| Pricope_Marius_1997 a întrebat:

De ce Dumnezeu a lasat ca femeia sa fie data dracului?

Răspuns Câştigător
| mentholinks a răspuns:

Pentru ca e usor de inselat, de aceea a ales-o Diavolu pe ea. Si vezi si tu ca majoritatea femeilor sunt inselate si nu stiu sa faca alegeri bune. Asa-s ele.

51 răspunsuri:
| Apokales a răspuns:

Cum adica, la ce te referi mai exact?

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru Apokales):

Vreau sa spun ca ori ce ai face tot nu reusesti sa te intelegi cu femeia.

| Apokales a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Pentru ca din punct de vedere psihologic mare diferenta dintre barbat si femeie este urmatoarea: barbatii sunt atrasi de lucrurile materiale in privinta preocuparii, iar femeile sunt atrase de oameni si relatiile interpersonale. Cati IT-isti femei stii si cati barbati acolo fiind vorba de calculatoare, lucruri? Cate femei vezi in relatii cu publicul si cati barbati, acolo fiind vorba de comunicarea cu oamenii?
Suntem diferiti din punct de vedere psihologic si este normal sa fie asa.
P.S.: Romania nu va deveni ca occidentul, ceva este diferit la noi in Balcani, nu stiu exact ce, dar este diferit si nu pare sa se schimbe.

Imi pare rau de tine, daca ajungi la parnaie acolo o sa fi o femeie foarte frumoasa cu 10% sanse de supravietuire, cred ca sti unde bat pe cand la noi e altfel.

De ce imi spui asta? Eu tratam problema din punct de vedere psihologic, asta am auzit si eu de la mai marii psihologi si mi se pare aproape de adevar.

Femeia a fost facuta din coasta lui Adam de asta se spune ca e data dracului, in biblie spune clar ca femeia nu a fost niciodata multumita de copilul ei s-au de barbatul ei de prosta ce era.

Si de ce ar trebui sa fiu eu la parnaie, de ce ai mai pus intrebarea daca aveai raspunsul deja pregatit?

Mai prostane, iti spun asta nu din rautate ci pentru ca vreau sa te ajut. Acolo aia sunt handicapati la mansarda deci prin urmare daca ai ajuns la parnaie esti batut, violat, umilit in ultimul hal cu 15% sanse de supravietuire exact cum sunt romanii din Germania si Italia.
Ocidentul e mort, cand am spus ca ei sunt handicapati la cap e pentru ca sunt mai redusi si multi dintre copii lor sunt blestemati exact cum spune Biblia.
Blestemati in sensul ca trebuie sa iti feresti spatele ca altfel o sa fi fetica lor, ai prin ideea.

Imi pare rau de tine, de fapt imi pare rau de toti cei care au plecat. Au plecat si s-au trezit intr-o alta lume care e de rahat.

Eu nu am zis ca trebuie sa fi tu la parnaie, eu am spus sa ai grija ce faci acolo ca in cazul in care ajungi la parnaie o sa iti faca aia curul senvis si nu o sa rezisti, esti MORT.

In Romania vezi la televizor tot felul de stiri cu romance batute, violate, omorate de catre italieni, spanioli, germani, francezi, englezi, olandezi, portughiezi etc.
Daca ai gresit cu ceva in fata lor te omoara prostule.

Poti spune ca Romania e chiar o tara normala in comparatie cu Occidentul de rahat.

E sfarsitul lumii acolo.

"Si de ce ar trebui sa fiu eu la parnaie, de ce ai mai pus intrebarea daca aveai raspunsul deja pregatit?" pentru ca am vrut sa ma conving daca e s-au nu adevarat, si crede-ma frate e cat se poate de ADEVARAT.

In absolut toate tariile din Occident copii nu sunt botezati asa cum e la noi, adica nu li se face botezul la nastere. Te bate, te umileste, te violeaza prostule.

Nu in toate, dar in fine. Totusi daca este asa de rau in Occident, atunci de ce toti romanii pleaca catre el? De ce nu raman in tara daca este asa de bine aici si este atat de rau acolo?

