| Kandia15 a întrebat:

De ce e atat de greu sa fii politicos? Vad in aceasta categorie tot felul de oameni care nu stiu sa poarte o discutie civilizata. Va laudati ca voi sunteti destepti,inteligenti si vorbiti ca la usa cortului. Nu ma refer la toti. Am intalnit si oameni cu care aveai ce vorbi.
De ce e atat de greu sa raspundeti intr-un mod frumos?
Inteleg ca nu credeti in Dumnezeu, dar asta nu inseamna ca trebuie sa va bateti joc.
Fiti oameni!

43 răspunsuri:
| Steregoi a răspuns:

Ăștia care nu cred au treaba cu primatele si in concepția lor nu exista bine universal valabil. Pentru ei doar evoluția închipuită e universal valabila. Pentru ei faptul ca omul se îmbolnăvește face parte din evolutie. Pentru ei informația s-a acumulat in celula care cu timpul a căpătat ochi si picioare de parca un hard disc se umple cu date fara mana de om care sa bage un stick usb in portul usb si sa apese pe mouse.

| Holiday a răspuns:

Decat sa te plangi atat de impertinenta ateilor care te iau la misto, mai bine ai privi putin in istorie sa vezi ce au facut crestinii tai. Se compara una cu alta? Nu prea.
Si apoi te miri ca, avand in vedere cele intamplate, cand va vede cate unul flendurind pe aici povestile cu spiridusi si cat de misto e povestea crestina si ce personaje cool exista in ea, va mai trage cate una peste nas.
Si de aici pana la concluzia evidenta ca a proslavi crestinismul ori e interes, ori prostie, nu e decat un pas logic. Ai vreun motiv sa te ataci pe chestia asta? Nu! Doar daca esista o doza imensa de ipocrizie in cazul celor cu interesele sau de incultura si prostie in cazul celorlalti.

| BogdantheDreamer a răspuns:

E foarte simplu. In lipsa argumentelor apare violenta verbala cat si cea fizica. Continuarea si sustinerea unui dialog cu astfel de indivizi este o practica gresita. De accea uneori in viata e bine sa inchizi usile care nu duc nicaieri.

| BogdantheDreamer a răspuns (pentru Holiday):

"Decat sa te plangi atat de impertinenta ateilor care te iau la misto, mai bine ai privi putin in istorie sa vezi ce au facut crestinii tai. "

Daca tu nu ai stramosi comuni cu noi, inteleg ca esti venit din alt univers..stiu si eu. ce sa zic.

Eu sper ca pe viitor sa primiti un Nobel ceva pentru pace. Ateii > singurele fiinte ce au evoluat pasnic.

| Holiday a răspuns (pentru BogdantheDreamer):

Ce legatura are?! Si daca am, inseamna ca e mai putin adevarat? Nu.

Am zis eu ca nu este adevarat? Existenta cruciadelor este incontestabila. Dar e penibil modul in care arati cu degetul, de parca tu ai apartine altei civilizatii. Noi nu suntem ei.

Parca e vorba doar de cruciade...laughing Numai de cate ori v-ati casapit intre voi pe motiv ca Isus si-o tinea pe stanga sau pe dreapta...
Nu sunteti ei, sunteti doar continuatorii raspandirii povestilor alea tampite. Si nu mai faceti chiar atatea tampenii doar pentru ca nu vi se mai permite, ca altfel...

| Mclaren12 a răspuns (pentru BogdantheDreamer):

"Ateii > singurele fiinte ce au evoluat pasnic"
Pe naiba. Ateismul s-a dezvoltat in timpul revolutiei franceze si a comunismului din URSS. Alea numai miscari pasnice n-au fost, milioane de oameni au murit.

Primul meu comentariu imi demonstreaza ca am dreptate si prin urmare o sa inchei aici. Iar si iar, chiar cautand postari vechi, tu esti pe langa subiect de vreo 4 ani.

Am inteles, te retragi cu coada intre picioare, schelalaind... drum bun!

| AC4S4 a răspuns (pentru Holiday):

Da, abia ne putem controla să nu omorâm pe alții, sperăm ca într-o zi legea să ne permită. Revenind la realitate, realizezi ce inepții scrii? Cum a scris și Mclaren, câți oameni au murit sub comunismul-ateist, cum ar fi să presupunem că ateii ar opresa creștinii dacă li s-ar da voie?
Cum ar fi să presupunem că albii din SUA ar trata negrii ca pe niște oameni inferiori dacă li s-ar da voie?
Acele crime produse în numele religiei au fost inițiate de conducătorii de atunci (politici sau religioși), nu de cetățeni.

"De câte ori v-ați căsăpit..." - Sunt două variante. Ori crezi în reîncarnare și presupui că în altă viață noi am fost respectivii care se căsăpeau, ori ai ceva probleme...

| Holiday a răspuns (pentru AC4S4):

"Acele crime produse în numele religiei au fost inițiate de conducătorii de atunci (politici sau religioși), nu de cetățeni."

Nu, conducatorii doar au convins fraierii sa faca astea. Nu ei personal le-au facut. Tot "cetatenii" imbacsiti de spirit justitiar crestin au fost autorii. Conducatorii doar s-au bazat pe prostia lor.

"Sunt două variante. Ori crezi în reîncarnare..."

