteti paraleli, interpretati religia cum vreti voi.
Daca il intreb pe Nilson, Steregoi si pe tine cateva lucruri, raspunsurile nu o sa aiba la baza aceiasi idee, asa ca nu mai vorbi aiurea.
Pe site-ul asta stau juma' de ora cel mult zilnic, azi nu prea am ce sa fac, sunt racit, si stau in casa dezbracat, in p*&# goala, la caldurica ca baietii... astept sa ma fac bine.

| Superior explică (pentru SG1995):

Impresionant Sebi, te-as asculta toata ziua cum faci comparatii intre Fat Frumos si Brad Pitt.

| Superior explică (pentru raMLesS):

Poate suntem putin diferiti, dar concluziile noastre duc la acelasi punct happy
Voi va luati dupa propaganda facuta de TheScientificAmerican, voi va uitati la editura, nu la continut.

| DeyCj a răspuns (pentru raMLesS):

Nu comentez, ci fac, că nu-s muiere.
Pe viitor îți recomand să folosești un limbaj civilizat, asta ca să nu sfârșești și tu ca alți useri ce au călcat pe bec pe aici.

| raMLesS a răspuns (pentru DeyCj):

Vii cu fratii tai sa ma bati?

| DeyCj a răspuns (pentru raMLesS):

Nu,nu mă pretez la chestii de animal că am evoluat de mult, comparativ cu alții, dar în schimb, te pot raporta pentru limbaj și conduită indecentă pe site.De regulă astfel de conturi, dacă abaterile persistă se suspendă pe termen nelimitat+ un bonus(ăla e surpriză) happy.

Răspuns utilizator avertizat