Înainte îți dădeau cu piatra în cap dacă făceai un păcat, acum doar te bârfesc la colțul bisericii.
Îmbunătățirea e considerabilă.
Aici ai dreptate.
Cel mai tare raspuns.
Esti sigura ca esti atee? De obicei nu prea au simtul umorului, dar ai tu pentru toti.
Inainte foloseau aparate de tortura sa te converteasca, acum nu le mai tace gura, plus ca nu mai au voie sa foloseasca unele "metode".
Ptr ca nici Dumnezeu nu ramine acelasi.Isi tot schimba principiile odata cu evolutia noastra.
Dumnezeu e neschimbat; unde ai auzit tu ca e schimbator? Oamenii sunt cei care se inraiesc si isi pierd din insusirile morale si credinta. Din Dogmatica Sfantului Ioan Damaschin:" Neschimbabilitatea
Este un atribut in stransa legatura cu vesnicia lui Dumnezeu, caci in notiunea eternitatii lui Dumnezeu este cuprinsa si cea a neschimbabilitatii Lui, corelativa a celei dintai.
Dumnezeu nu Se schimba nici in fiinta Lui, nici in hotararile Lui. Sfanta Scriptura da marturie precisa despre acest atribut : "La Dumnezeu nu este schimbare, nici umbra de mutare" (Iacov, 1, 17); "Dintru inceput Tu, Doamne, pamantul l-ai intemeiat si lucrul mainilor Tale sunt cerurile. Acelea vor pieri, iar Tu vei ramane si toti ca o haina se vor invechi si ca pe un vesmant ii vei schimba si se vor schimba. Dar Tu acelasi esti, si anii Tai nu se vor imputina" (Ps. 101, 26-28), iar "Iisus Hristos, ieri si azi si in veci este acelasi" (Evr., 13, 8).
Dumnezeu pare supus la schimbari interne in actiunile Sale in lume, ca in iconomia mantuirii noastre. Astfel, in Sfanta Scriptura se vorbeste de o schimbare de atitudine a lui Dumnezeu fata de pacatosi; prologul cartii Judecatorilor, cartea profetului Amos si altele sunt exemple clasice in acest sens. Dar schimbarile acestea in activitatile externe ale lui Dumnezeu nu se refera la fiinta lui Dumnezeu, ci la creaturi, intrucat Dumnezeu stie toate si ramane totdeauna acelasi. Daca Se arata favorabil celui bun, iar celui rau, plin de manie, deosebirea de atitudine nu se refera la Dumnezeu, ci la omul care se prezinta dreptatii dumnezeiesti, cand vrednic de ura, cand vrednic de iubire.
Exprimarile : Dumnezeu "se caieste", "ii pare rau" sau "se bucura" vor sa arate ca Dumnezeu nu este indiferent la caderile si ridicarile omului. Un Dumnezeu si Parinte al tuturor nu poate fi redat prin formule rigide, ci numai prin exprimari antinomice. Caci El nu poate sa Se contrazica pe El insusi : "Daca nu-I suntem credinciosi, El ramane credincios, caci nu poate sa Se tagaduiasca pe Sine insusi" (II Tim., 2, 13). "
Am observat ca El nu se schimba, dar de ce nu esti de acord ca isi schimba opiniile conform evolutiei noastre? Par exemple teoriile despre cer, despre cosmos s-au schimbat radical.Am avut noroc ca sf Ilie nu se mai plimba prin cer si pocneste din bici sa tune si sa fulgere pe pamint.
Eu cred ca omul religios care traia pentru Dumnezeu in trecut, acum nu e prea des intalnit, din cauza rautatii oamenilor!
Fiindca si vremurile difera.iar oamenii sunt influentati si de vremurile ce trec peste el.de pilda, ispitele. daca vedea un mos acu 500 de ani, un afis mare in mijlocul orasului ce reprezenta o femeie goala cu fundul in sus{reclama farmaceutica}spunea ca a venit sfarsitul lumii.acum doar un cult religios a luat atitudine, si asta, in numele copiilor, ca nu cumva sa se ofenseze cineva prea tare.
Diferenta este ca inainte omul chiar credea in Dumnezeu si viata de apoi, dar acum nu foarte multe persoane mai cred.
tulceanul întreabă:
Meme10Memu întreabă:
recedaniel3 întreabă: