| Leo0008 a întrebat:

De ce Dumnezeu nu e corect cu toti?
De ce altora le da sănătate su unora boli?
De unii sunt bogati și alții săraci?
De ce unii au parinti și alții nu?
De ce alții suferă pe degeaba si alții trăiesc bine pe rau care îl fac
De ce alții arata bine fizic și alții sunt urâți?
Eu m-am rugat la Dumnezeu ca mama mea sa își revină deoarece are probleme cu inima și trebuie la fiecare 10 ani sa își schimbe valva și nu se simte deloc bine. Tot are probleme, poate o sa moara pe viitor și în schimb mama mea crede în el, dar ne-am chinuit sa strângem bani, cu banii am reușit sa o ținem în viata nu cu ajutorul lui.
M-am rugat sa ma facă inalt de 3 ani și nu a facut-o (am încercat sporturi și nimic) tot trebuie sa dau banii ca să ma operez pentru inaltime (alungirea oaselor).
M-am rugat la el mult timp și nu mi-a îndeplinit nimic, tot cu banii și munca se îndeplinesc
De ce nu e corect cu toti?

7 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. E super corect cu toți. 2. Fiindcă pe bacterii, viruși viermi tot el le-a făcut. Și trebuie să trăiască și ei. 2. Dacă ar fi toți la fel, nu ar mai lucra nimeni. Dorința de a fi bogat te poate face să te motivezi să devii activ. Așa că bogăția tot El a inventat-o ca morcov pentru măgarii nu înțeleg de bici. 4. Ca să se producă selecție naturală, ca viața să meargă înainte. 5.Și banii tot el i-a inventat. El și fenicienii. 6. Să lungești oasele, trebuie mai întâi să le rupi, deci să te schilodești. 6. E super corect cu toți, chiar și cu tine. Dacă nu înțelegi asta, vina e a ta.

| halogen001 a răspuns:

Dumnezeu nu există. Dumnezeu e doar un personaj imaginar de tip sperietoare Bau-Bau folosit cu succes pentru prostirea naivilor.
Dacă exista Dumnezeu, nu era invizibil și incapabil să vorbească cu omul, eram toți inteligenți, frumoși, nemuritori, vorbeam toți aceeași limbă și nu ne înmulțeam ca toate viețuitoarele.
Dacă exista Dumnezeu, atunci nu mai existau boli, războaie, inchiziție, cruciade, sclavagism, minciună, hoție, tâlhărie, înșelătorie, neștiință, primitivism, purici și păduchi.

De ce avem boli, războaie, inchiziție, sclavagism, minciună, hoție, tâlhărie, înșelătorie, neștiință, primitivism, purici și păduchi? Ne pune spiridușul din cartea cu povești la încercare? Nu.
Avem boli, războaie, inchiziție, sclavagism, minciună, hoție, tâlhărie, înșelătorie, neștiință, primitivism, purici și păduchi pentru că viața e o formă efemeră de organizare a materiei ce apare în timp prin selecție naturală, iar viețuitoarele fac tot ce se poate face pentru a supraviețui, pentru a strânge resurse și pentru a se înmulți. Un virus sau o bacterie nu întreabă omul dacă vrea să se îmbolnăvească și așa apar bolile. Un hoț, un mincinos sau un tâlhar nu întreabă omul dacă vrea să fie furat, mințit, tâlhărit sau omorât și așa apar războaie, inchiziție, cruciade, sclavagism, minciună, hoție, tâlhărie și înșelătorie. Un lup nu întreabă o oaie dacă vrea să fie mâncată. Un om nu întreabă o găină dacă vrea să fie mâncată sau un cal dacă vrea să fie călărit. Fiecare viețuitoare face tot ce poate face pentru supraviețuire, strângere de resurse și înmulțire. Viețuitoarea e un roboțel programat de selecția naturală să execute programul de viețuitoare: supraviețuire, strângere de resurse și înmulțire. Viața are valoare doar pentru viețuitoare și asta doar pentru că dorința de viață e înscrisă în codul genetic. Codul genetic suferă mutații în timp și apar viețuitoare de toate felurile. Viețuitoarea care nu are dorință de viață nu supraviețuiește, nu strânge resurse, nu se înmulțește și așa dispare codul genetic ce nu conține dorința de viață și rămân doar viețuitoarele care au înscrisă în codul genetic dorința de viață. În general viața nu are nici un sens. Chiar dacă ar exista un zeu care a făcut viața, sensul vieții nu există, pentru că dacă zeul a făcut viața, atunci cine are nevoie de viață, eu sau zeul? Zeul pentru că el a făcut-o, nu i-am cerut eu viață. Dacă zeul are nevoie de viață, atunci e problema lui, nu a mea. Zeul atotputernic și nemuritor e liber să facă câtă viață dorește, inclusiv purici și păduchi fără număr. În realitate nu există nici un fel de zeu.
Nici nu e logic ca un zeu atotputernic să fie interesat de om, să iubească omul, să-l ajute, să-l răsplătească sau să-l pedepsească, pentru că omul și tot ce face omul este egal cu zero pentru un zeu atotputernic și nemuritor. În concluzie zeul e doar o minciună și nu există nici un zeu, Rai, Iad, spirite, duhuri, spiriduși, suflete sau viață veșnică.

| CostinAlamariu a răspuns:

Dumnezeu este corect cu toti. Cui i se da putin putin i se va cere, iar cui i se da mult mult i se va si cere la sfarsit. Nu invidia frumusetea si bogatia oamenilor pentru ca pe multi aceasta bogatie pamanteasca si pe multi aceasta frumusete trecatoare îi va duce spre pieire. Banii putrezesc, frumusetea se stinge dupa 30 de ani. Tot ce invidiezi invidiezi degeaba pentru ca totul este dat pieirii. Sunt lucruri mai inalte, bogatii ce nu ruginesc si frumusete ce nu se ofileste in veac si toate sunt la Creatorul tau. Ai la indemana izvor de apa limpede si tu îi invidiezi pe oamenii care beau din bălți stătute si spurcate.

| fllu07 a răspuns:

Toate cele amintite de tine sunt observații corecte. Si sa stii ca nu esti singurul care le observă, si nu e niciun păcat să-l întrebi pe Dumnezeu. Si unii profeți din vechime au avut sentimente asemănătoare cu ale tale: Habacuc 1:1-4. Mai este si un Psalmist, Asaf, care a simțit la fel ca tine. Psalmii 72. Înțelegem deci ca este normal sa fim indignați din cauza neajunsurilor, a nedreptății, si partea bună este că nu Dumneseu este răspunzător de toate aceste probleme. El nu cauzează niciodată rau oamenilor, ci permite situația existentă în lume pentru a se dovedi odată pentru totdeauna ca guvernarea fără el, este un eșec din toate punctele de vedere. Biblia ne învață că peste foarte puțin timp Dumnezeu va trece la acțiune si va repara tot raul facut de Diavol, cel care conduce lumea în prezent. Pana atunci el ne ajută să facem față situației îndrumându-ne prin intermediul Bibliei.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Nu huli! Fereste-te de hula! Daca Dumnezeu nu este corect si drept si milostiv, nu mai stiu cine este! Problema este ca unii nadajduiesc in bani, nu in Dumnezeu! Dar unde sunt bogatii de altadata? Sau cei inalti, sau cei intelepti? Bogatia si saracia si intelepciunea lumii sunt doar stari temporare! Bogatul nemilostiv care se mangaia in aceasta lume a ajuns in vapaia iadului! Citeste in cap. 16 din Evanghelia dupa Luca.
Daca suntem crestini, trebuie sa ne luam crucea si sa-L urmam pe Hristos, in care nadajduim nu numai in viata aceasta, dar mai ales in cea viitoare.
Cine nadajduieste in bani, acela este idolatru. Iubirea de arginti este inchinare la idoli si mama tuturor relelor.

| XeniA33 a răspuns:

Crede-ma ca nimeni in viata asta nu e pe deplin fericit. Viata asta este un test pentru toti. Asa cum in unele momente poate si tu ai fost fericit, iar altii in acel moment au fost la pamant, asa e si invers. Toti trecem prin greutati desii pare ca unii au viata perfect, dar crede-ma pe cuvant ca nu e asa. Vezi pe strada o familie care rade si e fericita, dar acasa poate mama e batuta, vezi in club o fata frumoasa care se distreaza si toti se uita dupa ea, dar are depresie sau parintii ii sunt bolnavi. Absolut toata lumea are in viata asta la un moment dat o greutate. Trebuie sa ne incredem in Dumnezeu. Am trecut prin niste intamplari in viata asta care mi-au aratat cat de important e sa-l avem pe Dumnezeu cu noi pentru ca fara El o sa simti doar singuratate, frica si tristete. Iti doresc numai bine si tie si familiei tale si sper ca totul sa fie bine. Ai incredere in Dumnezeu ca totul o sa fie bine, are un plan pentru tine si chiar daca in acel moment nu vrei sa-l accepti o sa realizezi pe parcursul vietii de ce a fost sa fie asa.

| 12Diana12 a răspuns:

Buna, inteleg supararea si frustrarea ta. Dar... fiecare, mai mult sau mai putin, se confrunta cu probleme. Poate ca au sanatate, dar se simt singuri. Poate ca au o familie, dar nu un loc de munca. Poate ca au un loc de munca si multi bani, dar nu sunt sanatosi si nu au pe cineva alaturi. Sa nu mai spui vreodata ca te rogi la Dumnezeu, dar nu face nimic, doar munca si banii fac, pentru ca daca Dumnezeu n ar vrea ca tu sa poti munci si sa castigi bani, nu ai face nimic din toate astea. Sunt lucruri care sunt mai presus de puterea noastra de intelegere. Dar ce e sigur, este ca totul se intampla pentru binele nostru. Si nu vreau sa te intristeze ce iti zic sau sa te faca sa crezi ca nu-mi dau seama prin ce treci, cu mama bolnava, cu problema ta legata de inaltime, dar... lucrurile vor deveni mai bune, ai sa vezi. Doar nu te opri din a crede. Lucrurile bune iau timp. Asta nu e ceva spus pentru a te incuraja, e adevarul. Nu te opri din a te ruga. Oricat de nasol ar fi.
Si legat de inaltime, Te a lasat asa cu un motiv. Stii, sunt situatii cand noi vrem ceva mult, din tot sufletul nostru, dar lucrul ala, dintr un motiv sau altul, ne ar face mai mult rau decat bine. Dumnezeu stie asta si din acest motiv, cateodata, nu ne da ce vrem. Tot pentru binele nostru.
Si inca ceva. Cei care fac rau, mai devreme sau mai tarziu platesc, intr-un mod sau altul, cand nu se asteapta.