Deci recunosti ca am dreptate inlegatura ca aia sunt handicapati la cap.
De ce pleaca? simplu cand a fost lovitura de stat in 1989 si s-a schimbat regimul politic oamenii de aici au visat sa plece pe dincolo la nivelul acela ridicat de viata si la conditiile bune de acolo dar ei de fapt nu stiau ce anume mai exact se petrece acolo in Occident.
In Romania salariile sunt de rahat din cauza ca sa distrus tot fabrici, uzine, spitale scoli in anumite zone si locuri de munca nu prea sunt.

Nu chiar. Dupa '89 Romania a trecut de la o economie inchisa si planificata la una capitalista si globala, multe uzine/fabrici au fost vandute la pretul simbolic de un leu pentru ca Romania nu era capabila sa le intretina. Ca s-au distrus si unde nu era necesar este drept, dar nu poti spune ca in Occident este raul, ci ca avem noi o clasa politica incompetenta si ca votantul nu este invatat. Pana cand democratia nu devine un stil de viata pentru noi toti, nu vom iesi din chestia asta.

In Romania si mai peste tot in lume se doreste un singur lucru sa fi prost ca sa fi in folosul la altii exact cum sunt romanii in strainatate, muncesc pe dincolo la niste sefi si patroni de rahat si cand vin acasa se trezesc ca e mai rau decat a fost atunci cand au plecat. De exemplu: un tanar din Cluj a plecat in 2006 din Romania in Spania la munca cand s-a intors in 2014 diferenta era mare, ghici ce era mai rau decat atunci cand au plecat in 2006.

Capitalismul in Romania a distrus societatea ne-a dezbinat si ne-a facut sa ne luptam intre noi. Capitalismul e facut sa consume in continu pana cand nu va mai rmane nimic. Se duce totul de rapa.

Am inteles perfect ce imi spui dar eu iti spun un singur lucru in Romania nu mai e de trait la fel si in Occident, si cu asta am incheiat discutia. Nu fi prost caci e un simptom periculos, nu poti sa mai ai incredere in nimeni femeie, copii, nepoti, de prieteni nu mai zic, de lucru nu mai e.

Ok, deci ai intampinat ceva probleme. Capitalismul are problemele lui, intr-adevar. Insa capitalismul functioneaza datorita egoismului oamenilor de afaceri, un antreprenor deschide o firma, ia 10 oameni la munca si aduce profit, din egoism ia profitul si mai deschide inca o firma unde angajeaza alti 10 oameni pentru si mai mult profit si tot asa, el creaza locuri de munca pentru oameni din egoism. Insa aici intervine problema capitalismului, daca nu ai legi care sa protejeze angajatul, tot din egoism antreprenorul il va tine pe angajat in miserie, va ignora ecosistemul si va distruge totul pentru profit. Daca fiecare om s-ar angaja mai mult in viata politica am schimba lucrurile, democratia merge mana-n mana cu capitalismul si functioneaza datorita faptului ca este un sistem flexibil, putem improviza pe parcurs. Improvizatiile au loc in natura mai tot timpul si asa functioneaza lucrurile.

Tu esti un om mare pacat ca nu gandim toti la fel si asta e rau pentru unu si rau pentru celalalt. America si europa sunt gata numai europa de est si noi am mai rams ca in rest e gata, aia prin Asia sunt deja prea multi si cei din Africa sunt vai de steaua lor. E gata.

Tu macar sti ce inseamna viata de vorbesti despre capitalism?

Din ce mi-a spus tata inainte de 1989 oamenii mai erau cat de cat uniti ma refer la astia la sat ca orasele sunt moarte cimitirele s-au umplut de cadavre. In capitalism oamenii nu mai sunt uniti pentru ca e vorba de IQ si conditia materiala a fiecaruia.

Peste cateva generatii o sa ajungem si noi sa fim la fel de prosti si de handicapati ca aia din Occident biserica cade, tineretul nu mai merge la biserica.

Esti foarte negativist laughing, nu te m-ai uita la stiri ca iti prezinta doar dezastrele. Intr-adevar exista probleme si in Africa cu instabilitatea politica si inexistenta drepturilor si libertatilor, in China exista probleme, in SUA si in toata lumea. Insa incearca sa vezi progresul din ultimul secol:
- problema razboiului a disparut in majoritatea tarilor lumii datorita armelor nucleare care ameninta intreaga planeta la izbugnirea unui razboi. Daca in secul 17, sa zicem, razboiul era o posibilitatea tot mai mare de la an la an, astazi probabilitatea este aproape inexistenta.
-foametea nu mai exista de mult, exista nesiguranta zilei de maine ca nu ai ce pune pe masa. Poate vei spune ca in Africa exista, da exista, dar nu din cauza secetei, a dezastrelor naturale cum era inainte, ci din cauza politicienilor de acolo.
-daca in secolul 17, din nou sa zicem, o rana iti provoca o cangrena si mureai in chinuri, astazi avem penicilina. Medicina a avansat cu mult.
Insa vad punctul tau de vedere, sa-mi zici daca am dreptate, vad ca exista o distantare, si nu din cauza COVID-ului, modernitatea si tehnologia ne-a distantat unul de celalalt ca oameni, capitalismul si concurenta a facut asta de asemenea. Traim intr-un individualism tot mai apreciat de corporatii, insa pare ca nu patrunde la noi in Balcani. Inca avem acel colectivism datorat anilor pretrecut in comunism, inca mai punem pret pe familie, pe cea traditionala, inca avem o urma de conservatorism datorat bisericii ortodoxe.

Nu, nu stiu ce inseamna viata intru totul. Sunt inca tanar, nu stiu ce vreau, recunosc asta. Dar am citit in ce consta capitalismul si nu-mi place in totalitate. Iar inainte de '89 iluzia timpului trecea altfel, nu exista concurenta si oamenii nu simteau individualismul. Cine avea camera personala inainte de 89'? Nimeni. Daca te uiti la constructia caselor de atunci aveai in camera in care dormeai probabil alte 3 usi peste care putea intra mama, sora, tatal si erati toti laolalta, aia era o forma de colectivism, in care familia este implicata in treburile tale si simteai ca faci partea din familie. In individualism nu este normal sa iti coordoneze parintii viata sau sa te tina sa pleci la munca oriunde ai vrea, nu mai esti determinat sa stai sa ai grija de ei si sa le dai acel "pahar cu apa".

| Mirel4412 a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Ce frustrari ai tu laughing)

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru Mirel4412):

Femeia nu asculta de barbat fu+tui rasa masi sa ii fu+t.

| Algo098 a răspuns:

Dz nu exista ca sa lase ceva sau pe cineva intr-un fel sau altul. Femeia apare intr-un anume fel doar datorita scrierilor vechi si primitive care reflecta gandirea si ideile acelora care au scris acele carti.

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru Algo098):

Daca Dumnezeu nu exista cum se face ca occidentul e mort.

Romania e o tara moarta peste cateva generatii vom fi la fel de prosti ca handicapatii aia din occident.

| Algo098 a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Nu stiu cat sunt de handicapati, ca au produsul intern brut pe cap de locuitor mai mare, industrie si agricultura mai bine dezvoltata, stiinta e la un nivel mai ridicat decat stiinta noastra, deci as zice ca nu sunt chiar asa de prosti happy si chiar ca n-ar fi rau sa ajungem ca ei, ca dupa cat se vede suntem putin mai in urma cu toate.

Eu vad ca nu e asa de mort, ca mai morti suntem noi ca suntem nevoiti sa mergem sa lucram la ei orice pentru ceva bani. A crede in ceva ce nu exista, a face cateva procesiuni, cantari si ritualuri nu ne face mai bogati sau mai vii. Doar munca inteligenta si eficienta aduce un castig in viata omului, nu rugaciunile la personaje inexistente din carti primitive cu povesti si speranta falsa intr-un ajutor divin inexistent si intr-o alta viata care nu exista.

Acolo daca ai ajuns la puscarie o sa fi o femeie foarte frumoasa, cred ca sti unde bat. Pe cand in Romania e altfel.

Posibil, dar viata nu se reduce doar la puscarie. Eu zic ca pentru a trai bine, e nevoie de stiinta, de munca si mai putin de credinta in carti scrise de oameni primitivi cu sute de ani in urma. Daca nu muncesti si nu ai cunoastere, stiinta adevarata, nu ai viata buna, chiar daca citesti carti vechi care nu iti aduc nimic pe masa. Acele carti aduc si ele un castig, daca lucrezi in domeniul credintei si gasesti oameni muncitori sau bogati care sa creada in ele si in promisiunile tale ca le aduci noroc, ca le inlesnesti mai usor accesul la divinitate si la viata vesnica, ca sa iti dea din rodul muncii lor si atunci e ok. Daca esti doar credincios de rand, ramai doar cu iluzia, nu ai nici un castig real.

