| rosini a întrebat:

De ce doreste Dumnezeu sa isi tortureze creatia care nu este de acord cu el? Este tiran?

55 răspunsuri:
| ЖAngelOfLoveЖ a răspuns:

Ce intrebare.El nu isi tortureaza creatiile proprii. Doar El ne-a creeat. Totul...Nu este un tiran. Pui problema foarte grestia. Tiran este adversarul Sau, Satanwinking.

| rosini explică (pentru ЖAngelOfLoveЖ):

Pai am auzit ca si Satan o sa fie torturat in iad dupa judecata finala. Cum poate sa fie saracu tiran? El este victima tiranului.

| Noah4823 a răspuns:

El nu tortureaza pe nimeni.Pe pamant crstinii sunt egali cu ateii.

| rosini explică (pentru Noah4823):

Nu vorbeam de pamant si vorbeam de locul unde ne vom petrece eternitatea(ipotetic vorbind). Dumnezeu isi tortureaza toate creatiile care i se opun.

| HueyFreeman a răspuns:

Ii iubeste pe toti, nu stiai? Bineinteles ca asta inseamna ca ii si trimite la tortura eterna, dar ii iubeste totusi.

| Lizzu a răspuns:

Buna intrebare!

| Lizzu a răspuns (pentru HueyFreeman):

laughing

| Lizzu a răspuns (pentru rosini):

Nu crede ca eternitatea este rai sau iad.
Din punctul meu de vedere nu exista eternitate pentru ca nu are nici un rost sa traiesti o viata pe Pamant,sa mori si dupa sa traiesti o vesnicie in acelasi "loc" undeva in cer sau Univers,ce-i asta?

Raiul si iadul sunt simplele noastre stari sufletesti,constiinta,regretele, bucuriile, tot ce acumulezi tu din viata asta si ceea ce ramane in cantitate mai mare in tine te trage in jos, apar regretele.Asa am auzit si eu, acum nu am vazut nimic si nu am simtit nimic.

Macar sa simt sau sa vad ceva cat de cat, dar nici atunci nu as fi sigura daca sunt in stare de constienta sau nu.

| EmaS a răspuns:

Satan ii tortureaza pe toti.

| Lizzu a răspuns:

Sa pedepsesti cu cruzime natiile pamantene nu inseamna sa fii drept!
Tot va aud ca spuneti ca d-zeu e drept! Nu mai spuneti ca e drept, inseamna sa acceptati ca cineva poate fi schingiuit, torturat si pedepsit pana la moarte din motive de nimic!

| Lizzu a răspuns (pentru EmaS):

Pe mine nu m-a torturat niciodata?
Pe tine?

| EmaS a răspuns (pentru Lizzu):

Satan are putere asupra ta atat cat tu ii permiti.

| Lizzu a răspuns (pentru EmaS):

Asta da.
Daca nu permit, nu se apropie de mine.

| Rock10 a răspuns:

Nu dumnezeu doreste asta. Ci cei care l-au creat, adica oamenii. Oamenii au creat o "imagine" a perfectiunii (dumnezeu). I-au atasat acestei imagini si un aspect coleric (pedepsirea nesupusilor, nelegiuitorilor) pentru a avea autoritate.
Au adaptat-o in timp in functie de necesitati datorita evolutiei umane!
Scopuri: mentinerea pacii, echilibrului, stabilirea ierarhiilor sociale, detinerea controlului asupra maselor etc

Răspuns utilizator avertizat
| reihiuke a răspuns:

Da. E un nemernic.

| thewomaninwhite a răspuns:

Pana la urma o sa ajunga sa se speculeze ca pacatele nu sunt pacate si sunt niste lucruri care ne duc in rai..Nu inteleg de ce unii ca noi niste nimicuri pe langa o galxie, incearca sa-l invinuiasca pe Dumnezeu pentru greselile noastre.si tot ceea ce Dumnezeu face este pentru a arata ca ne iubeste si se gandeste la noi... daca nu ne-ar biciui ca sa ne indrepte cine ne-ar arata calea cea buna cine ne-ar indica raspunsul corect? tot ceea ce patim este din cauza pacatului nostru deci de-acum incolo cand va ganditi de ce am patit asta sau aia sa va ganditi mai intai la ce ati gresit si sa-i cereti iertare Lui ca doar el ne poate bandaja ranile

| relian a răspuns:

Nu.Este dictator spune clar in biblie.Voi sinteti robii mei.iar eu sint un Dzeu gelos si daca nu faceti ce va spun dracu va ia, adica va dau pe mina calaului pemina lui Satana.Deci toti ca e dracu ca e om toti trebuie sa fim scalvii lui. Daca cumva salti capu securea cade asupra ta.Ce sa mai vorbim de oamenii dictatori sa spunem uite ce rai sint, daca ei au avut exemplu pe cel care ia creat.Naspa cum o dai.Si cind te gindesti ce rau mai era Ceausescu, toti spun ca era rau, dar nimeni nu spune de Dzeu ca e rau desi ceausescu era nici la gradinita pe linga el.

| rosini explică:

Dumnezeu considera ca este pacat sa ai opinii diferite fata de el. Asa a fost si in cazul lui Lucifer care a pus la indoiala autoritatea lui Dumnezeu de a conduce, iar pentru asta Lucifer va fi torturat in iad pentru o eternitatate. Uita-te la defintiile tiranului si ai sa gasesti clar descrierea lui Dumnezeu.

