Unde scrie ca Iadul este vesnic? In Biblie scrie ca URMARILE iadulului au consecinte vesnice, nu ca in iad ard oamenii vesnic.
Imi pare rau, poate nu am inteles exact la ce te referi. Dar, din moment ce oamenii au parte de aceste urmari vesnice, asta nu inseamna ca ei traiesc intr-un iad vesnic? Doar ei, suportand aceste consecinte, nu pot ajunge sa traiasca alaturi de Dumnezeu.
Exact, nu ai inteles, omenirea in functie de alegerile individuale au drept rezultat DOUA solutii in functie de comportamentul fiecaruia, Viataa Vesnica sau cealalta optiune Moartea Vesnica. Prima moarte care pana la REVENIREA lui Hristos o vom suporta-o TOTI nu este decat UN SOMN indelungat pana la REVENIRE sau cei care NU AU parte de PRIMA REANVIERE, cei care vor trai vesnic vor avea parte de a doua reanviere pentru JUDECATA Finala si moartea VESNICA sau moartea pentru vesnicie. Iaaadul NU este vesnic deoarece IADUL va fi pe Terra la ARDEREA acesteia care va arde si cand se va termina ce este de ars va fi REFACUTA. Cei care ARD in IAD, ard si gata dar intr-adevar, arderea va fi in functie de pacatele fiecaruia dar va fi o ardere limitata in timp, nu vesnica.
Nici nu ai sa intelegi ce spune Danut el doar face propaganda unor secte
Nu tin minte sa fi citit vreun pasaj din Biblie, in care sa se fi vorbit despre ceea ce tu ai spus legat de iadul care va fi pe Terra. Si nu inteleg de ce ar fi refacuta Terra. As fi recunoscatoare daca mi-ai putea spune unde mai exact s-a vorbit despre asta, in Biblie. Si, cu toate astea, chiar daca ar fi asa, atunci de ce ne-a mai creat Dumnezeu, daca el stia inca de la inceput ca multi se vor pierde si vor ajunge in final sa arda... pana ce nu vor mai exista? Sau ei, dupa ce ard acolo in iad, o sa ramana totusi in viata pe planeta asta care va fi refacuta?
Iar, legat de acel somn indelungat despre care ai mentionat, sunt unele versete ce arata contrariul. De exemplu, la intamplarea aceea cu Bogatul si cu Lazar, s-a spus despre cei doi ca dupa ce au murit au si ajuns in rai sau in iad. Locuinta Mortilor, in care era chinuit Bogatul, nu cred ca avea cum sa se afle pe pamant. Si, insusi Isus a vorbit despre oamenii ce aveau sa vada Imparatia Cerurilor inca de dinainte sa guste moartea trupeasca. Deci, aceia nu aveau nevoie de niciun somn indelungat pentru a vedea raiul sau iadul.
"Nu tin minte sa fi citit vreun pasaj din Biblie, in care sa se fi vorbit despre ceea ce tu ai spus legat de iadul care va fi pe Terra."
Iertare dar vrei cumva sa studiez eu Biblia si apoi sa fac rezumate pentru tine? Studiaza Biblia. In conceptia BIblica Iadul este Focul Vesnic asa ca sa vedem CE SPUNE Biblia:
2 Petru 3, 7. Iar cerurile si pãmântul de acum sunt pãzite si pãstrate prin acelasi Cuvânt, pentru focul din ziua de judecatã si de pieire a oamenilor nelegiuiti.
10. Ziua Domnului însã va veni ca un hot. În ziua aceea, cerurile vor trece cu troznet, trupurile ceresti se vor topi de mare cãldurã, si pãmântul, cu tot ce este pe el, va arde.
Deci in versetul 7 ni se SPUNE ca Pamantul este PASTRAT pentru Ziua Judecatii cand va ARDE cu toti PACATOSII iar in versetul 10 aflam ca si sistemul solar va arde.
De ce va fi refacuta Terra, ca asa a PROMIS Dumnezeu, ca ne va face o CASA, promisiune facuta ucenicilor si ca POATE. Da ramane o parte din omenire DAR alegerea lor se face inainte de Judecata Finala dar acestia vor locui pe un NOU Pamant, nu pe asta.
Daca cineva a murit acum 4000 de ani, SOMNUL cum a numit Hristos moartea este cumva indelungat cu toate ca pentru mort acesta va fi doar de o secunda intre momentul mortii si reanviere. Parabola cu Lazar este DOAR O PARABOLA in care Hristos arata cat de gresita era credinta SADUCHILOR care contrar credin tei iudaice credeau in IAD si RAI. Este o parabola si nu realitatea. Cititi TOATA Biblia.
... in concluzie nimeni nu are valorile "de a administra bine lucrurile ce ți se vor da sub stăpânire", deci toti oamenii vor ajunge-n iad.
Pai dumnezeu e creionat mai mult ca un tiran gata sa pedepsească pe oricine nu il asculta. De altfel frica e si motivul pentru care cred multi in el.
Asa este, dar este putin cam ciudat sa nu iti pui anumite intrebari si sa ajungi sa te increzi in ceva anume, in mare parte, doar din cauza fricii.
Ei aleg sa se duca acolo prin propriile fapte, nu Dumnezeu ii duce in acel loc. Bine ca este Iadul vesnic, ce dai, aia primesti, cel mai corect asa, nu sa ajunga toti violatorii, interlopii, ucigasii s-a.m.d. in Rai.
Intr-adevar, fiecare actiune isi are propria sa repercusiune. Asa este si firesc sa stea lucrurile. Totusi, cum ar putea un Tata iubitor sa nu mai faca nimic in privinta copiilor sai pierduti? Doar iubirea Lui ar trebui sa le inteleaga neputinta, pe care El stia mai de inainte ca o vor avea.
In fond, Dumnezeu insasi ne-a dat puterea de a alege raul si de a il face.
Face, fiecare isi poate primi mantuirea prin viata pe care a dus-o, ori daca crede in El, este pomana curata. Si copiii astia despre care vorbesti pot face mult rau, pot abandona copii propri, sa ii rapeasca, sa te de-a afara de la locul de munca doar pentru ca nu le place persoana ta, sa faca tot felul de smecherii diabolice si sa te excluda din societatea lor, ori asa mai departe. Dumnezeu ofera sansa de a reveni inapoi in gruparea/turma Sa. Eu sunt total de acord cu Iadul, orice om care nu este demn de Rai sa ajunga in partea cealalta. Neputinta, dar acestea sunt consecintele, s-a putut construi o civilizatie morala inca de la inceput, dar daca nu s-a dorit asta, ce sa faci, multi care au ratiune si putinta nici nu vor sa schimbe ceva in lumea asta, deci aici este dovada lor de dezinteres.
Puterea de a alege raul era inevitabila din momentul caderii, aceea a fost la plecarea Creatorului de pe Pamant, atunci s-a instaurat vizibil liberul albitru si am fost lasati sa ne construim lumea, daca noi asa am ales. La general vorbind, daca nu te lasa Dumnezeu sa iti iei propriile decizii, este malefic, iar daca te lasa, este tot malefic, deci ce vrea lumea asta la un moment dat?
:X M-am nascut fortat contra vointei mele, nu a fost alegerea mea, sunt intr-un loc care psihologic n-am voie sa-l observ intr-adevararata sa forma.
Am inteles ce ai spus, dar eu ma refeream putin la altceva. Prin ceea ce am scris, eu te intrebam de fapt de ce este, pana la urma, iadul vesnic si nu unul temporar, sa spunem. De ce isi lasa Dumnezeu copii sa fie pierduti pe vecie. De ce ia mai creat atunci, daca El tot stia ca ei doar se vor chinui pe vecie? De exemplu, daca cineva care a ajuns in iad ajunge dupa o perioada de timp sa isi realizeze greselile si sa isi doreasca, totusi, sa ajunga la Dumnezeu, atunci Dumnezeu ce face, ii intoarce spatele?
In carti se scrie ce ai facut pe Pamant, iar apoi se baga la raft, cam asa se procedeaza in Ceruri cand vine vorba de noi. Este corect asa, fiecare cu cat a acumulat in aceasta viata, ca dpdv Biblic, nu exista reincarnare, deci nici sansa la o noua viata de la 0. Fiecare isi merita locul, cei care au ascultat de Dumnezeu in Rai, iar cei care si-au facut de cap intr-un mod rau, bineinteles, in Iad, este drept asa. Nu stia Dumnezeu ca se vor chinui pe veci oamenii.
Nu am spus asta...
Nu te baga nimeni fortat, intelege.
Asa e povestea: absurda, lipsita de logica, de coerenta, insa trebuia bagata amenintarea fantezista cu iadul ca sa prosteasca naivii si sa-i faca mai obedienti.
Din punctul bibliei de vedere, iadul poate însemna 3 lucruri:
1.Moarte vesnica sau anihilare completa.
2.Loc de chin vesnic pentru pacatosi.
3.Suferinta pe pamant.
Le-am ales în ordinea asta, fiindca citesc de multa vreme biblia si înca nu sunt decis.
Cine zice ca stie sigur, nu a citit biblia, a citit un verset.
Cică d. p. d. v. Biblic iadul este suferința pe pământ, tare asta.
În fine, citind cu atenție Biblia vei înțelege două lucruri:
Dumnezeu ne judecă sau răsplătește în funcție de valorile pe care le avem(1), iar acestea se manifestă prin mentalitate și atitudini. Omul este făcut să domnească(2)(stăpân peste ceva), iar dacă are valori greșite evident că va face alegeri greșite așa că nu va fi pus să domnească împreună cu Dumnezeu ci va fi alungat de la fața Lui.
Cu alte cuvinte, dacă ți-ai dezvoltat niște valori greșite, rele, nu vei avea aptitudinile de a administra bine lucrurile ce ți se vor da sub stăpânire, din contră, vei face alegeri rele pe care le-ai făcut și pe Pământ pentru care vei fi și pedepsit(se va face dreptate).