Nu e necesar sa faci pe prostu`, mai mult decat esti, ai inteles tu foarte bine despre ce e vorba, dar in spiritul crestin, cand n-ai nimic de spus, bati campii.

| RAY a răspuns:

Te am jignit eu cumva? da categoria asta e pierdere de timp, crestini in fapt nu intreaba nimic ei doar fac afirmati atat, eu unu nu am vazut persoane atee care sa jigneasca crestini din contra vad invers

| RAY a răspuns (pentru Mclaren12):

In timpul revolutiei franceze s-a dezvoltat deismul mai mult iar in comunism lideri se credeau zeii

| RAY a răspuns (pentru BogdantheDreamer):

E foarte simplu. In lipsa argumentelor apare violenta verbala cat si cea fizica.

bogdane ce argumente? afirmam noi ceva? voi afirmati bogdane,ba ca exista dumnezeu,ba ca exista ingerasi,iad,viata de apoi,satana si nu dovediti nimic,discutia cu voi e pierdere de timp,dar asa de plictiseala merge,sa isi explic de ce? un ateu = o minte deschisa,lipsita de dogma,credinta vs un teist =dogmatic,limitat mintal care nu va crede in veci absolut nimic,el nu poate concepe ca exista explicati rationale sau ca ceva cere dovezi nu,mintea lui e axata pe credinta atat,solutia e simpla dovediti ca exista dumnezeu, nu puteti nu afirmati ca exista dumnezeu ca nu cred ca atei se iau de crestini sa le converteasca din contra voi sunteti cu amenitari, jigniri =esti imoral ca nu crezi in dumnezeu alte tampeni, atacati stiinta, cand sunteti bonavi fugiti la doctor

| AC4S4 a răspuns (pentru RAY):

Eh, n-ai văzut. Când jignește un ateu închizi ochii. Eu știu că și creștinii de pe site jignesc, cu părere de rău, știu că și eu am făcut-o.

| RAY a răspuns (pentru AC4S4):

Depinde si ce fel de jigniri, eu nu unu nu am vazut sa ai un vocabular urat, nu consider ca ironia este o jignire cat timp nu sunt jigniri intenționate, si da sunt si atei care jignesc la nervi poate, am fost si eu jignit de uni asa zis atei, uni oamenii se cred superiori, aroganti

| Steregoi a răspuns (pentru Holiday):

Ce le mai stii ma. Esti tare destept.

| Steregoi a răspuns (pentru BogdantheDreamer):

De ce sa te chinui sa le inchizi in loc pur si simplu sa nu mergi prin acele usi? Te ispitesc drumurile din spatele acelor usi de vrei sa le inchizi ca sa nu le vezi. Doar ca sa vezi un animal si sa vezi ca are unele asemanari cu altul nu e nevoie de logica multa pentru ca ochii isi fac treaba fara sa ai nevoie de logica multa. Si un pisic vede daca e caine si nu un pisic de felul lui.

| Steregoi a răspuns (pentru RAY):

Ai nevoie de un oftalmolog.

Un prost nu are nevoie de logica ca sa vada un om care merge in ploaie pentru ca ochii lui isi fac treaba fara sa aiba nevoie de logica.

Acum se pare ca vezi mai bine. N-ar fi totusi rau un control la oftalmolog macar preventiv.

| anonimg a răspuns:

Pentru toți cei care sunt lipsiți de politețe, fie că se consideră creștini sau nu, Biblia spune astfel:
"Pe nebun chiar daca l-ai pisa cu pisalogul in piua, in mijlocul grauntelor, nebunia tot n-ar iesi din el." - (Proverbe.27:22)

| Kandia15 explică (pentru Holiday):

Stii? Doar pentru ca cineva se autointituleaza "crestin" nu inseamna ca si e.
Daca ai avea cunostinte biblice, ai sti ca Iisus ne-a spus sa ii iubim pe ceilalti, nu sa ii omoram

| Kandia15 explică (pentru Steregoi):

Va rog sa nu va certati.

| RAY a răspuns (pentru Steregoi):

Omule a vedea nu trebuie sa isi folosesti partea frontala a capului, deci din nou habar nu ai de nimic

| Steregoi a răspuns (pentru Kandia15):

Ai aruncat faramitura de intrebare si puii se bat pe ea. rolling on the floor

| PreaDistinsul a răspuns:

Fiindca si unul si altul se crede mai bun si mai destept decat celalalt dar niciunul din ei nu cunoaste adevarul. Din pacate amandoi vor avea aceeasi soarta.

| Mclaren12 a răspuns (pentru RAY):

Inainte de revolutia franceza biserica catolica detinea puterea absoluta. Dupa revolutie a inceput decrestinizarea Frantei. Asta a permis dezvoltarea ateismului nicidecum a altor religii.

| RAY a răspuns (pentru Mclaren12):

Rădăcinile deismului se află la Heraclit și Platon, dar a câștigat popularitate cu teologiştii naturalişti ai Angliei şi Franţei secolului al 17-lea, care au respins orice revelație specială sau prezumtiv supranaturală a lui Dumnezeu. Descoperirea gravitaţiei universale a lui Isaac Newton a explicat atât comportamentul obiectelor terestre, cât și al obiectelor cereşti și a promovat o viziune asupra lumii în care universul natural este controlat de legi ale naturii. Acesta, prin urmare, a sugerat o teologie în care Dumnezeu a creat universul, l-a pus în mișcare controlat de legile naturii, și apoi s-a retras de pe scena.

http://bazelefilozofiei.blogspot.com/2015/03/deismul.html

consideri ca e ceva rau asta?