In Occident nu mai e de trait sunt multe lucruri pe care tu nu le sti. Am inteles foarte bine ce spui tu dar acolo copii nu sunt ca cei din Romania si diferenta se vede pentru ca noi suntem o tara crestina iar in occident ei l-au ucis pe Dumnezeu.

Se poate trai si cu si fara Dz. Existenta unui personaj fictiv in mintea omului nu il face mai om sau mai neom. Oamenii au existat si inaintea inventarii lui Dz si exista si astazi fara Dz. Dz e un fel de Bau Bau, o promisiune fara acoperire si un mijloc de a face bani, de obtine putere. Nu e ceva corect sau indispensabil. Daca omul e redus ca nivel de cunoastere si isi castiga greu existenta, sau daca e bolnav, Dz e o amagire care nu il ajuta pe acel om cu nimic. Mai corect spus, Dz e o minciuna. Nu vad ce elevare spirituala ar avea un om care traieste in minciuna.

Daca Dumnezeu e o minciuna cum se face ca tu existi pe pamant? ai ma lasa-ma cu faze din astea ca nu tine la mine.

"Se poate trai si cu si fara Dz. Existenta unui personaj fictiv in mintea omului nu il face mai om sau mai neom. Oamenii au existat si inaintea inventarii lui Dz si exista si astazi fara Dz." bine frate cum zici tu dar nu uita ca Dumnezeu l-a creat pe om dupa chipul si asemanara lui.

Pe mine nu m-a facut Dz. Daca pe tine te-a facut Dz, e minunat. Unde e Dz cel bun iubitor si atotputernic cand oamenii au nevoie de el? Ce ajutor da Dz cel inventat copiilor bolnavi care mor in spitale? Ce dreptare imparte Dz din cartea fantezista cand echivaleaza suferinta unui individ cu iertarea pacatelor altora, cand el isusi isi doteaza "creatia" cu dispozitive de reproducere stiind dinainte ce va urma ca mai apoi sa dea vina pe ei ca sunt pacatosi? E o logica stramba de la un capat la altul in cartea primitiva si trebuie sa fii mai slab de minte sa nu vezi din prima lucrurile astea, sa nu vezi ca e o simpla fantezie generatoare de emotii false si iluzii.

| Apokales a răspuns (pentru Algo098):

Nu-s crestin sau o persoana religioasa, insa pot vedea ca biserica are o mare putere si nu si-o foloseste pentru binele omului de rand, nici macar pentru binele preotilor care o slujesc si care trag pentru binele semenilor, ma scarbeste! Biserica este mai capitalista decat statul, eu asa o vad. Alearga dupa lucruri materiale, bani mai mult ca orice alta institutie.

"Dz l-a creat pe om dupa chipul si asemanarea lui" e fantezie. Adevarul e ca omul l-a creat pe Dz. Dz a aparut dupa dupa ce omul s-a apucat sa scrie povesti cu care sa obtina putere si beneficii materiale de pe urma celor care cred in povesti.

| Algo098 a răspuns (pentru Apokales):

Asa vad si eu, asa este.

Răspuns utilizator avertizat
| Algo098 a răspuns (pentru AngelErmin):

Dz e o fantezie inventata de oameni primitivi, ca sa explice lucruri ce li se pareau inexplicabile si a fost si este folosit pentru a obtine bani si putere de la oamenii naivi, nu e ceva real.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru a supraviețui rasa umană.

de aia Dumnezeu a lasat femeia "data dracului", dracul în sens că e atrasa de lucrurile *satanice*, cum sunt sexul, banii și lucrurile materiale, Satan a știut că Eva nu are aceeași rațiune ca Adam așa că s-a folosit de ea pentru a-l face pe el sã mănânce din fruct, pentru că știa că slăbiciunea lui este frumusețea ei.

| Mogiojojo a răspuns (pentru anonim_4396):

Pe bune? Femeile sunt atrase de sex si material? Si barbatii nu-s?

| Dandinelle a răspuns:

laughing) tu chiar vrei sa sustii o discutie si coerenta pe baza intrebarii asteia?
Ar trebui pusa intrebarea la Trivia/Amuzante.

Răspuns utilizator avertizat
Întrebări similare