Că e scrisă sub formă metaforică, deoarece la evrei, femeia e considerată un fel de obiect pentru amuzament, sex și pe post de sclava bărbatului, chestie preluată și de musulmani, pe lângă creștini(scrie și în Biblie ceva de genul că femeia trebuie să fie supusă bărbatului(nu mai țin minte exact verset, citat, etc că am citit-o de vreo 15 ani) ), din Talmud.
Oamenii sunt fi ai altor oameni asa ca denumirea "Fiul Omului" nu ar avea sens daca n-am tine cont de faptul ca Isus a fost singurul care s-a nascut din Duh si din femeie, adica un fel de semizeu care s-a nascut ca om.
Buna,parerea mea,nu cred ca l-ar fi inteles nimeni daca ar fi zis ''eu sunt fiul duhului'suna a bataie de joc,asa ca a ales sa spuna (eu sunt fiul omului)adica s-a nascut ca om,a suferit ca un om,dar era si de natura divina,si daca esti mai atent,el a mai spus ceva,in fata oamenilor si a fariseilor- dumnezei sunteti si voi- dar neintelegandu-l oamenii au inceput sa arunce cu pietre dupa el,de fapt el a spus ca toti facem parte din creatia divinitatii,de fapt mare lucru nu prea intelegem nici acum,pentru ca cei care au scris biblia au scris-o aiurea, sau pe parcurs s-au modificat texte in biblie,ca sa creeze confuzie, si atunci au venit oamenii de stiinta si au reusit sa intelega acolo unde era de inteles, exista o fraza unde se zice ''crede si nu cerceta''adica sa avem o credinta din aia oarba, de fapt treaba sta invers cerceteaza si vei crede, sau daca ai avea un sambure de credita poti muta si muntii din loc, i-a sa-l punem pe papa de la roma sa vedem muta muntii din loc,ma indoiesc, de fapt treaba sta cam ceva de genul daca am avea o vointa de fier am putea muta si muntii din loc, poate ai auzit de telekinezie, sau in biblie se mai spune ca dumnezeu a facut, l-a creat, pe om dupa chipul si asemanarea s-a, dar si aici noi intelegem gresit, de fapt, noi ni-l imaginam pe dumnezeu dupa chipul si asemanarea noastra, pentru ca nimeni nu l-a vazut pe dumnezeu, si nici nu stim cum arata, stiinta(oamenii de stiinta)spun ca divinitatea ar putea fi o energie, care poate lua forme diferite, de la om, la floare, pom, e.t.c.de aceea se spune ca dumnezeu este pretutindeni,pentru ca energia asta este pretutindeni, deci omul cand a fost creat pe langa corpul material el mai are si un corp energetic, care pleaca,unde nu stiu, dupa ce moare trupul, deci acea fraza '' sa-l facem pe om dupa chipul si asemanarea noastra'' oare cu cine vb divinitatea, este falsa, se refera la corpul energetic, care nu moare este vesnic, dar cred ca dupa ce murim nu o sa mai fim constienti de noi, daca trupul moare, mai ramane doar corpul ala energetic, si se duce nu stiu unde, pluteste asa, habar n-am.
Intr-un fel, ai dreptate. Pai, la cate greseli gramaticale ai... ma mir ca mai ai cont pe site-ul asta. Ce zici, poti face paralela?
Nu-i vorba de Bac aici. Doar de cunoastere. Esti incult la tema 100%, dar claxonezi mai ceva decat un indian, aflat pe bicicleta in cea mai mare intersectie din Bombay.
Citeste o carte! P.S. In cazul tau,... mai multe (sute). Tie, nu trebuie sa-ti demonstrez ceva. Poate, doar faptul ca esti incult. Ups, tocmai am facut-o. P.P.S. Las-o asa, ca nu mai prezinti interes. Esti doar un nimeni dornic de atentie.
Pai atunci trebuia sa-si zica omul nu fiul omului.
Iisus e Fiul lui Dumnezeu și prin întrupare e Fiul omului are deci două nașteri una veșnică din Dumnezeu și una din oameni.
Pai tocmai ca nu e din oameni, doar din femeie si duh.
Bărbatul și femeia sunt om. Citește la Geneză crearea omului.
"Fiul omului" inseamna in aramaica "tipul/individul acesta".