| Inferno a întrebat:

De ce Dumnezeu ne baga la gramada si ne condamna pe toti pentru greselile unor indivizi. Daca sunt 10 oameni si din acest 10, 9 il neaga pe Dumnezeu si unul singur "crede" in El, Dumnezeu ii distruge pe toti 10. Avem ca exemple Biblia, cand Dumnezeu ucide sute de oameni printre care si nevinovati.

34 răspunsuri:
| Mișika a răspuns:

Este o intrebare cu privire la Biblie, si o sa spun, ceea ce am invatat, sau ceea ce am retinut despre potop, chiar si cu citate, sper sa nu te superi.
Potopul, nu o fost un mijloc de distrugere a necredinciosilor, (Dumnezeu nu o dat potopul ca sa ii ucida pentru ca nu credeau in el), cauza este asta : Iar după ce au început a se înmulţi oamenii pe pământ şi li s-au născut fiice,
2. Fiii lui Dumnezeu, văzând că fiicele oamenilor sunt frumoase, şi-au ales dintre ele soţii, care pe cine a voit.
3. Dar Domnul Dumnezeu a zis: "Nu va rămâne Duhul Meu pururea în oamenii aceştia, pentru că sunt numai trup. Deci zilele lor să mai fie o sută douăzeci de ani!"
4. In vremea aceea s-au ivit pe pământ uriaşi, mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor şi acestea începuseră a le naşte fii: aceştia sunt vestiţii viteji din vechime.
5. Văzând însă Domnul Dumnezeu că răutatea oamenilor s-a mărit pe pământ şi că toate cugetele şi dorinţele inimii lor sunt îndreptate la rău în toate zilele,
6. I-a părut rău şi s-a căit Dumnezeu că a făcut pe om pe pământ.
7. Şi a zis Domnul: "Pierde-voi de pe faţa pământului pe omul pe care l-am făcut! De la om până la dobitoc şi de la târâtoare până la păsările cerului, tot voi pierde, căci Imi pare rău că le-am făcut".
(Contextul Potopului, si motivul), Fii lui Dumnezeu, este o denumire foarte controversata, Biserica Ortodoxa ii atribuie intelesul ca fiind (fii, nepotii (dar care nu faceau parte din neamul lui Cain) lui Adam), in unele religii Fii lui Dumnezeu, este interpretat ca fiind denumirea Ingerilor cazuti, este gresit!,
Dupa ce Cain a fost izgonit, a fost interzisa legatura intre fii lui Set si, fiicele lui Cain (Şi s-au rănit fiii lui Set de frumuseţea fiicelor lui Cain şi le-au luat lor de soţii). Acesta este motivul pentru care a aparut neamul Urias Vestit in Veac, si pentru care au fost omorati toti oamenii, in afara de Noe si familia lui.
Intr-adevar, ai dreptate, in alte privinte, dar legatura pe care o faci intre intrebari este gresita, pentru ca motivul acestei pedepse a fost altul, nu necredinta, sunt de acord ca si acesta este unul dintre motivele secundare ale potopului, si ale altor pedepse, dar niciodata nu o fost motivul principal, intro catastrofa, la fel cum in cazul de fata, Neamul Urias, era doar o cauza, din 1... , care au pricinuit potopul.

| EmaS a răspuns (pentru IMINENT):

Ma confunzi cu seful garii!laughing

E`

| RagingZeus a răspuns (pentru EmaS):

Tu incerci sa ne salvezi laughing? Mantuire? te rog, sa fim seriosi. Problema este ca nu poti gasi mantuirea in nici un fel de divinitate stupida inventata de vreo religie.
Care este modalitatea cea mai usoara de a gasi raspunsul unui lucru? Simplu, ceva care le poate face pe toate a facut-o imediat.
Daca lumea poate sa fie atat de imbecila incat sa creada bazaconiile crearii lumii, vietii etc, atunci este problema lor, si prefer sa ma duc de partea necredinciosilor decat sa ma numar printre credinciosii fara minte, logica sau viziune.
Ai incercat vreodata sa gandesti si contra? Ar trebui sa o faci.

Eu iti spun ca tu ai aceasta credinta oarba in aceasta divinitate doar pentru ca asa ai fost crescuta si invatata, nu prentru ca ai crede cu adevarat in asa ceva. Daca te-ai fi nascut in Turcia de exemplu, acum am dezbate problema religiei Islamice, in care ai fi crezut la fel de mult ca in religia ortodoxa.

Pot sa spun ca o persoana este cu adevarat credincioasa fata de o religie doar atunci cand a comparat-o cu celelalte existente, deoarece toti credinciosii sustin religia cu care au crescut si au fost invatati, necercetand cu adevarat ideea religiei si variantele existente ale acesteia.

Intorcandu-ne la ideea acestei postari, spunand ca dumnezeu ii pedepeste in fel si chip pe cei care nu cred in el este o idiotenie totala, daca ar fi cu adevarat asa de maret etc etc etc, atunci religia sa nu ar obliga credinta in el ci ar demonstra cu argumente si fapte existenta lui.

Ah, si se scrie fapteLE lui.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru IMINENT):

Da era o apstazie, adica o desfranare crasa.
Apropo ai citit ce scrie in Biblie sau doar iti dai cu parerea?