| OctavianDanielMaria a întrebat:

De ce in evanghelii mint ca Maria stia ca a ramas gravida cu Iisus de la zeul iudeu? PROTOEVANGHELIA LUI IACOV zice altceva : Citez:. Ea însă izbucni în plâns amarnic şi-i zise: "Crede-mă, sunt curată şi nu cunosc bărbat". Iosif o întrebă: "Atunci de unde-i pruncul din pântecele tău?". Ea răspunse printre lacrimi: "Să trăiască Domnul Dumnezeul meu, nu ştiu de unde este". Plus ca Iosif avea motive sa inventeze faza cu ingerul in vis. ''1. Într-o zi veni la el învăţătorul Ana şi-i zise: "De ce-ai lipsit de la adunare?". Iosif răspunse: "Fiindcă abia sosisem de pe drum şi m-am odihnit". Dar întorcându-se Ana văzu că Maria rămăsese însărcinată. Fugi la marele preot şi-i zise: "Iosif, de care tu eşti răspunzător, a făcut o nelegiuire". Preotul întrebă: "Ce anume?". Ana răspunse: "A pângărit fecioara
pe care a luat-o din Templul Domnului, a făcut-o soţie cu de-a sila şi a ţinut-o ascunsă de fiii lui Israel". ''2. Atunci preotul întrebă uluit: "Iosif a făcut una ca aceasta?". Ana,
învăţătorul, îi răspunse: "Trimite slujitorii şi-o să te convingi că Maria a rămas grea". Şi au mers slujitorii şi au găsit-o pe Maria aşa cum spusese Ana. Şi o aduseră împreună cu Iosif la judecată''. Lui Iosif ii era teama ca o sa fie si el judecat. rolling on the floor

20 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Biblia este o carte scrisa de oameni (in ciuda celor ce spun ca este inspirata de Dumnezeu) cu greselile lor. Nu trebuie sa ne luam mot a mot dupa ea. Important este mesajul: sa te comporti in viata cat mai bine. Esential este ca cineva a creat universul. Din zero nu poti face ceva daca n-ai puteri divine. Ca-i zicem Dumnezeu, Allah, Buda sau altfel nu-i important. Teoria celor cu Big Bang-ul nu tine. Nu poate sa explodeze ceva care nu exista! Si daca exista cine l-a facut?

Răspuns utilizator avertizat
| Salontanul a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Si totusi ce a explodat daca nu era nimic?

| halogen001 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Foarte corect. In plus cel cu puteri divine ca sa faca ceva are nevoie de un motiv. Ce motiv are o divinitate sa faca ceva care nu ii este de nici un folos? Nici unul, deci iese din calcul divinitatea. Si daca tot o luam in calcul trebuie sa cautam mama mamei mamei... mamei divinitatii de o infinitate de ori laughing

| milan9 a răspuns:

"Protoevanghelia lui Iacov? " Dar de Protoevanghelia lui OctavianDanielMaria nu ai auzit? Poate ca in secolul I nu erau toti alfabetizati cum pare sa se intample astazi. Ei bine, si atunci multi, foarte multi puteau sa scrie texte. Crestinismul incepea sa aiba adversari puternici din toate directiile.
Iar pentru mediul iudaic a fost dintotdeauna spinul din talpa. Asa cult e poporul israelit nu ducea lipsa de posibilitati de falsificare "temeinice". Si cum spuneam, principala intrebare, cu raspuns usor de intuit este daca aveau motive sa o faca...

Ca sa nu mai spun ca texte false au putut aparea chiar si la secole distanta! In orice caz as vrea sa-l vad pe acela care aduce un text original (asa fals cum e el) o pseudoevanghelie falsa dar text original din primul secol! Nu se mai pastreaza. Toate aceste falsuri, nu numia valaore de adevar, dar nici macar vechime istorica a falsitatii lor nu mai au.

| milan9 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Prin coroborarea tuturor izvoarelor, surselor scrise, arheologice, a elor din partea istoricilor, etc... In cazul lucrarile canonice se intampla nu numai sa existe codici originali vechi dar si sa coincida aceleasi lucrari in tot arealul crestin intins pe mii de km.

| halogen001 a răspuns:

Minciuna are picioare scurte happy si e mama inselaciunii.

| halogen001 a răspuns:

Cine aduce cei mai multi bani cu munca putina sau deloc, minciuna sau adevarul? Evident, minciuna. Cine e sfant, adevarul sau minciuna? Evident minciuna e lucru sfant.

| Lukasssz a răspuns:

Bibilia nu are logica.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intreab-o pe Roxana Branisteanu happy

| AlexandruAdy a răspuns:

Râzi tu acum, dar ai să te întâlnești cu Cel ce va judeca pana și gândurile rele
Atunci nu ai sa mai râzi, nu o mai judeci ce nu știi
Daca nu va fi cum am spus sa îmi spui atunci
Daca ești ateu nu vorbi din neștiință și neconformitate cu realitatea

| AlexandruAdy a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Asta se numește lipsa de bun simț, îmi pare rău că ți-o spun