| benny7 a întrebat:

De ce există atâtea boli SATANA le trimite, de ce nu le vindecă?

Răspuns Câştigător
| CinevaAnonimă a răspuns:

Ma gandeam la Iov dupa ce am raspuns.
Oricum, Satan nu vindeca si dupa cum am mai spus, boala apropie omul de Dumnezeu.

41 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Dumnezeu conform bibliei a creat totul, satana nu a creat nimic, iar dumnezeu e indiferent, nepasator si are un singur popor cel evreu dar nici de ala nu prea pasa, in concluzie nu exista dumnezeu e doar in imaginatia voastra

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Steregoi a răspuns:

Pentru ca Satan nu poate vindeca.

| CinevaAnonimă a răspuns:

Nu prea sunt de la Satan. Bolile sunt ultima mila a lui Dumnezeu asupra celor pacatosi. Deseori bolile apropie oamenii de El.

| benny7 explică (pentru CinevaAnonimă):

Iov 1-12numai asupra lui sa nu intinzi mana." Si Satana a plecat!

E aşa da!'*

| RAY a răspuns (pentru CinevaAnonimă):

Sa te vad eu pe tine ca ai cancer, esti pe moarte si spui asta, cat de absurd poti gandi

Mila lui dumnezeu? deci un copil care are cancer si sufera are parte de mila e din partea lui dumnezeu

| benny7 explică (pentru RAY):

Da Dumnezeu are milă!
Satan trimite și Cancerul. Căci lupta noastră nu este împotriva cărnii și a sângelui, ci împotriva păcatelor, vrea "Sufletul omului" nimic altceva.

| RAY a răspuns (pentru benny7):

Omule tu stii ce e cancerul? ce pacate poate avea un copil de 2, 3 ani?

Satan trimite, satana il vrea?

Citeste biblia

Am citit-o Iov 1-12. sper că te-am ajutat!

da tu eşti ateu ce rost are că nu ai cum să inţelegi bibilia niciodată un ateu nu cunoaste" binele de rău." asta e clar.
Satana nu e apropele meu, e ceva imposibil! cred că te-am ajutat ...man*...

| CinevaAnonimă a răspuns (pentru RAY):

Nu stiu ce as zice in caz de boala, dar stiu ca multi bolnavi se consoleaza cu rugaciunea.

Iar scrii prosti benny

Cum se sa se consoleze un copil cu gandul ca poate muri de la o varsta frageda dar dumnezeu i face un favor

Sincer ateii nu fac deosebire intre rău si bine!
Cum se sa se consoleze un copil cu gandul ca SATANA vrea să îi ia sufletul?

Sincer eu cred ca vorbesti prosti

Sincer esti ateu scrii tâpmeni si aiureli, nu are rost sa contrazici adevărul!, SATANA E VINA TUTUROR RERELOR si vreA si el suflEte, nimic altceva asta e adevărul! man'*

Steregoi

Dumnezeu are milă e important sufletu să fie mântuit***

Lasă vrăjeala Ray eşti ateu tot negi!, Nu Ştiu ce ai dacă il susţi pe satan, el vrea sufletul omului. tu ce câştigi?

Omule sunt ateu, scrii prosti, nu sunt satanist

RAY a răspuns (pentru benny7):
Omule sunt ateu,
eşti ateu nu deosebeşti nimic, binele de rău nu ai cunostiinţa aceasta, adică te faci singur de ruşine, se foloseşte SATAN DE TINE tu find inconştient! În lumea acesta sunt doar două căi: Ori cu Dracu ORI cu Dumnezeu! a 3-a cale nu există omule! sper că te-am ajutat ok.
si mai atent cu visele celui nebun de ce se teme aceea i se întâmplă! man*

Eu cred ca caldura tea afectat

Bine crezi ai dovedit că ai credinţă* man**

Se pot consola cu gandul ca El ii iubeste pe toti si ca nu sunt singuri.

Esti culmea sincer, lipsita de empatie

Eu am vorbit dpdv psihologic. Asa stau lucrurile cu multe persoane deprimate, care sunt in deznadejde.

Deci tu unui copil i spui fi fericit ca ai cancer

Femeilie fac avort îi spui unui făt nici că nu are drept la naştere?

Nu, dar nici depresiv nu sunt de acord sa devina.

| CinevaAnonimă a răspuns (pentru benny7):

Ma gandeam la Iov dupa ce am raspuns.
Oricum, Satan nu vindeca si dupa cum am mai spus, boala apropie omul de Dumnezeu.

| wpetterssone a răspuns:

De ce permite Dumnezeu suferința?
Citez dintr-o carte:
TRUPURILE neînsufleţite a mii de femei şi copii ucişi în timpul unei lupte sângeroase dintr-o ţară sfâşiată de război au fost aşezate într-o groapă comună. De jur împrejur au fost puse cruci mici pe care scria: „De ce?". Această întrebare se naşte deseori în mintea oamenilor care trec prin tragedii. Ea reflectă disperarea celor ce au pierdut pe cineva drag, au rămas fără locuinţă sau au trecut prin alte suferinţe greu de imaginat din cauza unui război, a unui dezastru natural, a unei boli sau a criminalităţii. Ei vor să ştie de ce s-au abătut asemenea nenorociri asupra lor.

2 De ce permite Dumnezeu suferinţa? Dacă el este atotputernic, iubitor, înţelept şi drept, de ce există atât de multă ură şi nedreptate în lume? Ţi-ai pus şi tu vreodată aceste întrebări?
Este greşit să ne întrebăm de ce permite Dumnezeu suferinţa? Unii se tem să pună această întrebare, considerând că astfel ar dovedi lipsă de credinţă sau de respect faţă de Dumnezeu. Dar, citind Biblia, vei vedea că au existat oameni fideli şi temători de Dumnezeu care şi-au pus asemenea întrebări. De exemplu, profetul Habacuc l-a întrebat pe Iehova: „De ce mă faci să văd răutatea şi te uiţi la rău? De ce este jaf şi violenţă în faţa mea, de ce sunt certuri şi se stârnesc dispute?" (Habacuc 1:3).
Mulţi oameni de diferite religii îi întreabă pe învăţătorii şi pe conducătorii lor religioşi de ce există atât de multă suferinţă. Deseori li se spune că aşa a vrut Dumnezeu şi că el a hotărât cu mult timp înainte tot ce se întâmplă, chiar şi evenimentele tragice. În opinia altora, nimeni nu cunoaşte căile lui Dumnezeu. Alţii susţin că Dumnezeu îi ia la el pe oamenii buni, chiar şi pe copii. Dar, aşa cum ai învăţat deja, Iehova Dumnezeu nu face niciodată rău. Biblia arată: „Departe de adevăratul Dumnezeu să facă ce este rău şi de Cel Atotputernic să facă ce este nedrept!" (Iov 34:10).
Ştii de ce dau oamenii vina pe Dumnezeu pentru toată suferinţa care există în lume? Deoarece majoritatea cred că Dumnezeul Atotputernic este conducătorul acestei lumi. Ei nu ştiu un adevăr simplu, dar important, pe care ni-l dezvăluie Biblia. Aşa cum ai învăţat din capitolul 3, adevăratul conducător al acestei lumi este Satan Diavolul.
Biblia spune cât se poate de clar: „Întreaga lume zace în puterea celui rău" (1 Ioan 5:19). Dacă stăm să ne gândim, nu aşa stau lucrurile? Lumea de astăzi reflectă personalitatea acestei creaturi invizibile, care „induce în eroare întregul pământ locuit" (Revelaţia 12:9). Satan este plin de ură, mincinos şi crud. Aşa este şi lumea aflată sub controlul său. Acesta este primul motiv pentru care există atât de multă suferinţă.
Al doilea motiv este acela că, în urma răzvrătirii din Eden, oamenii au moştenit imperfecţiunea şi păcatul, aşa cum am văzut în capitolul 3. Oamenii păcătoşi se luptă pentru putere, ceea ce duce la războaie, oprimare şi suferinţă (Eclesiastul 4:1; 8:9). Al treilea motiv este acela că „timpul şi evenimentele neprevăzute îi ajung pe toţi". (Citește Eclesiastul 9:11.) Lumea nu este condusă de Iehova şi, de aceea, nu este ocrotită de el. Prin urmare, oamenii ajung să sufere dacă se află într-un loc nepotrivit, la un moment nepotrivit.
Este mângâietor să ştim că Dumnezeu nu cauzează suferinţa. El nu este vinovat de războaiele, crimele, oprimarea sau dezastrele naturale care ne provoacă multă durere. Dar de ce permite Iehova suferinţa? Întrucât este atotputernic, el poate să-i pună capăt. Atunci de ce nu trece la acţiune? Dumnezeul iubitor despre care am învăţat până acum are, cu siguranţă, un motiv întemeiat (1 Ioan 4:8).
Dacă vrei să citești întreg articolul, poți citi începând cu pagina 106 din Cartea Ce ne învață în Realitate Biblia? O poți descăca gratuit de pe site-ul jw.org secțiunea Publicații.

| benny7 explică:

Nenorocirea sau boala poate veni de la diavol sub diferite forme, unele dintre acestea fiind foarte bine mascate?

Întrebări similare