anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce e dumnezeu un las care nu se arata ateilor? cel mai mare las din istorie dumnezeul vostru unde e acum?

63 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

O sa ti se arate, dar te asigur ca nu iti va place.Dar, macar asa o sa te convingi ca El exista.

| anonim_4396 explică (pentru EmaS):

Da imi imaginez prin basme

| ramona30 a răspuns:

Dumnezeu nu se poate arata nimanui pentru simplul motiv ca nu exista. Este on inventie a oamenilor. Si dumnezeu, si allah si isus si alte basme din astea.

| harciog a răspuns:

Din cauza ca esti cutzu, cutzu lu'eliaclodia.Cutzu,cutzu,cutzu.

| DeliaDaniela a răspuns:

Fizic vorbind nu se arata nici crestinilor.
Dar nici aerul nu e vizibil, cu toate astea exista! tongue

| anonim_4396 explică (pentru DeliaDaniela):

Aerul e un gaz si il vezi cand temperatura scazuta si cea mai ridicata se combina resise ceata

| DeliaDaniela a răspuns (pentru anonim_4396):

Si vantul il vezi, nu? sti, adierea aia pe care o simti atunci cand bate vantul, tu o vezi, nu? sau altfel cum explici ca exista?

Vantul il poti simnti, il voi vedea in ocean

Ca nu pot vedea vantul inseamna ca zeul tau e real? atunci de ce nu sunt reali si restul de zei?

Da, dar si pe D-zeu il putem simti! nu vezi vantul in ocean, vezi doar cum apa se misca, dar esti sigur ca e vantul? ce te face sa fi atat de sigur?
la fel e si cu D-zeu... daca vrei sa crezi, nu e necesar sa il vezi ca sa crezi in el

Pentru ca numai unul a creat universul nu 1000 de zei...

Deci si aia 2000 de zei exista dar eu nu-i pot vedea?

De unde sti ai fost acolo cand s-a creat? de unde sti ca nu alt zeu s-a creat apropo orice lucru se arata cumva dumnezeu cum se arata?

| Inferno a răspuns (pentru DeliaDaniela):

Dar vantul il poti folosi pentru lumina electrica. Centralele eoliene. Pe Dumnezeu nu poti.

| soimos a răspuns (pentru DeliaDaniela):

Aerul exista pentru ca exista in realitate si se manifesta sub forma de vanturi!
Dumnezeu nu exista in realitate si nici nu se manifesta intr-o forma reala!

Te face ceva sa crezi ca acei 2000 de zei au avut vreo contributie in crearea universului si a vietii? au acei zei vreun copil care sa fi fost pe pamant si sa fi facut minuni in fata a mii de oameni, minuni care nu au putut fi contestate pentru ca erau mii de oameni martori?

In timpurile antice se arata prin vis unor discipoli si le dadeau indrumari! Lui Moise nu i s-a aratat fizic, dar a vorbit cu el!

dupa cum am mai zis, faptul ca nu il vezi fizic nu e un argument cum ca nu exista. nici vantul nu il vezi [ vezi doar efectele lui] dar totusi exista. La fel cum nici noi nu il vedem pe D-zeu dar vedem tot ceea ce a creat!
degeaba cereti argumente daca nici macar nu le cititi cu atentie si nu meditati la ele... poate ca voi ar trebui sa veniti cu argumente cum ca nu exista, dar nu aveti decat niste teorii pe care nici macar unii oameni de stiinta nu le accepta.

sa zicem ca oamenii au evoluat din maimutele, dar maimultele cum au aterizat pe pamant? universul cum a venit in existenta? daca zici de teoria big bang nu iti mai pierde timpul pentru ca o consider o aberatie! alte argumente mai solide ai?

Bine pa

Pa

| Anonimgirltpu a răspuns:

In primul rand nu ai respect fata de cel de langa tine. Spuneam intr-un raspuns anterior ca exista mai multi atei care jignesc zei decat credinciosi(si prin acest cuvant in bag pe toti care cred ii zei) care jignesc ateii sau ideile lor. Mi s-a comentat raspunsul cum ca ar trebui sa ma uit mai bine. Si uite ca ma uit si tot atei jignind credinciosi vad.
In al doilea rand: Daca tu nu crezi in Dumnezeu de ce vrei sa iti vorbeasca? El iti vorbeste daca tu stii sa il asculti.
In al treilea rand: Esti liber sa crezi in ce vrea muschiu tau atata timp cat respecti religia celui de langa tine. Prin intrebarea ta ai jignit multe persoane, si nu e frumos si civilizat. Daca prin ateu te crezi mai inteligent dovedeste asta.

| anonim_4396 explică (pentru Anonimgirltpu):

Eu nu ma dau inteligent am scris eu asa ceva? de ce mereu cand cer dovezi te considera pers ca te dai ceva? eu am respect fata de cei care ma respecta, si atei sunt oamenii neam dat noi cumva iubitori?

| alin334 a răspuns (pentru Anonimgirltpu):

Nu va mai luati de ellaughing incearca sa gaseasca un raspuns, dar mai greseste si el ca orice om

| Anonimgirltpu a răspuns (pentru anonim_4396):

Cand jignesti pe cineva inseamna ca tu te simti mai presus. De ex cand ii zici cuiva: "Bah esti prost!" inseamna ca tu te crezi mai destept.
Nu cred ca ai respect fata de crestinii carora le-ai jignit zeul. Ca sa fi respectat trebuie sa respecti. Daca as gandi ca tine: "respect doar pe cei care ma respecta" atunci ar trebui sa te jignesc si eu pe tine, sa nu am respect pentru ca nici tu nu ai avut respect fata de mine, jignindu-mi zeul, indirect jignindu-ma pe mine.
Degeaba ceri dovezi daca nu crezi in ele. Dovezile ca Dumnezeu exista sunt baza unui crestin. Poate sa ti le spuna, arate de zeci de ori daca tu nu vrei sa crezi in ele, sunt degeaba.

Da-mi o dovada reala ca exista? eu cred in dovezi sincer dar sa fie reale

| Anonimgirltpu a răspuns (pentru anonim_4396):

Http://www.gotquestions.org/Romana/Exista-Dumnezeu.html - asta este exact ce gandesc si eu. Mi-ar fi luat prea mult timp sa le scriu eu. Acestea sunt dovezi solide pentru un crestin dar dovezi de nimic pentru un ateu. Un ateu vrea numai dovezi ce se pot rezolva cu o ecuatie sau printr-o definitie. Religia nu se dovedeste prin ecuatii, nu se poate defini. Ea e ceva personal, pot sa spun chiar ca fiecare avem o religie proprie, niste reguli proprii. Suntem oameni si nu gandim toti la fel. De aceea trebuie sa avem respect fata de religia celui de langa fara sa o judecam.
Link-ul pe cate ti l-am dat e doar ceea ce cred eu pentru ca m-ai rugat sa iti dau dovezi. Acestea sunt dovezile mele pentru mine. Poti crede ce vrei tu despre ele. Le poti lua in considerare sau sa nu dai niciun ban pe ele. Prin acest link ti-am aratat baza credintei mele personale si nu a altuia. De obicei nu fac asta si tin pentru mine ceea ce cred despre Dumnezeu dar acum fac o exeptie pentru a te face sa intelegi ca a judeca si a jigni religia cuiva e o mare prostie. Fiecare gandeste diferit. Chiar si intr-un grup de ortodocsi (de ex) sunt oameni care gandesc diferit despre Dumnezeu. Fiecare are dreptul sa creada ce vrea pentru ca nu s-a dovedit nimic palpabil pana acum in nicio religie si nici in ateism. Poate nu am dreptate in privinta lui Dumnezeu, poate nici tu nu ai dreptate. De aceea, pana se va dovedi ceva concret 100% ca sa creada toti, poate crede fiecare ce vrea.

Bine nu are sens sa ne contrazicem bye nb

| harciog a răspuns (pentru anonim_4396):

Pina si faptul ca nu ma ignori dovedeste ca esti cutzu, cutzu.De cite ori te intilnesc o sa-mi fie scirba de tine si nu pentru conceptiile ateiste.

| game1992 a răspuns:

Deci dumnezeu nu trebuie sa ti se arate in trup omenesc,il poti vedea foarte bine uitandute la tine, ca nu ti-ai dat tu vedere sau auz sau mainile cu care ai scris prostia asta sau picioarele,tu habar nai cine esti unde mergi,si te iei de dumnezeu care stie din cati atomi esti creat,nu te duce capu sa iti explici ce cauti pe pamant cine te-a creat,o sa zici maicata si tatatu dar pe iei cine ia creat si tot asa, pana ajungi la dumnezeu, eu sper sa ti se arate diavolu ca dumnezeu nu-i obligat de un mucos sa i se arate

| alin334 a răspuns:

Nu se arata pentru ca noi nu am suporta(oamenii), tine minte fraza asta de la mine : mai bine cred in Dumnezeu si aflu ca nu a existat, decat sa nu fi crezut si el sa fi existathappy

| arisss a răspuns (pentru alin334):

Mare dreptate ai!

| anonim_4396 explică (pentru alin334):

Te-ai gandit mult? de ce nu crezi in alt zeu ai dovezi ca nu exista?

| alin334 a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu crezi ca teoria Big-Bang-ului? Nu de alta dar mie mi-se pare prea perfecta lumea ca sa fie asa de ala un boom

Spune-mi ceva perfect ce vezi tu alin? stinta este doar de cativa ani nu uita religia a fost 2000 de ani si a tinut europa pe loc, big bangul in viitor va putea vi explicat mai detaliat asta nu-i da viata la cei 2000 de zei

Eu vad asa : o planeta rotunda care cantareste cateva milioane de t care plutste in aer,vad cum pamantul se roteste perfect, nu intarzie nici a miliona parte dintr-o secunda si ce ai de pierdut daca crezi in Dumnezeu? Daca in Biblie ar fi scris sa te arunci de pe un pod, sa faci nu stiu ce minuni, eu nu as fii crezut, dar eu am citit chestii care ma ajuta in viata de zi cu zi

Pamantul nu pluteste in aer ai auzit de teoria relativitati ea explica de ce pamantul si restul planetelor sunt aliate in jurul soarelui, in spatiu nu exista aer aline, nu se roteste perfect nu e mereu la acelasi viteza noi oamenii avem fuse orare fixe dar rotatia lui nu-i perfecta, nu pierd viata asta cu basme

Ok,ai modele mai bune in lume...

Nu e vorba de modele dar spune-mi ceva perfect? e corect ca tu esti sclavul unui patron?

Nu e corect, dar daca era invers? tu erai patronul si aveai "sclavi" cum era?

Daca eram dumnezeu tu credeai ca te faceam sclavul meu? sau cate pers se nasc oarbe crezi ca e corect sau cu sida

Man.gandeste-te la primii oameni, ei nu aveau nici sida nu erau nici orbi etc, dar cand a patruns pacatul in lume (stii tu cu marul) atunci au aparut problemele

Din cauza unui mar se nasc uni orbi incredibil ce vina au ei? tu daca ai vrea sa fi pedepsit pentru ce a facut stramosul tau?

Din cauza neascultarii man happy

Deci daca tu omori pe cineva copilu tau va vi inchis o viata?

| boogdan91 a răspuns:

Alt retardat.

| anonim_4396 explică (pentru boogdan91):

Ratat esti tu si unu ipocrit care jigneste

| alin334 a răspuns (pentru boogdan91):

Fiecare om are dreptul de a crede in ce vrea, nu-l jigniihappy

| FartsMaker a răspuns:

Deasupra si se uita pe cine sa trimita in iad la judecata de dincolo

| FartsMaker a răspuns:

Si alti zei se arata (chiar daca ar exsta)?

| anonim_4396 explică (pentru FartsMaker):

Nu nici alti

| abcde12345 a răspuns:

Dumnezeu nu este o Persoana ci o Energie, acea Energie care ne da incredere, vointa si curaj sa trebecm peste oameni ca voi!

| alin334 a răspuns (pentru abcde12345):

Cred ca se referea si la Isus

| anonim_4396 explică (pentru abcde12345):

Incredibil acum vad ca e energie si cum captez acea energie?

| anonim_4396 explică (pentru abcde12345):

Bye asa incheie mereu crestini ca tine

| Wehrmacht a răspuns (pentru abcde12345):

Daca este o energie cum dracu' ne-a mai creat dupa chipul si asemanarea lui, asa cum zic unii?

| abcde12345 a răspuns:

Nu avem cu cine discuta. Mai bine sa ïnchidem"subiectul

| alin334 a răspuns (pentru abcde12345):

Trebuie sa-l convingi tongue mie imi pare rau ca nu am reusit dar sper pe viitor sa reuseasca cineva mai apt ca minehappy

| DanIT a răspuns:

Tu zici ca daca nu il vezi, nu exista, atunci de unde sa stim ca tu nu ai minte? Doar pentru ca nu o vezi?

| Princess24 a răspuns:

Nujt ce cred altii, dar eu cred in D-zeu.Totusi nu prea cred in invierea lui Iisus, de ce in fiecare ani este pe alta data? Nu este ca si Craciunul(nasterea lui Iisus).

| anonim_4396 explică (pentru Princess24):

Pentru ca catolici au pastele o saptamana mai tarziu de asta ca sa nu fie ambele mereu in acelasi zi in fiecare an

| alin334 a răspuns (pentru Princess24):

Daca nu crezi in inviere clar nu crezi in a 2-a venire deci nu stiu daca crezi in Dumnezeu

| remusmy a răspuns:

De ce nu se arata Dumnezeu? 1.Pentru ca atunci cand Isus era pe pamant si a facut minuni au fost si oameni care nu au crezut, de ce ar crede acum? 2. Avand in vedere cat de pacatosi suntem nu putem sta fizic langa Dumnezeu, pentru ca El este Sfant. (acestea sunt argumente proprii). Apropo cum stim ca exista Dumnezeu? Faptul ca pe tine, un necredincios te preocupa Dumnezeu, faptul ca iti e frica ca El exista, iti este frica pentru ca ai auzit si nu ai crezut. happy

| anonim_4396 explică (pentru remusmy):

Mie mi frica? serios

| brunettu10 a răspuns:

Ca is prosti de dau in gropi ...si pentru ca pun intrebari stupide laughing multzumit?