Si intrebarea mea este de ce ai dat un raspuns care sa imi sustina intrebarea daca nu esti de acord cu mine?

| rosini explică (pentru thewomaninwhite):

Suntem niste nimicuri cu ratiune, si nu conteaza cine suntem atata timp cat afirmatiile noastre sunt corecte. Nu folosi argumentul prin autoritate ca nu tine.
"daca nu ne-ar biciui ca sa ne indrepte cine ne-ar arata calea cea buna cine ne-ar indica raspunsul corect?"
Sa inteleg ca pe tine ai tai te biciuiesc cand greseti? Taca-tu o bicuieste pe maica-ta cand ii gresete? Sau te biciuieste pe tine pentru greseala lui maica-ta la fel cum face si Dumnezeu?
Daca ti-ai fi citit cartea ai fi vazut modul in care actioneaza Dumnezeu, dar cum voi crestinii nu aveti nici o tangenta cu carte avoastra sfanta sunteti pe langa.

| Lizzu a răspuns:

Nu mai dati fratilor citate peste citate din carti, dati citate si vorbiti din experienta voastra, cu cuvintele voastre! si nu prin vorbele altora cine stie cine-or fi fost aia.

Vorbiti despre ceva in urma trecerii prin mintea voastra si spuneti concluziile voastre referitoare la acel ceva si nu mai copiati ca robotii texte!

E culmea! Pe bune!

| cristi202 a răspuns:

Daca tu stingi lumina noatea intr-o camera necunoscuta si umbli prin ea, si te impiedici in tot felul de obiecte si te accidentezi, nu ai de ce sa te miri. De ce te-ai mira si in acest caz? Dumnezeu e lumina sufletului omului, si daca nu te pui in acord cu El, e ca si cind ai stinge lumina pentru sufletul tau, si nu e de mirare ca e ca si cind ai fi torturat, insa nu de El, ci de pozitia ta in dezacord cu El.

| rosini explică (pentru cristi202):

Asta ar trebui sa fie analogia cu un Dumnezeucare te tortureaza o eternitate? Adica da te impidici de acele obiecte, dar ai posibilitatea sa memorezi locul acelor obiecte, iar cu timpul o sa umblii prin acea camera fara problmea, pe cand Dumnezeu te trimite in iad doar asa sa te chiunie pentru ca cica ai picat testul vietii, dara posibilitatea de a invata ceva din acele "pedepse". Rolul unei pedepse este de a indrepta o anumita greseala, iar cum acolo nu mai ai dreptul la indreptare pot spune linsitit ca asta e sadism la cel mai inalt nivel.

Nu el ma tortureaza si pozitii mea in dezacord cu El laughing?
Pai cum ar fi ca eu acum sa iti spun ca daca nu esti de acord cu mine te voi biciuii(dupa cum spunea o alta crestina) pana la sange si apoi voi pune sare pe tine, iar apoi iti voi spune ca nu eu te torturez si pozitia ta in dezacord cu mine te tortureaza.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Lizzu):

Cam anul trecut pe vremea asta, daca nu chiar 2 ani, ziceam si eu aceeasi chestie. Nu s-a schimbat nimic nici atunci si nici intre timp. Pe mine ma calca pe nervi foarte tare oamenii sacaitori, dar cred ca e mai mult vina mea ca-I bag in seama. Pe de alta parte nici intrebarea nu bubuie de inteligenta si are un scop precis...nu-ti mai zic care e.
Si ca sa raspund la intrebare: pe mine una nu ma tortureaza in nici un fel. Nu este tiran.

| rosini explică (pentru rosini):

Corectare: "dar FARA posibilitatea de a invata ceva din acele "pedepse". "
"Nu el ma tortureaza si POZITIA"

| LeMousiqe a răspuns:

Bună.
Nu el îi torturează, oameni se torturează singuri.

| rosini explică (pentru anonim_4396):

Ma intrebarea nu o bubui de inteligenta, dar nici de prostie nu bubuie.
Problema ta este ca nu intelegi o simpla intrebare de compusa din 5 cuvinte. Nu te tortureaza dupa ce mori pentru ca esti de acord cu el, este mai mult ca un sef de mafie, dar pe mine de exemplu, dupa ipoteza crestina o sa fiu torturat pentru o eternitate pentru simplu fapt ca am tras concluzia ca Dumnezeu este tiran si nu merita sa conduca nici macar o caruta dar apai un univers ^^.
Si data viitoare raspunde la intrebare la obiect si nu te mai plange aici ca te inerveaza oamenii "sacaitori" ca ma lasa rece.

| rosini explică (pentru LeMousiqe):

Oamenii se tortureaza singuri? Pai cum asa, ca daca ar fi dupa mine eu as vrea sa fiu mort dupa ce mor ^^(categoric asta se va intampla) si nu sa fiu trimis in iad pentru ca nu sunt de acord cu un tiran. Imi incalca libera alegere, ma forteaza sa merg unde eu nu vreau.

| Lizzu a răspuns (pentru anonim_4396):

Poate ai dreptate, e fiecare cu parerea lui, dar e prea de tot cateodata! Porti o discutie si -ti vine cu citate, pai asa vin si eu cu citate din filozofi si oameni de stiinta. Sa fim chit.

Dar mai bine spun adio.

| FreakyForester a răspuns (pentru TheMechanix):

Aşa că trebuie să ne tortureze. Genius.