| Vernusio a întrebat:

De ce exista atatea religii si credinte incat ti-e greu sa vezi care-i adevarata sau toate sunt adevarate intr-un fel?

15 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Pentru ca biblia e o carte metaforica,foarte interpretabila, toate se cred, se considera ca fiind singura si cea mai adevarata, sunt credinte bazate pe nimic, dogme, doctrine si atat, omul fiind o fiinta emotionala are nevoie de o speranta asa ca apeleaza la astfel de credinte care i dau o speranta, cretinismul si islamul au ca baza iudaismul

| T0T a răspuns:

Cred că cel mai sigur e să crezi în moarte, atât. E cea mai certă credință pe care o poți deține. Tot ce te desparte de ea sunt câteva ticăite de ceas, ca cel din imaginea ta și după nu va mai fi nevoie să îți pui întrebări, dar cu toate astea îți vei menține rolul în ceea ce privește evoluția universului.

| milan9 a răspuns:

În mod logic, Dumnezeu a păstrat în raport cu umanitatea o singură cale de transmitere a învăţăturilor, sfaturilor, legilor, DOAR O SINGURĂ CALE.

| Holiday a răspuns (pentru milan9):

"În mod logic, Dumnezeu a păstrat în raport cu umanitatea o singură cale de transmitere a învăţăturilor, sfaturilor, legilor, DOAR O SINGURĂ CALE."

Da. Credulitatea.

| Superior a răspuns:

Religii adevarate : crestinismul si musulmanismul.
False : restul
De ce false? Ca zeii din Grecia erau de fapt Diavolii.

| doctorandus a răspuns (pentru Superior):

Ha, ha, ha, religie inseamna sa crezi chestii fantastice (care nu se pot dovedi), asa ca unii au avut unele fantezii, altii au avut alte fantezii, s-a.m.d.

Răspuns utilizator avertizat
| Mclaren12 a răspuns (pentru Superior):

Foarte logic răspunsul tău laughing)
Te felicit.

| Mclaren12 a răspuns:

Există o grămadă de secte creștine, poate cu miile, deși mă îndoiesc, la care se mai adaugă și mai nu știu câte culte neo-păgâne sau panteiste sau sataniste etc. De aici vrăjeala cu atâtea religii că poate peste jumătate din ele sunt secte creștine. Adevăratele religii sunt cele păgâne antice care au existat de mii de ani. Aici intră și hinduismul într-o oarecare măsură pentru că nu știu câți hinduși mai există care să practice adevăratele învățături antice.

Răspuns utilizator avertizat
| Torra01 a răspuns:

Natura omului a fost din totdeauna sa dea vina pe ceva cand pateste ceva rau si sa multumeasca cuiva cand face ceva bun.Acesta a fost scopul crearii de "Dumnezei" si "Diavoli" sub diferite forme. Toate acestea sunt adevarate intr-adevar dar nu in sensul pe care il vede toata lumea sub forma religiilor.Ci ca o energie.Este demonstrat stiintific ca energiile si campurile energetice exista si sunt pozitive si negative.De-a lungul timpului s-au creat popoarele, toate sunt diferite, oamenii se inteleg altfel si cultura lor este diferita, fapt pentru care si aceasta idee de divinitate este vazuta altfel de fiecare.Greseala umanitatii este ca a creat aceasta gandire in masa. Poate ca la un momendat energia a preluat un trup de om si a demonstrat ca energia pozitiva exista (Isus sub numele pe care il folosesc crestinii ) dar si cea negativa (diavolul, asa cum il numeste lumea). Ideea principala este ca fiecare om trebuie sa creada in ce vrea.Nu exista o religie adevarata pentru intreaga omenire, exista doar o singura "religie","credinta", etc. dar aceasta este diferita de la om la om.Eu cred in energie fie ca ia sau nu un nume (Alah, Iisus, etc. ) Am ajuns sa realizez ca universul aduce lucruri rele daca crezi in rau si bune daca crezi in bine, pentru ca omul este ca un magnet pentru energie. Sper ca ai inteles perspectiva mea...cu alte cuvinte exista atatea religii pentru ca toata lumea vrea sa ii faca pe ceilalti sa creada ca doar gandirea si credinta lor este adevarata...astfel s-au inventat religiile.
Sper ca te-am lamurit putin si simte-te liber sa ma intrebi aca ai vreo nedumerire

| doctorandus a răspuns (pentru Torra01):

Nu, nu e demonstrat deloc. "Campuri energetice" nu exista, in nicio stiinta.

| Torra01 a răspuns (pentru doctorandus):

Dragul meu, energia este lucrul ce pune in miscare orice atom, la asta ma refeream prin "energie" pentru ca nu are alta definitie, aceasta este demonstrata stiintific si destul de clar.Aceasta "forta" apare si in restul naturii, nu doar la om, asa se produc schimbarile si toate reactiile.Multi cercetatori au realizat faptul ca aceste lucruri pot fii controlate intr-o oarecare masura de catre om.Nu trebuie sa ramanem doar pe imaginea din trecut, cercetarea a evoluat mult si poti sa cauti chiar tu mai multe documentare despre asta si vei intelege ce vreau eu sa spun.Ma bucur totusi ca ti-ai spus si tu parerea ceea ce m-a pus pe mine sa imi explic mai bine afirmatiile.

| doctorandus a răspuns (pentru Torra01):

Nu exista "campuri energetice". La nicio facultate de fizica nu se invata despre "campuri energetice".

Poate-l inveti si pe Hawking ce sunt alea "campuri de energie" ca el nu stie ce-s alea. Dovada: http://scholar.google.com/......p?/scholar si http://scholar.google.com/......p?/scholar

Serios, el chiar nu stie la ce te referi. Tot ce stie el despre "campurile de energie" e ca ele sunt o scranteala New Age.

http://www.google.com/search?q=site:arxiv.org+%22field+of+energy%22&cad=h

Majoritatea rezultatelor de mai sus nu se refera la "campuri de energie".

http://www.google.com/search?q=site:arxiv.org+%22energy+field%22&cad=h

Aceeasi observatie ca mai sus. "Dark energy" nu este energie! Vezi http://science.nasa.gov/astrophysics/focus-areas/what-is-dark-energy

| RegeleIaurtului a răspuns:

Înainte, oamenii se închinau la statui, nu aveau neapărat o religie, dar ei se simțeau mai protejați, apoi, oamenii s-au rugat la zei, într-un final, religiile din zilele noastre, ce au toate in comun? Toți au crezut că acea "religie" este cea corecta și toți s-au înșelat, pe măsură ce apar mai multe descoperiri apar și mai multe religii (nu neapărat religii masive cum sunt creștinismul ș.a., sunt și religii mici de numai câteva persoane); din toate religiile ai ceva de învățat, religii pe bune, fiindcă ăsta e scopul lor, să ne facă să ne simțim mai protejați și să fim mai buni. Noi credem că religia noastră e cea corectă dar în realitate nu e deloc așa, o să apară la un moment dat o altă religie și o să cred despre ea că e cea corectă și o să ne gândim: ce proști erau ăia, se închinau la Dumnezeu așa cum credem și noi despre cei care se închinau la zei