| RAY a întrebat:

De ce daca exista o zeitate ar cere ca omul sa creada si sa nu isi foloseasca gandirea critica spre a-l il cunoaste? De ce are credinta oarba? Si ar baga in iadul vesnic pe cei care si-au folosit indoiala?

18 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Asta e zeitatea popilor.

| RAY explică (pentru sadrian46):

Serios acum, de ce ar face un creator asa ceva, de ce nu se arata macar o data lumi, dar, in schimb te baga in iadul vesnic ca nu ai crezut in el

| Octavian199 a răspuns:

De ce ar vrea ca supusii lui sa nu stie de el? Ca doar ii place sa fie venerat.

| Octavian199 a răspuns:

BogdantheDreamer, ai fost tu acolo?

| Irinel15123532 a răspuns:

Erezie. Domnul nu a spus niciodata ''crede si nu cerceta'' ba din contra biblia spune ''cercetati orice duh sau vorba sa vedeti daca vine de la Dumnezeu, sunteti oameni maturi, cercetati daca ceea ce auziti este in conform cu biblia si este bun''. Acum cerceteaza, est bine ''sa nu furi''? Bineinteles. te fereste de puscarie, amenzi, luarea bunurilor care nu iti apartin'' Este bine ''sa iti cinstesti parintii''? Este bine ''sa nu faci o marturisire mincinoasa''? Este bine ''sa nu barfesti, sa nu te imbeti, sa nu curvesti, sa nu te bati'' toate aceste lucruri duc spre o viata sfanta si buna. Cerceteaza, si vei afla un tata iubitor plin de dragoste pentru tine, ai un mare pret in ochii Lui, Domnul nu ne vrea zombie, vrea sa gandim.

| BogdantheDreamer a răspuns:

Totul pleaca de la caderea Adamica, atunci a incetat dialogul direct al omului cu Dumnezeu. Apoi Dumnezeu a mai vorbit si altora, celor alesi, celor vrednici.

"Fericiţi cei curaţi cu inima că aceia vor vedea pe Dumnezeu".

Imi place insa si cum spune un parinte:

''De ce nu se lasă Dumnezeu văzut păcătoşilor? Ca să-i încurajeze să iasă din boala lor, ca să conştientizeze că a-L vedea pe Dumnezeu e lucru mare şi înfricoşător, şi foarte de dorit... şi nu ceva mereu la îndemână. Noi oamenii mereu am fost atraşi să obţinem cu usurinta ceea ce nu putem ajunge."

| RAY explică (pentru BogdantheDreamer):

De asta nici spiridusi nu se arata, hai fi rational si tu cand imi scrii

| BogdantheDreamer a răspuns (pentru RAY):

Nu isi are rost generalizarea. Vorbim strict despre cultul crestin, care este foarte bine pus la punct, iar majoritatea raspunsurilor le gasim in Scripturi.

In scripturi nu apare nici un cult crestin

| BogdantheDreamer a răspuns (pentru RAY):

Ray, toatalitatea invataturilor ce alcatuiesc Scripturile, stau la baza cultului numit crestin.

Dar intrebarea ta este alta, m-am straduit sa iti raspund potrivit dogmei. Alt raspuns nu am, nu cunosc. Ma opresc aici.

Te opreste frica de a gandi rational

| LupusDei1993 a răspuns (pentru RAY):

Il opreste lipsa de dovezi concrete asupra convingerilor lui si altora ca ei.

| Romanul86 a răspuns:

Credința fără rațiune se numește pietism sau sentimentalism sau ecumenism și e o erezie inventată de Philipp Jacob Spener și de August Hermann Franke.
Credința are rațiune manifestată prin dogme.

| RAY explică (pentru Romanul86):

Eu vorbesc de empirism https://ro.wikipedia.org/wiki/Empirism

| Romanul86 a răspuns (pentru RAY):

Fideismul e o erezie așa cum am spus mai sus.

Deci a gandi empiric este o erezie

| Romanul86 a răspuns (pentru RAY):

Nu poți gândi empiric fără să iei în considereare experiențele generațiilor trecute sau ale oamenilor din trecut sau a altor oameni.
Empirismul e și colectiv și individual.

Tu stii ce inseamna empiric?

Întrebări similare