Exista pentru bani. Totul a devenit o afacere. Popii iau bani si de pe mort si de pe viu, la orice acatist, rugaciune, donatii si asa isi iau ei Mertane si Jaguare.
Doar stii ce zice un cantec romanesc:
Diavolul rade in hohote
Nici in biserici nu e dragoste - e afacere.
Exista atat de multe religii pentru ca oamenii au luat doar ce au vrut din Biblie si au creat de a lungul timpului, tot felul de forme de inchinare.Biblia spune clar ca totul ar trebui sa fie gratuit, Matei10:8.Apoi,Dumnezeu ne cere sa ne rugam din inima, nu sa spunem rugaciuni ca si poezi.Matei6:7,8,cum ai aratat tu.
Ma refeream la constructiile numite biserici nu la religii.
Si aia buni de nimic cum sa isi faca vila? Catedrala poporului o sa aiba cel putin 27 de metri inaltime, fiecare nivel avand 9, exista oameni inalti de 7 metri? Oare o sa fie banci/scaune pe fiecare nivel ca sa nu mai stea "sarmanii" credinciosi pe afara, in frig si ploaie ascultand slujba la boxe?
Cei care se duc in biserica se duc pentru confort psihic, plus ca acolo poti da bani, pacatele se iarta mai repede daca are popa ultimul tip de masina sau cel putin 2 etaje la casa.
Incepi sa te trezesti, bravo tie!
Dar oare nu chiar Fiul lui Dumnezeu S-a rugat intr-o "Biserica" (fie ea si sinagoga)?
Oare nu spune Noul Testament in repetate randuri ca apostolii se adunau pentru rugaciune. Unde se adunau? In inima cuiva sau intr-o locatie?
Necesitatile practice impun existenta unort lacasuri de rugaciune.
Sau tu te-ai referit la miile de culte, de forme si teorii diferite?
Ma refer la sutele de mii de constructii cu numele de biserici fie ele ortodoxe, catolice, sau protestante. Iisus a spus clar in ce am postat eu.
Da, dar Mantuitorul nici nu a spus sa stati sa va rugati in ploaie...
Ca o paranteza, din bun simt, sectele platitoare de Zeciuieli (ca "donatii") sa nu se pronunte in privinta gratuitatii. Mie oricum nu mi-a cerut vreodata vreun preot pentru nici un serviciu.
Biserica are nevoie de bani la fel ca oamenii in casele lor, pentru facturi, utilitati etc.si biserica este casa de rugaciune a tuturor, iar biserica, cea trupeasca a carui cap este mantuitorul Iisus, este formata din tot poporul binecredincios care sant madulare ale ei, fiecare in parte de cata cinste s-a invrednicit.iar banii nu sant o obligatie.ci o responsabilitate a fiecaruia in parte.
De biserica avem nevoie Duminica si in zi de sarbatoare si de spovedit si cuminecat, de un preot, dar nu atatea si nu merge nimeni
Se vede ca nu prea dai pe la biserica.
Unde a fost Isus cu parintii la 12 ani?
Unde a inceput sa predice?
Daca nu-ti mai amintesti raspund tot eu.
In Templu.
Cauta pe gogu ce inseamna templu daca ai dubii.