| RAY a întrebat:

De ce doar pe Dumnezeu trebuie sa il acceptam cu inima si nu prin gandire critica? Sunt atatea personaje mistice sau alti zei care asteapta credinta noastra, de ce nu le acceptam?

Răspuns Câştigător
| dannyel86 a răspuns:

Religia e o forma de manipulare. Gandeste-te cate cruciade s-au tinut si cati oameni au murit arsi pe rug, pentru ca nu au crezut in cine se voia (in genere "Dumnezeu unic").
Pacea "cre(s)tina" de acum e rezultatul unui fluviu de sange.

| RAY explică (pentru dannyel86):

Asa e, bine spus, Pacea "cre(s)tina" de acum e rezultatul unui fluviu de sange.

8 răspunsuri:
| Mclaren12 a răspuns:

Pentru ca evreii pun accent excesiv pe iubire ca sa-i faca astfel pe oameni mult mai toleranti si prin urmare mai usor de controlat. De asta sunt unele tari in saracie, pentru ca oamenii sunt spalati pe creier si li se baga in cap sa-si iubeasca dusmanii in loc sa-si revendice drepturile.

| RAY explică (pentru Mclaren12):

Iudaismul pune pret pe viata asta, crestinismul pe viata de apoi

| Mclaren12 a răspuns (pentru RAY):

Am observat ca iudaismul are ceva diferente fata de crestinism. Probabil rabinii nu au vrut sa-i spele pe a lor pe creier cum au vrut sa spele celelalte rase.

| RAY explică (pentru Mclaren12):

Logic ca are diferente,iudaismul nu e crestinism,crestini habar nu au cine e iahve, iahve nu are alte popoare decat unul cel evreu atat, insati clovnul de pavel recunoste ca iisus nu se poate numi mesia al evreilor e ca daca hitler ar fi fost mesia cel asteptat, tot nt e de fapt atacuri impotriva evreilor, cum sa fie iisus mesia nici vorba

| Morder a răspuns:

Fiindca acei zei nu au desavarsit minuni, crezi ca toti sfintii si toate minuniile care s-au desavarsit prin puterea lui dumnezeu sunt facaturi?

| RAY explică (pentru Morder):

Da-mi o singura dovada istorica ca vreun personaj din biblie a facut vreo minune? nici macat teologi nu cred in minuni, da cum sa nu, in orice religie exista minuni, miracole, interventi divine

| doctorandus a răspuns (pentru Morder):

La asta raspunsul este foarte simplu: conform metodologiei istoriei (metodei istorice), nu pot exista dovezi ca au avut loc miracole in trecut.

Întrebări similare