Caută pe Google.
Am cautat. Pai, nu știu ce sa spun. Totuși, faza cu "dacă arzi trupul, nu va mai putea fi înviat pentru răpire" e falsă. Ptc oamenii nu vor mai avea trupuri de carne, ci vor fi un fel de duh (din ce știu).
In multe religii nu este pacat, ba chiar esti obligat sa-ti incinerezi mortii din familie.
Pentru că trupul omului este templu al Duhului Sfânt și pentru că este parte integrantă a persoanei umane. Nu suntem gnostici să zicem că trupul e rău sau e doar o haină a sufletului. Trupul e bun și e cu mult mai mult decat o simplă haină a sufletului așa că trebuie respectat.
N-a spus Dumnezeu ca suntem cenusa! A spus ca pamant suntem si in pamant ne vom intoarce. Vechii evrei aveau un cult pentru osemintele parintilor lor. Le-au purtat tocmai din Egipt la Sichem (Iosua Navi 24:32). In crestinism, trupul este Templu al Duhului Sfant (1 Corinteni 6:19). Cum ar indrazni cineva sa dea foc casei lui Dumnezeu?! Numai paganii ar face asa ceva!
Parerea majoritara istorica a fost ca este pacat. De ce este pacat nu este foarte clar, insa practica crestinilor de a nu incinera mortii s-ar putea reduce la unul din urmatoarele motive:
- este o lipsa de respect fata de trupul tau (si evident fata de Dumnezeu care ti l-a dat) sa il distrugi prin foc.
- este considerat ca te opui ordinii pe care Dumnezeu a pus-o in lume, caci El a zis: "Caci din tarana esti si in tarana te vei intoarce"
- arderea mortilor era o practica pagana
- desi arderea trupului nu limiteaza puterea lui Dumnezeu de a recrea acel trup, pare o practica incompatibila cu credita in invierea mortilor, ba inca una care lucreaza impotriva planului lui Dumnezeu si poate fi considerata o ispitire la adresa lui Dumnezeu
Este păcat. Trebuie să îl luăm reper pe Hristos care a fost în mormânt nu încinerat. În Biblie nimeni nu a fost încinerat. Înmormântarea a fost preţuită de creştinism de la bun început, respectându-se cuvântul dumnezeiesc: "Pământ eşti şi în pământ te vei întoarce" (Facerea III, 9).