2 motive.
Primul, a biruit chinurile satanice la care a fost supus, printre care ghetele metalice inrosite in foc si cu cuie in interior; nu numai ca nu s-a lepadat de credinta, dar o multime de oameni care au asistat la chinurile sale au trecut la credinta crestina.
Al doilea, a fost aducator de victorii ostilor crestine, printre care si celor ale lui Stefan.
Fiindca era ostas in oastea imparatului,si crestin,deci a biruit si pe plan laic si spiritual,fiindca era vrednic,si era credincios.a omorat balaurul, si a biruit pe idolatrii care i=-au dat moarte muceniceasca, castigand cununa cea nepieritoare, a biruit lumea, castigand cerurile.
Pentru ca a rapus "balaurul", care e asociat cu diavolul. Chiar sunt crestini care cred in povestea asta, si-n existenta balaurului. Asta se intampla cand religia iti opreste gandirea din drumul ei spre maturizare.
Pentru ca asta fac Sfintii, prin puterea Lui Hristos ei biruiesc balaurul sau Satana sau eventual lumea.
luca cap 10
17 Cei şaptezeci s-au întors plini de bucurie şi au zis: „Doamne, chiar şi dracii ne sunt supuşi în Numele Tău."
18 Isus le-a zis: „Am văzut pe Satana căzând ca un fulger din cer.
19 Iată că v-am dat putere să călcaţi peste şerpi şi peste scorpioni şi peste toată puterea vrăjmaşului: şi nimic nu vă va putea vătăma.
20 Totuşi să nu vă bucuraţi de faptul că duhurile vă sunt supuse; ci bucuraţi-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri.".
simo99 întreabă: