E pacat ca barbatii sa aiba parul lung... asta mi se pare cea mai mare prostie.
E ca si cum ai spune ca femeile nu au voie sa aiba parul scurt sau sa poarte pantaloni.
"sau sa poarte pantaloni."
Ironic, dar asa și fost pentru o buna perioada de timp.
Faptul ca unii fanatici religioși devin trigerred de faptul ca am parul lung ma face sa îmi placă și mai mult sa am par lung
Si eu obisnuiam sa am parul lung (pana la umeri), dar m-am tuns pentru ca ma saturasem sa ma comfunde toata lumea cu o fata.
Ajunsesem pana intr-un stadiu in care o ruda care nu ma mai vazuse de ceva timp a spus "Dar ea cine e?" cand am fost cu familia in vizita.
Sau o data am fost sa il vizitam pe bunicul la spital, iar colegul lui de camera mi-a luat si mi-a sarutat mana, cand eu de fapt o intinsesem sa dau noroc.
Sau o alta data eram in taxi cu niste prieteni si eu stateam in fata, iar cei din spate au spus "Cine e in fata plateste drumul", la care taximetristul a raspuns "Ce calaveri sunteti voi, lasati fata sa plateasca".
Sau alta data un tip a deschis usa pentru mine si mi-a tinut-o deschisa cand voiam sa intru intr-o cladire.
Sau cand am fost la un control medical doctorita mi-a cerut buletinul ca sa treaca niste date, si dupa ce i l-am dat, a spus "Ti-am cerut buletinul tau, cine e aici in poza?" (poza era facuta cand aveam parul scurt) si i-am spus ca eu sunt in poza, la care ea a spus "Esti baiat? Am crezut ca esti fata. Esti cumva transexual?".
Sau o alta data o femeie m-a intrebat "Scuzati-ma doamna mea, cat este ceasul?" cand stateam si asteptam sa vina trenul.
Am efectiv sute de astfel de intamplari, unele mai amuzante ca altele, dar ma indepartez de subiect, asa ca o sa ma opresc aici.
Ah da, am o aparenta foarte feminina (si chiar si vocea mea e destul de subtire pentru o voce de baiat), de aia toata lumea ma comfunda cu o fata cand aveam parul lung. Au fost si anumite momente cand am fost confundat cu o fata chiar si cu parul scurt, dar pe mine nu m-a deranjat asta niciodata, ba chiar imi cam placea, mai ales cand aveam parul lung hahaha.
Bă mie mi s-a întâmplat o singură dată să fiu confundat cu o fată și a fost de un străin deci nu mă deranjează prea mult. Dar ce îi drept am avut profesoare și colege care m-au hărțuit pentru chestia asta dar mai mult m-a motivat să nu mă tund. Oricum nu îmi pasă ce zice lumea despre mine, iar "tradiția" ca bărbații să aibă părul scurt este modernă. Adică pe bune chiar și când e vorba de religiile iudeo-creștine, preoți și rabini au purtat păr lung pentru secole, iar în vechiul testament erau instrucțiuni pentru clerici să nu își radă părul de pe margini. Să nu mai vorbesc de legenda lui Sampson. Motivul pentru care Iisus și dumnezeu precum și zeii greco romani sunt mereu portretizați în picturi drept având păr lung este pentru că în Europa era considerat normal și chiar nobil pentru bărbați să aibă păr lung. Romanii obișnuiau să își lase păr lung până la invenția briciului prin 300 înainte de Hristos. La greci au fost găsite multe statui cu bărbați cu păr lung, Alexandru cel Mare avea păr lung și la spartani era considerat un semn că băieții sunt acum bărbați și soldați adevărați și și-au terminat antrenamentul. Crezi că vikingii sau celții aveau păr scurt? Aristocrațiile antice chineză și indiană purtau păr lung, mulți domnitori la noi au purtat păr lung, americanii nativi purtau păr lung și îl considerau sacru, un semn că sunt în armonie cu pământul etc. Doar uită-te la orice intelectual din Europa din renaștere și perioada iluminismului și spune-mi câți vei găsi cu păr scurt! Judecătorii englezi purtau peruci imense, părinții fondatori ai americii aveau păr lung. Și nu doar intelectualii sau aristocrații, crezi că soldații americani de până acum un secol și jumătate aveau păr scurt? Sau cei englezi sau francezi? Băbații au purtat păr lung pentru milenii și nu ar trebui nimpnui să îi fie rușine de asta sau să simtă că nu poate face ceva din cauza sexului.
Wow, mi-ai citit gandurile, exact asta voiam sa spun si eu, dar tu ai spus-o mult mai detaliat decat am vrut eu sa o spun.
Și eu am parul lung si sunt religios
Domnul Isus nu a purtat pantaloni. Fii ca Domnul Isus.
E un fel de hippie style. E un mod de a iesi in evidenta, de a se deosebi de restul. E cum spunea Florian Pittiş:
"Nu contează cât de lung am părul
Important e cât şi cum gândesc". Conteaza mai mult ce face omul decat infatisarea lui.
Deoarece reprezentarea lui Iisus este inspirata de la Cesare Borgia: https://www.youtube.com/watch?v=lt-20ntHepQ
De fapt asa arata Isus: https://hips.hearstapps.com/......795979.png
Chiar și în Biblie descrie cum Iisus avea parul lung și creț de la jumătatea capului. Acum nu trebuie sa te deranjeze orice scrie în cartea aia (nu e nicidecum adevărul absolut); religia e buna pentru un anumit confort psihic și e bine să te ghidezi după ea atâta timp cât nu te duce în cealaltă extremă. Dacă vrei sa ai părul lung nu te poate opri o carte.
Hristos nu este reprezentat in icoane cu parul lung, ca femeile.
De fapt, nici nu este vreo regula ca Hristos sa fie musai repezentat cu parul mai mare. Apostolul era impotriva feminizarii barbatilor, de aceea afirma ca parul lung este cinste la femei, iar la barbati necinste.
Primele icoane realizate de Sf. Ap. Luca il infatiseaza pe Pruncul Iisus sau pe Copilul Iisus cu parul de marime normala. Sa nu ajungem ca sectantii sau ca ateii, ca sa ne sminteasca icoanele ortodoxe!
I-am facut si astuia reclamatie si mi-a raspuns Cristina ca cerea mi-a fost verificata. Nu-l mai suportam.
Un om extrem de prost. A zis ca olimpiadele sunt păgâne pentru ca erau închinate zeului Zeus... Nici măcar nu exista creștinismul pe vremea aceea.
E o fata akiane kramarik care l-a pictat pe Isus cu parul scurt, poti sa cauti povestea ei pe google
DeProfundis99 întreabă: