| OctavianDanielMaria a întrebat:

De ce Isus a fost trimis in pustie de catre Duhul sfant ca sa mi-l ispiteasca Satatanel? Parca Isus era Dumnezeu si Duhul sfant, nu? Mai e o faza tare.Ispitirea lui Isus timp de 40 de zile, postul de 40 de zile, potopul de 40 de zille..Cam suspect, nu credeti?

24 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Dar nu cred ca merge faza cu ispita. Legat de numere... trebuia sa vorbim si despre asta big grin

| Irinel15123532 a răspuns:

Evrei 4:15-16

Căci n-avem un Mare Preot Care să nu poată avea milă de[a] slăbiciunile noastre, ci Unul Care a fost ispitit în toate felurile, ca şi noi, dar fără să păcătuiască. 16 Aşadar, să ne apropiem cu îndrăzneală de tronul harului, ca să primim îndurare şi să găsim har care să ne ajute la timpul potrivit.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Rugaciunea Tatal nostru te poate lamuri:
"Nu ne duce pe noi în ispita."
Deci Dumnezeu ne duce în ispita ca sa ne încerce credinta.
Iar la faza aia cu 40 40 40, e un nr favorit al lui Dumnezeu, deci nu mai e suspect deloc.

| anonim_4396 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Nu e atotștiutor, e atotputernic, acesta îi este și numele, Dumnezeu Atotputernic.
Daca ar fi atotștiutor, nu ar mai trebui să ne încerce inima, pentrucă gândul îl cunoaște deja, dar inima nu.

Daca ar fi oprit-o, ce s-ar fi întâmplat după aceea? Nimic.
E planul Lui, si e un plan atotputernic.

Poate sa pocneasca din degete și să începi de pe acum să crezi în El, dar nu ai mai fi tu, ci El care deține controlul asupra sufletului tau. Voodoo
Jertfa de pe cruce era sa dovedească lumi întregi cât de mult Dumnezeu a iubit lumea ca a dat pe singurul lui Fiu sa moara pentru tine, si ti-a arătat iubirea și pe cruce și jos de pe cruce.
Întelege ca Dumnezeu are și răbdare, si nu e repezit ca noi oamenii de credem că nu avem nevoie de odihnă.

A iubit lumea dar nu a iubit ce se face în ea.
Tu iubesti crima? Violul?
Stii ca atunci nu exista justitie?
Atunci făcea fiecare ce îi tăia capul.
Pedeapsa capitală încă există și nimeni nu zice ca e rea sau buna cand e vorba de un criminal în serie.
Dar pedeapsa divină la potop, a fost buna ea?
Dumnezeu se face bun cu cine e bun, si rau cu cine e rau.
Cine a scăpat nevătămat atunci? Nu cel bun?
Dar iată că din Noe au apărut alți oameni răi pe care Dumnezeu nu-i mai omoară printr-un potop, caci a făcut legamant cu ei ca nu va mai trimite potop, dar va trimite urgii prin Covid19 ca sa va piara pofta de scarbosenii(lilieci)

Păi jertfele care se aduceau la altar nu constau în animale?
De aici înțelegem rolul animalelor, rol pe care l-a avut și Isus pe cruce.

De ce îți e frica de moarte și o consideri înspaimantatoare?
Nu ai venit pe lume viu murind în ovul?
Nu esti dator cu o moarte dupa ce ai primit viață, si dupa moarte sa primesti iar viață?

Nu ai voie sa faci ce vrei cu lutul tau pe care îl framanti?
Înțelege că Dumnezeu a făcut unele vase pentru ocară și pe altele pentru cinste.
Stai fara griji ca duhurile animalelor acelora care erau chinuite de alte animale numite "om", a ajuns la Dumnezeu în odihna Lui.
Jerfele lor au făcut ispasirea păcatelor lor, si Isus pe ale noastre.
Rolul jertfelor era o aducere aminte la păcat, adică conștiința rămânea trează în vederea păcatului cu aceste jertfe, jertfa lui Isus la fel.
Animalele cât și Isus stau la ospete și se veselesc, iar tu și eu ne frustram de moartea lor inevitabilă care, pentru tine, e înspăimântătoare.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru anonim_4396):

''Pentru cine doreste sa asculte si sa inteleaga, am 1000 de raspunsuri, pentru cine nu doreste sa asculte si sa inteleaga, nu am nici un raspuns''
Dany nu cauta un raspuns, el vrea doar sa provoace contradictii si certuri intre crestini la aceasta categorie, intrebarile lui nu sunt niciodata puse in scop educativ, ci cu scop ofensiv.
Ai raspuns foarte bine mai sus, ma bucur ca mai exista oameni care il slujesc pe Dumnezeu chiar si pe TPU. Voiam sa te felicit pentru munca ta pe TPU.
Voiam doar sa precizez ca Dumnezeu este si atotstiutor, dar atotstiinta lui nu influenteaza libertatea de decizie a oamenilor.
Daca merg la verisorii mei de 11 ani, si le pun in fata 2 lucruri, un iphone 11 pro max, si o ciocolata, nu cred ca imi va fi foarte greu sa le intuiec decizia happy. Si asta fara a-i influenta in vreun fel, ci doar pentru ca ii cunosc.
Sa ai o seara frumoasa in continuare. Domnul sa te binecuvanteze.

| Ineys a răspuns (pentru anonim_4396):

Atotputernic inseamna si atotstiutor. Atotputernic sau omnipotent = poate sa faca orice, deci implicit poate sa fie si omniscient sau atotstiutor.

Desi chestia cu atotputernicul creaza merge pana in mana cu notiunea de paradox, deci... nu stiu cat de

| anonim_4396 a răspuns (pentru Ineys):

Îmi cer scuze pentru răspunsul meu întârziat.
E corect ce spui, dar din punct de vedere biblic, Dumnezeu nu intervine decât cand e cazul, și asta nu înseamnă că îl decade din dreptul de a fi Atotputernic, ci ne lasa sa suferim ca sa scoată tot ce e mai rau/bun din noi.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Irinel15123532):

Eu cred ca e în căutarea Adevărului și se pune cand în pielea unui ateu cand în pielea unui credincios.
Un ateu cu adevarat nu ar fi însetat dupa Cuvântul lui Dumnezeu ci mai degraba dupa Arheologia și Știința care studiază elemente din spațiul empiric.
Răspund cu întârziere din pacate. Numai bine.