| Octavian199 a întrebat:

De ce e pacat sa muncesti in zile de sarbatoare? Ca doar nu omori persoane.Si cand te caci este munca.

12 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

"Si cand te caci este munca."

Depinde de dieta.

| anonimg a răspuns:

Păi dacă tratăm lucrurile astfel, atunci este mai multă muncă când respirăm.
Eu nu vorbesc despre sărbătorile ortodoxe și catolice care niciuna din ele nu sunt biblice.
Eu vorbesc despre o singură zi de sărbătoare pe care Dumnezeu a lăsat-o pentru toți oamenii. Și este atât de importantă această zi de sărbătoare încât Dumnezeu a așezat-o printre cele 10 porunci, și anume: Sabatul, ziua de odihnă, ziua a șaptea a săptămânii, sâmbăta.
Dumnezeu a lăsat și instrucțiuni acelora care Îl iubesc cum să sărbătorească această zi.
Oamenii pot institui alte sărbători, cum ar fi ziua națională, ziua muncii și multe altele; dar acestea nu sunt sfinte. Orice sărbătoare care se pune deopotrivă cu Sabatul sau chiar să îl înlocuiască, este de la cel rău, vrăjmaș care lucrează prin supușii lui și prin organizațiile acestuia. Tocmai de aceea este scris în cartea Apocalipsa că timp de o mie de ani Satana va fi "legat" în sensul că va rămâne singur pe pământul acesta care va fi pustiu în tot timpul acesta. El nu va mai avea pe cine să amăgească la încălcarea legii lui Dumnezeu, și va vedea rodul faptelor sale.
În vechiul testament atunci când poporul lui Dumnezeu se dădea la idolatrie și nu mai păzea Sabatul, Dumnezeu îi lăsa în mâna dușmanilor. Și nu de puține ori găsim scris: "pentru ca țara să se odihnească de Sabatele ei".
Și dacă pământul are aproape 6 mii de ani, atunci curând va intra în cel de-al șaptelea an milenar.

| Octavian199 explică (pentru anonimg):

Vezi ca in ziua aceea hindusii si budistii, cred ca nu au liber.

| milan9 a răspuns:

Exista mentiuni biblice pentru acest aspect.

| J0B0MAT a răspuns:

Pentru că e păcat să munceşti şi atunci când ţi se spune să te distrezi.

| Panamax a răspuns:

Crestinii ar face orice ca sa munceasca mai putin.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asta au inventat unii care vor să trândăvească şi asta e scuza lor: sărbătoare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca asa scrie in cartea cre(s)tinilor

| Amely21 a răspuns:

Zice in Geneza, că Dumnezeu după cele 6 zile de creație, s-a odihnit. Deci a șaptea zi(la o adică) Dumnezeu a creat odihna. Și de acolo vine, că in a șaptea zi, adică DUMINICA este o zi de odihna. La fel ca si in sarbatoare. Acuma, fiecare face cum vrea. Aici se refera la munca pe care o poți face sambata, o zi inainte de sarbatoare( sa faci curatenie, sa iti calci hainele, sa mergi la câmp, și așa mai departe). Însă sunt unele lucruri pe care trebuie sa le faci, nu ai de ales( sa speli vasele, sa iti faci patul și așa mai departe: asta nu este păcat). big grin

| Octavian199 explică (pentru Amely21):

Daca eu ma odihnesc lunea, automat toata planeta se odihneste lunea?

| Amely21 a răspuns (pentru Octavian199):

Nu. tu ești tu, ești om.
Dar Dumnezeu e Dumnezeu. Și ce scrie in Biblie, sunt poruncile date de El.
Deci ar trebui sa ținem cont. big grin

| Octavian199 explică (pentru Amely21):

Esti 100% sigur? Arata-mi unde scrie sa nu muncesc de sarbatori.