O sa-ti spun o poveste ortodoxa care iti va place:
Era odata un preot care facea Sf.Impartasanie (la proscomidie)(adica taia niste paine, o punea intr-un pahar cu vin si apa).
Cand facea acestea unui ateu care paricipa la slujba i s-a aratat ca preotul taia copii.
Chemand garzile in jurul preotului s-au pus multime de ingeri si asa (adica din cauza acestei viziuni) regii atei ne asupreau!
Tu cum te-ai simţi când familia ta de zeci de generaţii, a avut aceeaşi zei, şi să vină un creştin şmecher şi să spună următoarele: zeii tăi îs de %&/%(, tu eşti de &%/(, toată religia ta e de %&/¤%&/6, Dumnezeu e adevăratul, şi tu şi toată familia ta veţi arde în iad pentru că aveţi zei de /(&/(&
Sper că ai înţeles aluzia.
Dragul tatii, nu-i vorba numai de un crestin smecher si de pagani. E vorba de evenimente care s-au petrecut de la Nero si pana la Stalin. Si in care au foat torturati s-au exterminati si copii, si batrani doar pentru crezul lor. Daca ma gandesc bine, chiar venirea pe lume a lui Hristos a fost urmata de uciderea pruncilor.
O viaţă de crşetin e superioară faţă de viaţa unui om de altă religie? Oamenii erau persecutaţi din cauza religiei de dinaintea apariţiei creştinismului. Ideea era că creştinismul era împotriva conducătorului lumii de atunci, împăratul Romei, şi astfel creştinii erau crucificaţi, romanii şi-au extins imperiul datorită permisivităţii relgiilor popoarelor cucerite, îşi păstrau zeii, dar aduceau omagii şi zeilor romani. Creştinii n-au vrut.
Dar de ce nu pomeneşti de masacrele creştinilor asupra păgânilor? Din secolele 3-4-5 până în secolul 19, când rolurile, când împăratul Imperiului Roman de Răsărit a declarat religie oficială creştinismul? Creştinii ca nişte hoarde au invadat, distrus cărţi, cunoştinţe, au ars biblioteci, inclusiv pe cea din Alexandria au distrus temple, statui, au ucis în arene, "păgâni", oamenii religiilor vechi.
De "păgâni" de ce nu pomeneşti că au fost masacraţi cu zecile de mii? Sau viaţa unui crşetin este net superioară?
Gândeşte-te la ce am scris, şi cugetă bine înainte să-mi dai un răspuns.
Dragul tatii, nu te vara nimeni cu sila in tagma crestinilor. E total fals sentimentul iubirii tale fata de pagani; singurul adevarat, e ura ta fata de crestini, pe care, daca tii atat de mult, o poti pastra. Exprimarea ta "ca niste hoarde" e foarte vie, chiar literara, de parca ai fi fost la fata locului. Apoi, te rog sa imi enumeri si mie inca 5 biblioteci arse de crestini, in afara de cea din Alexandria (probabil ai vazut marele film, cu marea filozoafa, si acum ai devenit istoric). Cred ca ai trecut prea repede de la role la doctoratul in istorie si, probabil, si alte stiinte.
Ghiolbitza, nu m-am gandit doar la razboiul de cucerire a unui teritoriu, ci si la latura de impunere a unei credinte. Ma gandeam la Biserica din Nicomidia, la cei 6000 de monahi georgieni din Garengi, adunati pentru serbarea Pastelui si injunghiati de Abas, la toti crestinii dusi in lagare de Stalin si Beria. Ultimul caz e si cel mai elocvent. Daca nu au mai existat pagani, a aparut o categorie noua care sa se ocupe de exterminare. Stim foarte bine cum se numesc.
Noi avem un dusman care incearca sa ne distruga (diavolul). prin asta nu vreau sa spun ca celelalte regili is rele dinpotriva! toate ajuta sa duci o viata fericita
Pai crestinismul din cele mai vechi timpuri a fost o religie impusa. daca nu erai crestin erai pagan vrajitor sau mai stiu eu ce si ardeai pe rug
in budism exista conceptul de karma dar in cuvinte romanesti "aduni ceea ce semeni"...nu e drept fiindca au murit si vor muri oameni nevinovati dar asta e lumea.
comunistii pedepseau crestinii pentru. ca regimul e de asa natura incat sa te prosteasca si cum biserica indoctrineaza oamenii iar comunismul face acelasi lucru evident ca se dadeau cap in cap iar regimul fiind mai puternic decat religia i-a dat in cap acesteia.e vorba de lupta de supravietuire dintre regimuri educatii mafii.
de religiile asiatice nu s-a luat nimeni niciodata pentru. ca ele sun nonviolente si mai presus de asta sunt oameni tacuti ce-si duc viata in liniste.noi crestinii urlam cat ne tin plamanii ca facem voia lui dumnezeu ca avem traditii ca suntem religia adevarata enervand astfel anumiti oameni.
desi de cele mai multe ori atacurile impotriva crestinismului au avut cauze politice si nu a vizat crestinii ci popoarele.nu pe dumnezeu ci banii.
Pai nici in zona asta crestineasca razboaiele nu au fost declansate de religie. Turcii vroiau teritoriul din zona Balcanilor, ideea lor era sa ajunga la Roma. S-a intamplat sa fie crestini aici si nu budisti, hindusi sau alte religii. Daca vorbim de cruciade, vorbim de motive politice ale razboaielor, lupta pentru crestinatate a fost doar o fatada. Vestul Europei, condus de Roma la vremea aceea, avea in plan sa re-cucereasca Constantinopolul de la turci si sa profite de ocazie sa se instaleze in partea de sud-est a Europei, de unde au fost alungati pana si dupa 1054, Marea Schisma. Aceeasi tactica au aplicat-o si in cazul eliberarii Ierusalimului de sub ocupatie otomana, dar cruciatii aia nu aveau nici o treaba cu Biserica sau religia, ci erau mercenari platiti.