| Leonard08 a întrebat:

De ce discutiile despre religie se transforma in discutii polemice, iar cele stiintifice se transforma in dezbateri?

17 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Discutiile stiintifice se bazeaza pe argumente concrete, verificabile, in timp ce discutiile religioase se bazeaza doar pe eternul "crede si nu cerceta".
E foarte greu sa combati cu argumente logice niste idei fixe iesite din niste minti foarte odihnite.

| wales a răspuns:

I formulat greșit întrebarea. Mai corect era: De ce discuțiile despre religie se transformă în polemici atunci când intervine un ateu? Simplu, ideologii diferite. Dacă ar discuta doi creștini despre religia lor, ar fi o dezbatere. La fel și în cazul științei, o discuție ar deveni polemică, dacă ar discuta un creaționist cu un evoluționist, iar aici creaționistul are argumente mult mai logice decât evoluționistul.

| Leonard08 explică (pentru wales):

Ori raspunzi la intrebarea mea ori nu mai raspunzi deloc. Intrebarea e formulata corect.

| wales a răspuns (pentru Leonard08):

Ți-am răspuns, dar te faci că nu înțelegi. Depinde între cine se poartă discuția, nu poți generaliza.
Sunt diferențe de opinii între creaționiști și evoluționiștii și este normal ca fiecare să-și apere valorile care-l reprezintă. Numai că unii o fac din cunoștință de cauză, iar alții din neștiință. Nu se poate ca ambele ideologii să aibă dreptate, iar ca să spui că nu există Dumnezeu, mai întâi trebuie să fi existat.
Tu poți nega ceva ce nu există? Nici măcar nu ai noțiunea unui lucru inexistent. Orice subiect, aprobat sau negat în lume vreodată, mai întâi și-a dovedit existența ca mai apoi să fie supus diferitelor discuții, nu crezi?

| Leonard08 explică (pentru wales):

Taci cu dumnezeu inainte...ca aberezi

| wales a răspuns (pentru Leonard08):

Dacă tu consideri ăsta un răspuns rațional...No Comment!

| Leonard08 explică (pentru wales):

Non sens prietene...
"Orice subiect, aprobat sau negat în lume vreodată, mai întâi și-a dovedit existența ca mai apoi să fie supus diferitelor discuții, nu crezi?"

Si zana maseluta se batea cu orcii sa le scoata dintii...

Dupa cum spuneam, taci acolowinking

| wales a răspuns (pentru Leonard08):

Amice, ți-am demonstrat științific și logic unde duce o discuție între două persoane cu ideologii diferite. Nu observi că discuția noastră degenerează pentru că tu nu poți accepta și alte răspunsuri sau idei, care nu sunt pe aceeași lungime de undă cu doctrina ta? Și lipsa argumentelor tale, te-a determinat să repeți obsesiv cuvântul '' taci '', în rest blank.

| miradoniz a răspuns:

hee hee tu nu ai văzut cred decât discuții științifice în care toata lumea era de aceeași părere-și se admirau unii pe ceilalțihee hee Dezbaterile pe subiecte de genul poluării sau încălzirii climei sunt polemicehee hee

| Amorezatul a răspuns:

Salutari si felicitari pentru intrebare. Eu zic ca cele stintifice se trasforma in debateri pentru ca sunt dovedite, stintific, prin calcule si intrumente de calcule, analizate, si brevetate, pe cand cele religioase se transforma in polemica datorita gusturilor si credintelor noastre! Religia este inradacinata in psihicul uman, este chiar o gena religiei, si a facilitat mult timp evolutia umanitati. Problema este ca multi iau totul de-a gata si uita ca suntem miliarde de oameni pe acest pamant cu miliarde de convingeri dar putini isi pun intrebari introspective ca: Oare daca ma nasteam in japonia mai eram ortodox? ori asemanatore! Este mai usor sa iei o Credinta, Un gand, de-a gata, decat sa faci o analiza! Este o chestie de optiune, si este strict legata de mediul familial, educatie; nationalitate precum si de dezvoltarea unui Tari!

| Leonard08 explică (pentru Amorezatul):

Foarte interesant si logic raspunsul tauhappy
Acum sunt curios sa mai citesc si alte pareri.

| KlaraWeiss a răspuns (pentru Amorezatul):

Si in Japonia sunt ortodocsi. Biserica Ortodoxa a Japoniei e biserica autonoma, dar Mitropolitul lor e numit de Biserica Rusa, daca nu ma insel.

| Amorezatul a răspuns (pentru KlaraWeiss):

Eu nu am zis ca in Japonia nu sunt ortodocsi. In orice stat al lumii exista mai multe culte si religii, ideea era cea a teorii spatiului vital (teorie geopolitica fascinanta - atentie nu cea de pe wikipedia) si a impactului pe care il are asupra unei populatii precum si impactul mediului asupra dezvoltarii omului. Sper ca ai inteles asta! Daca nu, gandeste-te care ar fi fost sanele ca tu sa scrii pe TPU.ro daca te nasteai in Japonia? ...Religia mereu si mereu porneste polemici precum politica, toti stim asta dar adevarul este ca ne place sa o facem de multe ori!

| Kanno a răspuns:

Pentru ca discutiile religioase au la baza domeniul spiritual,nu are un "continut" fictiv existent si parerile sunt impartite...iar cele stiintifice au la baza stinta care depinde de mai multi factori (fizici,chimic,biologici, etc) si logica de multe ori nu este aceeasi pentru toata lumea, fiecare gandeste cum vrealaughing

| miradoniz a răspuns (pentru Kanno):

Din fericire"fiecare gândește cum vrea"-însa pentru un om de știință-NUMAI poziția lui-și a celor care îl susțin-e corecta.
Exemplu?
http://www.youtube.com/watch?v=52KLGqDSAjo

| Leonard08 explică (pentru miradoniz):

Nu generaliza...Nu toti sunt la fel. Daca afirma ceva fara a demonstra si nu accepta alte posibilitati atunci este ignorant.

| miradoniz a răspuns (pentru Leonard08):

Nu,nu toți-dar e greu să fii altfel,știi.
Este o lume extrem de concurențială,trebuie să publici cât mai multe articole,să te impui-altfel nu mai primești subvenții,iar fără subvenții-adio cercetare.
Pentru catedre e mai altfel-dar nu foarte mult-puține catedre sunt de neînlocuit cu ceva mai profitabil.
Ce să mai spun despre cei care sunt pur și simplu îngâmfați-un I.Q. enorm nu îți dă automat și un caracter nobil.
Chiar din contră.
(evident, totul se demonstreazăhee hee dar fiecare ce a înțeles.
În știință, nimic nu e niciodată fix-poate la nivel de studenți-și uneori nici acolo. )