Cred că a venit pă pământ ca să vedem cât de iubitor e caracterul Lui. A luat forma unui om pentru a avea o empatie maximă cu noi-căci n-avem un mare preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca și noi, dar fără păcat să ne apropiem dar cu deplină încredere de saunul harului, ca să căpătăm îndurare și să fim ajutați la vreme de nevoie (Evrei 4-15-16)S-a sacrificat și pentru cei cei care L-au răstignit și s-a rugat pentru ei(Tată iartă-i că nu știu ce fac) tocmai pentru că atunci cânt cineva la rău răspunde cu dragoste și iertare sunt cele mai mari șanse să ți se deschidă ochii spirituali, să-ți regreți răutatea de care ai dat dovadă, să vrei să fii mai bun, să răspunzi tot cu dragoste și bunătate. Prietenii lui Hristos erau o gașcă de fricoși cam încrezuți înainte de răstignire și înviere.Doar după ce La-u văzut că a învins moartea, au devenit ucenicii curajoși și altruiști care au dus measajul iubirii și iertării lui Dumnezeu, cu prețul propriei vieți și reflectând și ei aceeași dragoste jertfitoare.
Tratamentul de îndoctrinare creștină?
Ai dreptate, m-am lăsat de mult timp.
In primul rand, Isus nu este Dumnezeu. Ioan 6:44: '' Nimeni nu poate veni la mine dacă nu-l atrage Tatăl, care m-a trimis.''
Isus si-a jertfit viata ca sa ne plateasca pacatele. Din cauza lui Adam, noi eram ca si cum captivi. Iar Isus ne-a rascumparat. Pret fiind viata lui perfecta.
1 Corinteni 15:45: '' 45 Chiar aşa este scris: '' „Primul om Adam a devenit un suflet viu". Ultimul Adam a devenit un spirit dătător de viaţă.''
Datorita jertfei lui putem avea viata vesnica in viitor (Ioan 3:16).