Întrebare recomandată | mODIN a întrebat:

De ce inca sunt construite biserici? Lume nu are nevoie de asa ceva.Din banii aia am putea sa salvam oameni care au nevoie de operatii scumpe, sau sa ii ajutam pe cei loviti de soarta....Cu ce naiba ajuta bisericiile? Sunt o pierdere de timp si bani.

Răspuns Câştigător
| Delmoniko a răspuns:

Am putea construi scoli. Asta ar trebui sa fie viitorul. Propun secularizarea averilor bisericii. Sa lase doar una la cateva sute de locuitori, sa le elimine aparatul administrativ, sa le fie confiscate averile care nu pot fi dovedite si cu toate astea cred ca s-ar construi cateva scoli si spitale.

41 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Poate ca ai dreptate, dar sa iesim in strada sa ne strigam durerea, nu sa iesim doar de dragul filmarilor sa devenim "vedete" peste noapte..nu am nimic cu biserica, lacasul sfant este de cand lumea, fiecare hotaraste ce face cu banul lui, iar daca eu/tu..hotaram sa ajutam biserica, nimeni nu ne poate condamna..sunt multi care doneaza bani, cu siguranta acei bani nu sunt cinstiti, cel care munceste din greu pentru bani, nu isi permite sa doneze mii de euro sa fim seriosi, asa ca, tot cei care fura, construiesc biserici cu gandul ca vor fi iertati de pacate..nu crezi?
nici preotul nu iti poate impune sa dai o suma anume si nu cere de acolo de unde nu are ce.
O seara bunahappy

| deniss94 a răspuns:

In ziua de astazi totul consta in instinctul de "supravietuire" care s-a transformata in instinctul de a fura. Deci eu consider ca biserica a fost, este, si va ramane cea mai mare putere a lumi. eu unul nu cred in biserica, de ce? nu observati ca inloc sa gasim un refugiu spiritual cand mergem la biserica, gasim un loc care ne seaca de bani cu nesimtire si fara nici un respect, si ne seaca de bani folosinduse de nume Domnului. Atunci cum mai putem crede minciunile si primisiunile preotilor cand ei insusi sunt niste mincinosi? care conduc lumea din umbra numelui de preot?
Lumea in care traim poate fi comparata cu un acvariu de pesti, in care sunt 5 rechini si restul pesti mici, cei mici trebuie sa lupte pentru a supravietui.

Respect miscarea Anarhica!

| Larysa2 a răspuns:

Nu e adevarat..bisericile sunt foarte importante ca sa aflii mai multe despre Dumnezeu.ok mai putine biserici, dar macar sa fie pline si alea, pentru ca stiu si eu ca sunt foarte multe construire si deloc populate.dar nu ai ce sa le faci unora..si de chestia cu cei bolnavi, putem sa ii ajutam si pe ei, dar sa nu lasam nici bisericile Domnului...

| milan9 a răspuns (pentru AndreiCosmin2):

Nu ar fi rau sa luam exemplul unor mitropoliti ai tarii care, pe langa sustinerea aratata invatamantului (preotii predau celor nestiuntori de carte) au ridicat cu fondurile lor multe scoli: Veniamin Costache, Dosoftei, Antim Ivireanu, Andrei Saguna.
Numai ultimul dintre ei a ridicat prin initiativa proprie peste 400 de scoli în Transilvania...

NOname
| NOname a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Trist. sad

| mODIN explică (pentru Larysa2):

Bisericile ar trebui fie arse fie demolate! Toate! Nu ajuta pe nimeni cu nimic.Sunt o risipa de timp, bani si spatiu.

| sebydoda a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Poi contributia si celelelte taxe aferente trebuie platite pentr a se putea intretine Biserica

| Fatamuntilor a răspuns (pentru sebydoda):

Da,asa este.Deci Biserica poate gasi metode de autofinantare
Si atunci de ce preotii cer ( si primesc )mai muti bani ca in sanatate de exemplu? De ce sunt mai multe biserici ca spitale sau de cele existente nu sunt dotate corespunzor?
Intr-un stat,, sanatos ''', sanatatea are prioritate, asfel avem de a face cu o societate,, bolnava''.

| Swan39 a răspuns:

Evident că aşa e, dar cine crezi că ţine cont? Religia e peste tot, e ca un parazit; afectează şi pe cei care nu vor să aibă de-a face cu ea.
Marea majoritate a populaţiei Pământului sunt credincioşi; e o luptă în zadar.

| DreamAsk a răspuns:

Mai omuletu lui Dumneze! Tu ai idee ce fac bisericile pentru oameni? Inainte sa iti scriu orice discurs... vreau sa te intreb : Tu esti crestin sau esti Martorii lui Iehova, protestant sau alta dracovenie? In fine. Biserica este casa Domnului. Acolo mergi sa-ti cureti sufletul de toate pacatele. Ca doar de aceea esti robul lui Dumnezeu. Si daca mata si cu tactu nu te-au invatat asa ceva n-am timp nici chef sa te invat eu! Hai pa!

| DreamAsk a răspuns (pentru mODIN):

Oooooo! Baietelu a invatat cuvinte noi! Ba stii mereu m-am gandit la o chestie cu prostu si cu paganu nu te pui! Da stii de ce? Ca te coboara la nivelul sau si te bate cu experienta si cu vrajeala de 2 lei. Daca vrei sa stii o biserica nu este un rahat de parc de distractii sau un rahat de cinema! E un loc sfant unde desteptii ca tine ar trebui sa mai mearga sa se mai racoreasca ( sa mai scape de pacate).