| Park1Suin a întrebat:

De ce femeile sunt pacatoase?

Răspuns Câştigător
| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Romani 3:23 - "Căci toţi au păcătuit şi nu ajung la gloria lui Dumnezeu."
Biblia arată că atât bărbatul cât şi femeia sunt păcătoşi deopotrivă.

Problema este că unii bărbaţi caută motive în relatările biblice pentru a-şi permite să le trateze pe femei fără respect. Dacă ar citi şi aplica tot ce spune Biblia în acest sens, sunt sigur că femeile s-ar bucura. (Efeseni 5:28, 29 - Tot aşa, soţii trebuie să-şi iubească soţiile ca pe corpul lor. Cine îşi iubeşte soţia se iubeşte pe sine, fiindcă nimeni nu şi-a urât vreodată carnea, ci o hrăneşte şi o îngrijeşte cu drag.)

59 răspunsuri:
| genTlemeNNN a răspuns:

Cred ca ar trebui sa cauti in biblie. Pentru ca fac sex. si mai multe chestii.

| HueyFreeman a răspuns:

Because of reasons.

| BlackSulphur a răspuns:

Scumpo, femeile sunt pacatoase pentru ca niste evrei misogini (si violatori) au scris asta in jurnalul lor (biblia) in trecut...

| Park1Suin explică (pentru BlackSulphur):

Si ce au scris?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu femeile, ci intreaga rasa umana e pacatoasa.

| morningstar a răspuns (pentru BlackSulphur):

Pfff...suna ca o oferta de 3 la 10 000 ce ai scris tu!

| morningstar a răspuns (pentru BlackSulphur):

Si femeile, si barbatii sunt pacatosi in acceasi masura!

| Mădă0611 a răspuns (pentru morningstar):

Dar femeile au adus pacatul in lume, deci ele au x pacate + 1, deci sunt mai pacatoase. oh go on

| morningstar a răspuns (pentru Mădă0611):

Pai daca o luam asa, dintr-o femeie S-a nascut si Cel care a adus mantuirea in lume. Asta ar insemna ca o femeie a adus pacatul in lume si tot o femeie a purtat Pruncul Isus care mai tarziu a adus mantuirea omenirii. Dar nu dupa criteriul asta se,, socoteste,, cat de pacatosi suntem ci dupa multimea pacatelor...cel putin oamenii asa socotesc.

| sitărescu a răspuns:

De multe ori bărbații sunt mai păcătoși ca ele.

Fiecare om are o latura întunecată care îl împinge spre păcat.

Îți zic o chestie dacă, Adam refuza oferta Evei, Dumnezeu o ierta pe Eva ca răsplată pentru Adam că n-a mușcat mărul.

Să știi că la Muntele Athos deși nu au voie femeile, Maica Domnului este cinstită de fiecare schit și mănăstire.

În ziua de azi de multe ori femeile mi-au bătut obrazul cu comportarea lor evlavioasă, cu care au răspuns la răutățile mele.

Eh, acum si tu, aia nu se pune, tot +1 e, prin femeie vina ispita. Apoi daca nu pacatuia ea, nu era nevoie de Iisus sa se jertfeasca pentru pacatele noastre "nepacatuite" inca laughing, iar daca sunt "pacatuite", tot in iad ajungi, ca ai fost pacatos. Da-o-n-colo de logica.

| danut a răspuns:

In afara de Isus Hristos TOTI oamenii din lume sunt pacatosi. Diferenta sta in ce ai in cap si nu cum este trupul alcatuit.
Intr-adevar, prin Eva a intrat pacatul in lume DAR Adam a aceptat acest pacat si in dreptul lui asa ca cei doi au o vina egala in acest sens.

| morningstar a răspuns (pentru Mădă0611):

Auzi, dar oare Adam a fost mai breaz cand a gustat si el din fructul oprit? Amandoi au adus pacatul in lume, altfel, Dumnezeu ar fi blestemat numai femeia! Ce va mai place sa dati vina pe femeie cand este vorba de tentatie...

Asta zicea si sitărescu, si nu te enerva, eu zic la misto, ti-am zis, da-o-n-colo de logica, si apoi "Daca Adam si Eva nu stiau ce e bine si ce e rau, cum ar fi putut sa-l asculte pe dumnezeu (sa nu manance fructul cunoasterii binelui si raului)?", vezi logica? Eu nu.
http://www.tpu.ro/......e-fructul/

| PreaDulcePreaFin a răspuns (pentru genTlemeNNN):

Si barbatii ce nu fac sex?

| EmaS a răspuns:

Dar barbatii, de ce sunt pacatosi? Atat Adam cat si Eva au pacatuit si au dat vina de pe unul pe celalalt in loc sa isi marturiseasca pacatul si sa ceara iertare.

| OOOLEOOO a răspuns:

Pacatoase? Eu prefer sa asemen femeia cu intruchiparea divinului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiindca barbatii sant niste ingerasi.si lor le plac ingerasii astia.

| escapefromfear a răspuns:

Toti suntem pacatosi mai mult sau mai putin. daca nu era pacatu acum numai scriam noi pe TPU

| thealchemist a răspuns:

Wow! cine ti-a zis asa ceva? trebuie sa fie cineva care chiar uraste femeile, de genul preot sau calugar homosexual care nu sufera femeile.
deci femeile nu sint "pacatoase", adica nu mai pacatoase decit barbatii, iar toate teoriile care pretind altceva se bazeaza pe o atitudine ostila femeilor, fara sa aiba insa acoperire dogmatica.

| Park1Suin explică (pentru thealchemist):

Asta preotul la scoala ne-a zis.Cica ele sunt pacatoase.Cand noi l-am intrebat de ce, el a zis s-a ne intrebam mamele. Spune ca suntem pacatoase, si cand colo nici nu spune motivul.Din cauza ca atunci el a zis asta, baietii de la noi din clasa ne numesc pacatoase.

| dragos9234 a răspuns (pentru Mădă0611):

Deci recunosti ca esti o pacatoasa...

| dragos9234 a răspuns:

Pentru ca niste barbati ipocriti, idioti, misogini, lacomi, abuzivi au scris biblia
.

| dragos9234 a răspuns (pentru OOOLEOOO):

De ce?

| thealchemist a răspuns (pentru Park1Suin):

Asa cum am zis, multi preoti (calugari mai ales, dar si preoti) din pacate sint genul homosexualilor care urasc femeile. e normal, multi vin de la seminar iar asta inseamna ca si-au inceput viata sexuala "cu fratii".
nu trebuie insa sa lasi pe nimeni sa-si transfere pe tine propriile frustrari, sexuale sau nu, iar cu privire la femei si pacate cum spuneam nu exista nimic in Biblie sau in teologia crestina care sa arate ca femeile ar fi mai pacatoase decit barbatii. data viitoare cere-i sa explice el, nu mama ta.

| Mădă0611 a răspuns (pentru dragos9234):

Doar femeile care cred in dumnezeul iudeo-crestin sunt pacatoase, in caz ca uita, le reamintesc sotii. Lăv is in di eiăr smug

| OOOLEOOO a răspuns (pentru dragos9234):

Fiinte perfecte!

| Mikhtarian a răspuns:

Daca vrei s-o luam de la Geneza,pentru ca l-a pus pe barbat sa muste din mar.
Toti oamenii au cazut in pacat,conform scripturilor,acesta este cel mai greu deceniu, caci este printre ultimele, iar lumea e cazuta in pacat, au uitat de iubire de aproapele, fiecare e pe interes.

| dragos9234 a răspuns (pentru OOOLEOOO):

Nu cred ca perfectiunea ar putea exista.
De altfel cred ca percectiunea este un paradox.

| OOOLEOOO a răspuns (pentru dragos9234):

Ai perfecta dreptate, nici eu nu sustin existenta perfectiuni.

Putem considera comentariul meu o metafora, daca divinul in viziunea religiosului este perfect, femeia este frumoasa si ''perfecta'' precum intruchiparea acestui Dumnezeu descris ca fiinta perfecta.