Genomul nostru are capacitatea de a distruge. Cum? Iar acum ne referim la armonia universului. Eu vad ca ne distrugem relatiile si capacitatea de a relationa logic si profund.
Sa scoatem afirmatia asta. Ne incurca tare in a dezlega misterul.
Nu putine sunt cazurile in care copiii Domnului au fost paziti si ocrotiti.
7 O mie să cadă alături de tine, şi zece mii la dreapta ta, dar de tine nu se va apropia.
8 Doar vei privi cu ochii şi vei vedea răsplătirea celor răi. Ps.91
http://biblia.resursecrestine.ro/psalmii/91
Sunt foarte norocoasa. Asa ma simt, foarte norocoasa. Dar sa stii ca prefer sa ma omoare un fulger, decat sa ma omoare specia.Prefer sa-mi faca rau un sarpe, decat un om. Prefer ce e sfant si pur, decat ce e pervers si nu are nimic sfant, sa aiba un cuvant in destinul meu. Dar prefer ca un sarpe sa ma iubeasca la prima vedere si sa nu imi apara in cale, iar fulgerul sa nu se grabeasca.
Dar de ce oamenii nu au si ei "impulsul" asta, cum il numesti tu de a se opri din a pacatui? Nu crezi ca Dumnezeu este inca mult prea bun sa mai tina in viata rasa umana la cate pacate si faradelege se ridica spre Cer in fiecare secunda? Ne ingrozim noi, oamenii de cat de rai pot fi unii dintre noi, cu atat mai mult Dumnezeu are asteptari de la creatia Mainilor Sale! De multe ori in Biblie, cand un popor s-a pocait de pacatele sale, Dumnezeu a incetat mania Sa contra lui, dar noi parca ne inrautatim pe zi ce trece ca tot noi sa Ii cerem socoteala pentru ceea ce face! Eu zic sa nu Il luam pe Dumnezeu drept acel batran cu barba care este dator doar sa ne dea din belsug tot ce vrem atunci cand avem nevoie, dupa care sa Il uitam. Cu Dumnezeu nu este de glumit!
Ba da. Are impuls de a proteja. Se numeste armonia universului. Daca oamenii nu ar fi distrus acest impuls, aceasta armonie, ar fi uragane in plus? Peste cele firesti.Dar poti demonstra ca sunt uragane in plus? Nu poti demonstra.Nici ce oameni nevinovati sau vinovati.Asa ca trebuie sa dezbatem mult sa aflam adevarul.Si cred ca trebuie formulat altfel: de ce armonia universului pare in suferinta? Ai pus o intrebare asa de desteapta, incat cred ca ma poti ajuta. Un sentiment asa pur si frumos.Numai ca trebuia sa iei partea armoniei, apoi sa te intrebi de oameni si soarta lor.Nu stim unde sa incadram uraganele astea. Poate ca sunt un efort de a repara. Nu stim. Trebuie sa cautam calea.
De ce nu se feresc oamenii de locurile periculoase? Fenomenele se petrec in mod natural, oricine se muta in Valea Tornadelor stie ce il poate astepta, la fel cine se muta in Cercul de Foc al Pacificului, sau in lunca inundabila a unui fluviu. Aici dau renumitul citat: "de asta ii se zice inundabila, pentru ca se inunda". Deci, ce mai vrei? Dumnezeu a lasat anumite legi ale naturii, daca omul se pune de-a curmezisul lor, tot Dumnezeu este de vina ca omul o pateste rau?
Nu uita ce a zis si Iisus de casa zidita pe nisip si cea zidita pe stanca, are un sens figurativ, dar la fel de bine poate fi folosita si in sensul literar.
Dumnezeu isi protejeaza creatia, nu-i "omoraza".
cit priveste motivul existentei raului in lume, al durerii, mortii, etc. exista destula literatura ca sa studiezi despre asta nu e cazul sa pui intrebari pe TPU despre sensul lumii si al vietii.
E o vorba:fiecare are ce merita, dar nu se refera la o justitie, ci la vointa si cunoastere. E valabila pentru orice specie, chiar si pentru dinozauri.
Nu chiar. Ce copil merita o familie care sa ii ia sansa la o buna educatie? In unele cazuri poti face ceva cu vointa, dar nu in toate.
Un copil care nu a putut castiga altceva. Ca mine de exemplu. Am castigat cat am putut din ce imi trebuia.Ar trebui sa ne putem descurca in orice situatie.Ca pestele in apa. Nu situatia e de vina, ci pestele. Apropos: ma gandeam azi ca ne imbolnavim cand nu suportam informatiile despre mediu, culese prin capacitatea adn-ului. Daca am o capacitate frustra si clara, daca am o capacitate de a vedea multe informatii, daca unghiul e cel de cautare a perfectiunii, ce e un atuu poate sa devina nefavorabil prin frica. adica sa ma imbolnavesc de cat de clar pot sa vad, in loc sa castig de cat de clar pot sa vad. Si mai sunt si cazurile in care se imbolnavesc de cat de neclar si de fals privesc mediul. Genetic. Mereu un factor:frica de adevar, putin sau mult, dupa capacitate.
Cam ai dreptate, dar creierul, care te conduce, vrea sa supravietuiasca. Ma gandeam la fetitele din unele tari din Africa si Asia care sunt vandute unor bosorogi pentru a le fi sotii, de fapt sclave sexuale. Cine merita asa ceva? Ea o sa fie o sclava, sclavilor le e interzis orice ii poate ajuta sa scape, cunoasterea, apoi, creierul o sa emita multa frica de moarte la orice gand de evadare, asa ca bye bye vointa si cunoastere, ai zice ca o merita ca ii e frica, dar pe buna dreptate ii e frica.
Suntem intr-un lant trofic. Daca nu vanezi placerea pe care o vrei ca ti-e frica, ai cat meriti pe scara curajului. Unul vrea sclavie, sclavul vrea libertate.Dar sclavul cand vrea libertate nu are curaj sa il vaneze pe cel care il vroia sclav, se pune in postura de victima si asteapta ceva. Daca renunti la a vana, atunci doar esti vanat, esti sclav, misti un sistem. Daca nu renunti la a vana, atunci totul e normal. Daca ti-se spune ca asa e traditia sau ca in fata nu stiu cui e dreptul lui prin nastere, sau alt drept, sa nu i-se opuna nimeni, deci sa i-se dea fara sa vaneze, doar prin minciuna, e meritul tau daca nu crezi.si nu trebuie sa inveti la scoala sa vanezi, e instinct. Daca nu ai curaj sa aperi instinctele cu care esti dotat, vei fi distrus. Dar la fel de distrus e si cel care nu mai vaneaza pentru ca apeleaza la teroarea minciunii, e vraciul si te pedepsesc zeii sau are drept prin nastere, te pedepseste vreo biserica ceva. Instinctul lui se degradeaza, nu e folosit.
E simplu de tot, cand noi ne rugam Lui atunci El intervine, se baga (cum s-ar zice), cand sunt, in schimb, catrastrofe naturale nu mai intervine atunci ori suntem noi de vina, ori se baga ofticatul ala de Satan.
Acum chiar ca nu e loc de glume. Trebuie sa recunosti clar ce aport aduci tu, pentru specie sau contra ei?
Aici poţi găsi răspunsul Bibliei la această întrebare: http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/1102005141
Cele bune!
Pentru ca dumnezeu nu doreste, nu iubeste, nu mananca, nu doarme, nu trage cu urechea, nu intervine peste creatie Tot ce exista, e bine asa cum e. Asta nu se intelege Daca ceva e rau, e rau din cauza oamenilor, iar daca oamenii creaza rele si altcineva face consecintele sa dispara, atunci oamenii ar deveni si mai rai decat sunt acum, pentru ca ar vedea ca nu au nimic de pierdut
Stii ca dragoste de-a sila nu se poate? Daca noua nu ne pasa de noi, de ce i-ar fi altuia si de ce ar avea grija de noi cu forta?
Si-a dat seama de ce se intampla... Kill him!
Doar glumeam. Tot ce e bun este datorita lu' 'mnyezio, si tot ce-i rau e din vina Satanei. Deci te rog, nu mai pune intrebari, ca, nu, nu ca nu, nu... Doar nu, daca nu... (Nu te astepta la raspunsuri mai logice)
Dar vai, permite-mi sa te contrazic... Tot ce-i bun (trebuie' sa dispara) e datorita lu' "za big dog" si tot ce-i rau e din cauza oamenilor.
De ce sa nu cautam logica unor evenimente?
Şi vrei să zici că poza de la profilul tău reprezintă o icoană?
I was sarcastic/ ironic. :3
Ummm, no? Why?
anonim_4396 întreabă: