Sau a dorit putina liniste pana isi termina lucrarea
Nu, Dumnezeu nu are șefi. El a existat dintotdeauna. Nimeni altcineva n-a existat de la început decat numai Dumnezeu, care a creat orice subiect și obiect există astăzi.
Te asigur ca are si el sefi.Cel putin ala din Biblie, nu a venit de capul lui pe planeta asta. Acum a fost rechemat la el acasa la nevasta si la copii.
Nu, Dumnezeu nu are șefi. Ar trebui să te educi.
Elohimul YHWH impreuna cu alti 200 au poposit pe planeta noastra, dupa care si-au luat zborul pe la casele lor. Yhwh a mostenit o mana de evrei pe care i-a condus cu o mana de fier la razboaie, crime si alte nelegiuri.Ca unii si l-au imaginat zeu suprem este strict problema lor.Ei ar trebui educati.
Sursa?
Textele sumeriene, mai vechi decat Biblia.
Deci insinuezi ca religia sumeriana e cea adevarată?
Sumerienii nu aveau religie, doar retardatii au nevoie de religie.
Crezi neironic că sumerienii erau atei?
Aveau" zeii "printre ei, credeau in ce vedeau.
Deci credeau în zei. Erau politeiști, nu atei.
Aia erau extrateresti nu zei.
Raportandu-ne strict la Biblie deoarece e temelia fundamentala a Crestinismului: Dumnezeu a creat omul dupa chipul si asemanarea lui, adica Adam. Insa Adam era singur si Dumnezeu a observat asta, tocmai de aceea a creat-o pe Eva sa ii fie partenera lui Adam si bine... Sa se poate procrea.
Dacă ar fi creat întâi femeia, ai fi întrebat de ce nu a creat bărbatul întâi.
Simplu, pentru că așa a vrut.
Daca si cu parca, nimic nu este intamplator.
1 Corinteni 11:7-9 VDC
[7] Bărbatul nu este dator să-și acopere capul, pentru că el este chipul și slava lui Dumnezeu, pe când femeia este slava bărbatului. [8] În adevăr, nu bărbatul a fost luat din femeie, ci femeia din bărbat, [9] și nu bărbatul a fost făcut pentru femeie, ci femeia pentru bărbat.
Dumnezeu este o iluzie, o proiecție a minții umane, care nu are nicio bază în realitate. Nu există nicio dovadă care să susțină ideea că Dumnezeu a creat lumea și oamenii într-un anumit mod sau într-o anumită ordine. Toate acestea sunt doar povești inventate de oameni pentru a-și explica originea și sensul vieții.
Oamenii au evoluat din forme de viață mai simple, prin procese naturale de selecție și mutație, care nu au nimic de-a face cu voința sau intenția unei entități supranaturale.
Tot un fel de religie este si ce crezi tu.
Nu este adevărat.
Religia se bazează pe dogme, revelații, autorități și tradiții, care nu pot fi verificate sau contestate rațional. Ceea ce cred eu se bazează pe dovezi, argumente, logică și știință, care pot fi testate și revizuite în funcție de noile descoperiri.
Religia cere oamenilor să accepte niște afirmații fără a le verifica sau a le înțelege. Eu cer oamenilor să gândească critic și să își formeze propriile opinii pe baza unor fapte și rațiuni. Religia se opune schimbării și progresului, încercând să impună o viziune fixă și absolută asupra realității. Eu încurajeaz schimbarea și progresul, recunoscând că realitatea este complexă și relativă.
Ceea ce cred eu este o realitate, o reflecție a lumii naturale, care are o bază în fapte și dovezi.
Te-as crede, pana la un punct: stiinta
Cum explici faptul ca Omul e singurul de pe planeta cu 23 de perechi de cromozomi?
Cum explici cei 5% din ADN-ul uman, diferit de maimute? De unde vine? Din ce a evoluat?
Si atunci ajungi sa te intrebi daca nu cumva Biblia e mai mult decat o poveste.
robert_9655 întreabă:
nokk întreabă: