| Calaretulfaracorp a întrebat:

De ce "Dumnezeu" ne-a facut sa avem un creier cu o capacitate de functionare de 100%, dar totusi noi nu o putem atinge?

23 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Daca il folosesti ajungi in iadul vesnic

| anonimg a răspuns:

Cu toții avem daruri, talente; dar un singur om nu le poate avea pe toate. Dacă le-am putea avea pe toate, atunci nimeni nu ar mai avea nevoie de nimeni. De aceea Dumnezeu ne-a înzestrat cu talente diferite.
Și Einstein a fost un om deosebit de talentat în descoperirile sale; dar sigur nu știa să cânte la mandolină, sau să vorbească în toate limbile pământului.
Deci niciodată nu putem să vorbim despre 100%. Putem totuși -și trebuie- să căutăm continuu să ne dezvoltăm darul pe care îl avem și să ne dezvoltăm un altul.

| raMLesS a răspuns:

Creierul este format din mai multe parti, acele 9-10% parti pe care le foloseşti in gandire (desi cred ca folosesti mai mult), sunt parti special facute pentru asa ceva.
Din tot creierul, doar 9-10% se activează in gandire, restul e si el activ doar ca se ocupa cu altceva.
Doar nu ai vrea sa gandesti cu partea care iti controlează respiratia sau bataile inimii, nu? Si e imposibil sa faci asa ceva.
E ca si cum ai vrea sa vezi cu degetele sau cu dintii.
9-10% e gandirea constienta, restul e gandirea subconstienta si inconstienta (care se ocupa cu clipitul, respiratia, etc) ganduri, amintiri si in general tot ce reprezinta gandirea si functionalitatea omului.

| Steregoi a răspuns:

Fiecare om, inca din copilarie, alege sa cunoasca si raul adica incapacitatea de a-si folosi intreaga capacitate a mintii sale iar Dumnezeu ii respecta alegerea din dragoste pentru om si libertatea omului de a alege liber.

| Octavian199 a răspuns:

Se zice ca folosim cam 10% din capacitatea lui, dar nu sunt sigur daca e adevarat sau nu.

| Mircea08 a răspuns:

Un om ar putea sa mute un munte din loc doar spunandu-i unde sa se mute? Raspunsul tau va fi - "categoric nu "
In Evanghelie scrie ca daca am avea macar putina credinta am putea muta muntele din locul lui. A avea credinta inseamna "a crede", prin urmare tu nu poti muta muntele pentru ca nu crezi ca acest lucru este posibil. Un apostol care mergea pe apa era sa cada in apa pentru faptul ca la un moment dat s-a mirat de faptul ca poate sa mearga pe apa. Un om poate folosi un procent din capacitatea creierului de functionare egal cu credinta pe care o are. Apostolii, la inceput nu puteau nici sa vindece pe cei bolnavi, dar dupa ce si-au intarit credinta vindecau la fel ca si Iisus.
Eu am o alta intrebare :
Ateii spun ca omul este produsul unei evolutii. Animalele au evoluat datorita necesitatii de a se descurca in mediul inconjurator. Cum se face ca, creierul a evoluat asa de mult incat nimeni nu-l poate folosi decat in procent de max.10%, fara sa fie necesar?

| Calaretulfaracorp explică (pentru Mircea08):

Sa inteleg ca tu esti atat de credincios incat poti muta muntii din loc? Sau poti vindeca oameni? ...Credinta? Am primit cele 10 porunci. Le stim cu totii, nu? Stim cu totii ca primesti pedeapsa capitala daca le incalci. Te rog sa-mi dai un singur exempu de o persoana care nu a incalcat niciodata vreuna dintre ele. "2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri, sau jos pe pamant, sau in apele mai de jos decat pamantul. Sa nu te inchini inaintea lor si sa nu le slujesti...". Toti marii "credinciosi" o incalca cel putin pe aceasta. Ca sa nu mai vorbim si de restul. Si totusi nu mi se pare ca ai avut un raspuns relevant cu intrebarea pe care am pus-o.

| Mircea08 a răspuns (pentru Calaretulfaracorp):

Daca nu est crestin si tii invatatura vechiului testament, atunci trebuie sa respecti legea si celelalte porunci pe care Dumnezeu le-a dat prin Moise. Daca crezi in Iisus, Fiul lui Dumnezeu, atunci trebuie sa traiesti in conformitate cu invatatura pe care Dumnezeu ne-a trimis-o prin Iisus, si care este Evanghelia. Una este sa traiesti potrivit invataturii lui Iisus, si alta este credinta. M-ai intrebat daca eu pot muta muntii din loc - aici discutam despre religii nu despre mine, dar daca tot veni vorba iti spun si ce fac eu. Eu ma straduiesc sa traiesc potrivit invataturii lui Iisus, si mai putin de mutat muntii. Am si eu credinta, nici macar nu stiu daca e mare sau nu, fac ce pot, dar FOARTE IMPORTANT este ca sunt crestin, cunosc invatatura crestina si aplic din ea cat pot.
Eu am spus ce scrie in Evanghelie, nu am spus ca eu mut muntii din loc.

| temporarPE5minute a răspuns (pentru Mircea08):

" Apostolii, la inceput nu puteau nici sa vindece pe cei bolnavi, dar dupa ce si-au intarit credinta vindecau la fel ca si Iisus. " -Da? Eu am citit căisus le-a dat puterea de a vindeca, nu că ar fi obținuto singuri întărinduși credința. Luca 9:19 Apoi i-a chemat pe cei doisprezece și le-a dat putere și autoritate peste toți demonii și să vindece boli. 2 Și i-a trimis să predice regatul lui Dumnezeu și să vindece

| Mircea08 a răspuns (pentru temporarPE5minute):

Apostolii nu puteau scoate diavolii pentru ca aveau putina credinta :
18. Si Iisus l-a certat si demonul a iesit din el si copilul s-a vindecat din ceasul acela.

19. Atunci, apropiindu-se ucenicii de Iisus, I-au zis de o parte: De ce noi n-am putut sa-l scoatem?

20. Iar Iisus le-a raspuns: Pentru putina voastra credinta. Caci adevarat graiesc voua: Daca veti avea credinta in voi cat un graunte de mustar, veti zice muntelui acestuia: Muta-te de aici dincolo, si se va muta; si nimic nu va fi voua cu neputinta.

Iar Iisus spunea :
Iar El i-a zis: Fiica, credinta ta te-a mantuit, mergi in pace si fii sanatoasa de boala ta! (Mar.5:34)

E tarziu, si nu mai pot veni cu alte argumente, dar este adevarat ca Iisus a dat putere apostolilor numai ca noi nu stim ce sa intelegem prin "putere".
Eu nu ma complic sa despic firul in patru ca sa aflu toate mecanismele dupa care apostolii puteau sa faca anumite lucruri - ma multumesc sa iau la cunostinta ce au facut si atat

Referitor la marcu 5:34, versetul 30 arată sursa vindecării - 30 Isus și-a dat seama că din el ieșise o putere și, întorcându-se în mulțime, a spus: „Cine mi-a atins veșmintele?"
Puterii lui Isus de a vindeca, nu s-a vindecat singură doar fiindcă a crezut.
1 Cor. 12:28–30: „Iar pe acestea Dumnezeu le-a pus în congregaţie: în primul rând apostoli, în al doilea rând profeţi, în al treilea rând învăţători, apoi lucrări de putere, după aceea darul de a vindeca, ajutoare folositoare, capacitatea de a conduce şi diferite limbi. Oare toţi sunt apostoli? Toţi sunt profeţi? Toţi sunt învăţători? Toţi înfăptuiesc lucrări de putere? Toţi au darul de a vindeca?" (Biblia arată clar că nu toţi creştinii adevăraţi urmau să aibă darul de a vindeca. Iar aceasta nu deoarece nu aveau credință, ci pentru că unora le fusese dată această putere care de altfel urma să înceteze.)

1 Cor. 12:29, 30; 13:8, 13: „Toţi sunt profeţi? Toţi au darul de a vindeca? Toţi vorbesc în limbi? Iubirea nu se termină niciodată. Dar, dacă sunt daruri de profeţire, vor fi înlăturate, dacă sunt limbi, vor înceta. Acum deci rămân acestea trei: credinţa, speranţa şi iubirea. Dar cea mai mare dintre acestea este iubirea". (Când îşi îndeplineau scopul, aceste daruri miraculoase aveau să înceteze. Dar calităţile inestimabile care constituie rodul spiritului lui Dumnezeu aveau să fie evidente în continuare în viaţa creştinilor adevăraţi.)

| Mircea08 a răspuns (pentru temporarPE5minute):

Normal ca un om nu poate face nimic singur fara puterea lui Dumnezeu, dar fara credinta Dumnezeu nu te ajuta - e logic, Daca un om nu crede ca tu existi si ii dai bani nu iti cere si tu nu ii dai, dar daca crede si iti cere ii dai sau nu in functie de cat de tare il apreciezi. Nici Iisus nu ar fi avut putere de vindecare daca nu primea de la Tatal Sau.
Observatia ca nu toti aveau putere de vindecare este buna. dar fiecare in parte avea un dar si trebuia sa si-l dezvolte si sa-l exercite in folosul bisericii. Darurile nu inceteaza sa le ai niciodata decat daca iti pierzi calitatea de crestin.
Chestia cu "rodul spiritului lui Dumnezeu" nu am inteles-o

" Darurile nu inceteaza sa le ai niciodata decat daca iti pierzi calitatea de crestin." depinde care. vorbirea în limbi, profețirea, vindecarea aveau ca scop confirmarea că Dumnezeu aproba congregaia creștină în locul sistemului iudaic care se sfîrșise - " Dar, dacă sunt daruri de profeţire, vor fi înlăturate, dacă sunt limbi, vor înceta. "
Cît privește rodul spiritului - galateni 5:22 Pe de altă parte, rodul spiritului este: iubirea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunăvoința, bunătatea, credința, 23 blândețea, stăpânirea de sine. Împotriva acestor lucruri nu există lege.

| NGheorghe a răspuns:

In primul rând, nu trebuie sa fi atât de credul si sa crezi toate părerile unora ce se cred deștepți. Nimeni nu hotărăște acea capacitate.
Apoi, chiar si la procesoarele (din ziua de azi) s-au implementat nivele de acces deoarece utilitatea unui calculator stă in faptul că poate arăta ceva pe ecran, așa că programatorilor nu le folosește la nimic dacă schimba timpi de acces la memorie, tensiunile de lucru, adresele, sau chiar comenzile deja implementate.
Deci tu ai dori sau ai fi interesat sa accesezi toate functiunile creierului, de exemplu, sa comanzi sa îți cadă o mână, sau să îți poți elimina oase, sau să adaugi câteva :) etc, etc că altceva nu ai de făcut?
O comandă pentru creierul uman, nu este un ordin primit, sau pe care ti-l dai singur, ci creierul răspunde doar la o formă de antrenament: unul ce se antrenează pentru baschet isi va dezvolta anumite reflexe, își va dezvolta anumite rezerve de energie, unul ce se "antrenează" la vioară va dezvolta cu totul alte reflexe si rezerve diferite de energie,... si formele lor de creativitate vor fi diferite! tu care te antrenezi să stai ca leguma in fața televizorului sau monitorului nu prea ai nevoie de niciun fel de reflex (in afară de cel de a deschide ochii) si de niciun fel de rezervă de energie.
In schimb ar trebui sa iei in calcul si faptul că exista multe "comenzi" pe care (lumea sau ) tu nu le iei in considerare, sau nici nu vei auzii de ele deoarece niște oameni de știință nu sunt interesați sa ți le spună sau să ți le explice exact ca sa devii dependent si slab. De exemplu, Wim Hof explica ce antrenamente a făcut de a urcat Himalaya in pantaloni scurți, a fugit prin desert fără sa bea niciun fel de lichide, s-a lăsat injectat cu de 10 ori doza mortală de bacterii si a lăsat doctorii sa studieze sistemul lui imunitar... rezultatele sunt strict sectrete pentru tine si restul turmei de slavitori ai oamenilor de știință.
https://www.youtube.com/watch?v=sKT1Wvz3xm0
https://www.youtube.com/watch?v=T_SwN_iFDbA

| Calaretulfaracorp explică (pentru NGheorghe):

Ooooo! Iti multumesc ca mi-ai luminat viata. Tu! Marele atotstiutor! Unde erai cand aveam cea mai mare nevoie de tine? Mi-e lene sa ma p*s in jos si sa pice in sus...ma gandeam ca poate ma ajuti laughing))

| NGheorghe a răspuns (pentru Calaretulfaracorp):

Nu știu pe ce lume trăiești dar când ai nevoie de ajutor suni la 112. Apoi nu știu de ce îmi aduci astfel de imputații că eu aici nu răspund la toată lumea ca să trăiești cu impresia ca te evit exact pe tine (când vrei sa îți răspund eu ar trebui sa ma previi in privat).
In altă ordine de idei, tu nu ai nevoie de niciun ajutor, cam tot ce îți poti dori tu este sa se molipseasca lumea de limbajul tău neigienizat.

| NGheorghe a răspuns (pentru Calaretulfaracorp):

"Unde erai cand aveam cea mai mare nevoie de tine? "
Câtă vreme ți-ai făcut ieri contul și asta este prima ta intrebare atunci este clar că eu ți-am răspuns la toate! buna dimineața, Nebunelli, ai copiat o intrebare greșită din lista ta!
Apropo, dacă îți cumperi cal atunci îți trimit eu potcoavele, cadou; numai să-mi lași o adresa de e-mail.

Răspuns utilizator avertizat
| BogdantheDreamer a răspuns:

Daca tu crezi un mitul urban care spune ca folosim doar 13% din creier, atunci schimba de urgenta username-ul in Calaretulfaracap.

| Delmo_Catalin_1984 a răspuns:

Asta este un mit despre creier:

https://mythologica.ro/......-creierul/