"Nu ma contrazic singur, uite versetele care sustin ceea ce am spus eu: " - Orb ai fost, orb ai rămas. N-am de gând să cheltui timpul în zadar cu tine, Ți-am explicat deja toate aiurelile tale mai demult și nu voi repeta, dacă ai dorință te reîntorci la discuia de mai demult. Dar sunt sigur că sfîritul va fi acelaș - nu vei fi în stare să răspunzi la acele întrebări simple p care ți le-am pus.
De aceia rămâi mai departe atașat de versetul despre care deja toți știu că a fost adăugat și nu apare în manuscrisele vechi (Cãci trei sunt care mãrturisesc în cer: Tatãl, Cuvântul si Duhul Sfânt si acesti trei una sunt.)
"Uite ca ti-am citat mai mult decat lista voastra de versete modificate." - și ce rost odată ce n-ai înțeles nici o boabă nici din acestea nici din cele pe care le eviți cu încăpăținare!
"De aceia rămâi mai departe atașat de versetul despre care deja toți știu că a fost adăugat"
Nu stie NIMENI in afara de demonizati si voi bineinteles. Acest verset APARE in toate cele trei versiuni ale Noului Testament, Latin Vulgate, Greck Textus Receptus si ENGLISH KING JAMES NEW TESTAMENT.
Adu tu DOVEZI scrise unde anterior scria altcveva, MANUSCRISE vizibile nu popvesti de ale voastre.
Totuși, să-ți dau un șut în fu... am vrut să zic un indiciu care să te trezească (dși știu că e inutil).
Ți-i lene să dai o simplă căutare pe google (sau ești pea încăpăținat și te temi de adevăr).
Sunt surse ce nu au nici o legătură cu martorii. Și spre deosbie d tine n-au ochelari de cal.
https://mybible.ro/vdc/1-ioan/5/comentariu
https://www.caleacrestina.ro/......a-adaugata
și ciar și pe acest forum, deși la început sunt câțiva cu logică ca a ta (sau mai corect fără logică) sunt și alții întregi la minte -
https://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1256
Am spus de la bun început că n-ar avea rost să-ți dau detalii că oricum ești orb la tot ce-ți contrazice convingerile păgâne. Toate dovezile confirmă că acel verset adăugat apare prima dată în sec.IV, și-ți sunt date și manuscrise care datează dinaintea acestei date, dar problema este că unui om deștept poți să-i dovedești că este prost, dar unui prost nu-i poți dovedi că este prost!
Nu mai comentez celelalte tâmpenii ale tale, stai mai departe târlă cu versete omenești.
"care dovezi"?
https://www.tpu.ro/......-dumnezeu/
Dovezi mură-n gură, dar problema e că chiar dacă ți-ar da cineva în cap cu acele manuscrise - tot ai striga - "vreau dovezi!".
Faptul că ești încăpăținat e problema ta, eu ți-am spus care-i adevărul cu versetul adăugat pe care te bazezi chiardacă el contrazice celelalte versete.
Hai sa terminam odata, fata de celelate evangelii, evanghelia lui Ioan este cea mai autentica si apropiata de Hristos deoarece a fost scrisa de cel mai iubit dintre ucenici. A fost scrisa aproape de batranete de catre Ioan de aceia este si cea mai profunda dar si cea mai urata de DRACU din cauza autenticitatii ei. Bineinteles este la fel de urata si de cei se isi spun martorii lui Yahve din cauza optiunilor sataniste care ii bantuie. Pocaitiva caci in curand nu va veni sa creadeti ce veti vedea dar va fi prea tarziu pentru voi. P.S. Versetul ala dainuie de la inceputul epistolei.
"toată scriptura este inspirată de Dumnezeu și autentică, nu este una mai autentică decât alta!"
ASTA asteptam sa spui. O vorba romaneasca spune: "Gura mincinosului adevar graieste",
Pai DACA TOATA Biblia este inspirata de Dumnezeu cum apare un text care este gresit? 1IOAN5, 7
Bai Satana care dai suturi in f--d, pocaitiva si nu mai atrageti oamenii in pacat de moarte.
Iuri baiatule, CANONUL CRESTIN include si 1IOAN inclusiv capitolul 5 versetul 17. Ce au facut ortodocsii este treaba lor cu toate ca adaugarea unor carti apocrife NU MODIFICA cu nimic Canonul Crestin (aflai astaa daca citeai respectivele carti).
Tu nu ai ARATAT inca NIMIC, nici o dovada, asa ca nu numi partile din Biblie unde nu va convine voua minciuni caci unul singur este Tatal minciunii si ala va este SEF. P.S. Eu verific TOT dar ce vine de la Satana nu cercetez ca nu vreau sa am de a face cu el sau acolitii lui.
"CANONUL CRESTIN include si 1IOAN inclusiv capitolul 5 versetul 17. " - nu 17 ci 7.
Nu am nici dorința și nici posibilitatea de a te da cu nasul în manuscrisele prezentate care sunt anterioare celor cu minciuna ta preferată. ( și nici rost n-ar avea - vorba ceea : nu destul că-i prost dar e și încăpăținat)
" Eu verific TOT dar ce vine de la Satana nu cercetez" - deci pentru tine Manuscrisele Biblice sunt de la Satan?!
Vai de capul tău!
DeProfundis99 întreabă: