Sa stii ca sunt chiar sute de biserici penticostale care încă mai împlinesc Biblia și în acest domeniu.
Unde scrie în Biblie de fusta sau de batic? În Noul Testament scrie doar sa avem capul acoperit când ne rugam, nu neapărat cu batic și sa ne îmbrăcăm cuviincios, adică neprovocator.
Deuteronom 22:5. Acolo scrie ca e o uraciune ca femeia sa poarte haine bărbătești, adică pantalonii. Iar de batic, e clar, ptc parul învelește capul, deci dacă nu vrem sa fim chele (cum e scris în 1 Corinteni 11 parcă), trebuie sa acoperim capul. Nu e evident ca trebuie învelit, la fel cum face parul? Și dacă trebuie purtat numai când ne rugam, eu te întreb: tu te rogi numai la biserica? Nu te rogi și pe drum, la servici, acasă? Și spune acolo ca baticul e un semn în fata îngerilor. Îngerii sunt mereu, nu numai când ne rugăm. Iar noi suntem Biserica Domnului, adică oamenii formează Biserica, deci, din asta reiese ca trebuie purtat mereu baticul. În plus, care ar fi motivul sa nu purtam baticul și afara? Dacă ne e rușine cu Dumnezeu, si Lui Ii va fi rușine de noi (după cum e scris în Biblie). Deci, da, e biblic.
Iti iei block
In Deuteronom 22 nu scrie despre pantalon, pe atunci nu existau Mantuitorul Hristos a avut o camasa lunga pentru care soldatii romani au tras la sort.La noi femeile poarta asa ceva.Invelirea capului e un semn al sipunerii fata de autoritatea legitima din familie. Tatal meu, pastor penticostal nu era de acord sa port batic iar sotul meu venit din biserica baptista nu imi da voie sa port batic, eu ma supun autoritatii lui.
Nu e o regula idioată, e ceva biblic. În Deuteronom 22:5 parca scrie ca femeile care poarta haine bărbatesti sunt o uraciune înaintea lui Dumnezeu. Adică pantalonii, ei sunt haine bărbătești. Au fost creați pentru bărbați și acum câteva zeci de ani, era o rușine pentru o femeie să nu poarte rochie/ fusta și sa poarte pantaloni. În plus, de ce ar fi o uraciune înaintea Domnului sa poarte o femeie un tricou bărbătesc ptc e mai larg, sau o bluza? E clar ca e vorba de pantaloni. Iar de batic, scrie în 1 Corinteni 11 parcă. Acolo scrie ca femeia trebuie sa aibă capul acoperit când se roagă. Eu intreb: o femeie nu se roagă și pe strada, și acasă, și la servici/ școală? Sau sa presupunem ca ar suferi un accident atât de grav încât nu s ar mai putea mișca, ce face, nu se mai poate ruga lui Dumnezeu sa o ajute ptc nu are batic? Cam așa e. Trebuie purtat mereu. Plus ca aici intervine și alt păcat. De ce nu ar purta batic și pe stradă? Ii e rușine? Pai scrie clar în Biblie ca de cine se va rușina de Dumnezeu, si El Se va rușina. Deci, nu sunt reguli idioate, asta ne cere Dumnezeu.
Legea veche, sau mozaică, a fost valabila pana la Isus. El a fost împlinirea legii. Tot conținutul acelei legi, Isus Cristos l-a rezumat în 2 legi: să îl iubești pe Dumnezeu cu toată puterea, și sa îl iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.
Altfel dacă ar fi valabilă acea lege, creștinii ar trebui sa respecte toate punctele legii: referitoare la jertfe, la jubileu, la paștele sărbătorit cu ierburi amare, la necurație, la cele 3 sărbători etc. Nu poți sa amintești doar unele aspecte din acea lege.
Nu cred că sunt obligate.
În Biblie scrie, într-adevăr de acoperirea capului. Unii consideră că era vorba de un obicei cultural, alții că este valid și astăzi.
În oricare dintre variante, nu aș numi-o o regulă idioată așa ușor. De fapt, și unele femei ortodoxe poartă batic în biserică.
Ba cam sunt obligate de Biblie.Nu le forțează nimeni, unele prefera sa nu poarte, dar ele vor fi trase la răspundere pentru asta. Poți citi ce am spus eu mai sus.
Regula exista de pe vremea cand malachimii traiau printre oameni, tradus gressit cu ingeri.
Acestia stiau ca femeile casatorite au capul acoperit si le violau pe celelalte.(Explicatie auzita la un evreu la o conferinta)
10 De aceea, femeia, din pricina îngerilor, trebuie să aibă pe cap un semn al stăpânirii ei.
E falsă acea teorie. Îngerii sunt sfinți și nu ar face un asemenea păcat. Dacă l ar face, ar fi trimisi în iad și nu ar mai fi îngeri
goldheart întreabă: