Rau e putin spus... pentru ca lacomia lui l-a facut sa-l vanda pe Isus! binenteles si tu stiai asta, iar acum vii cu alta intrebare... mai bine puneai intreabarea aia direct!
L-a tradat pentru bani nu pentru pamant! Iar daca era cunoscut de romani ce? Romanii il urau ca le era frica ca va deveni rege... poveste lunga! se pare ca esti tare micuta, de nu stii nimic din istoria Lui, ma mir ca mai stii sa scrii
Credeti ca pe Iisus l-a durut tradarea lui Iuda?
Binenteles! Foarte mult!
De ce?
Pai cum de ce? Isus avea cumva inima de piatra? ba dinpotriva, l-a durut de 2 ori mai mult pentru ca era si om si Dumnezeu! ca om l-a durut ca l-a vandut un prieten, desi Isus ii considera pe apostoli ca pe frati sau chiar mai mult! Apoi ca Dumnezeu l-a durut ca i-a pierdut sufletul pentru totdeauna!
Am inteles. Deci Iisus nu ii trata cu inferioritate pe apostoli?
Crezi ca l-a urat pe Iuda pentru tradarea sa?
Daca ii trata cu inferioritate? ba dinpotriva, se purta cu ei ca si cum ar fi sluga lor! Asa ii invata si pe ei, cine vrea sa fie mai mare dintre ei sa -i slujeasca celorlati!
Cat despre Iuda daca l-a urat? NU, nu l-a urat doar i-a fost mila de el! Isus era perfect, PUR, nu putea sa urasca pe cineva! Chiar si pe soldatii care l-au rastignit ii era mila de ei si pe cruce se ruga pentru ei: Doamne iarta-i ca nu stiu ce fac!
Si de ce ii era mila de el, nu el a fost victima? Si cu apostolii s-a purtat atunci cand stia ca trebuia sa moara ca sluga lor. Crezi ca in decursul celor trei ani s-a purtag la fel, adica le spala picioarele des?
El a fost victima dar El era Dumnezeu stia ce e in inima fiecaruia, stia ca Iuda l-a vandut ca era slab, iar ispita de bani l-a rapus. La fel cum Dumnezeu Tatal ne iarta noua greselile asa gandea si gandeste si Isus... Cat despre apostoli, a fi sluga cuiva nu inseamna ai spala picioarele (acela a fos doar un singur gest) Isus s-a purtat ca si o sluga nu numai cu apostolii ci cu orice om, orice pacatos... El era mereu smerit, nu era niciodata mandru sau trufas, cum am zis, era perfectiunea intruchipata. Nu te gandi la El ca la un om, el arata ca om dar era Dumnezeu care stia ca a venit pe pamant sa salveze de la focul iadului pe oricine crede in El!
Era smerit? Din cate am citit nu parea ass, pentru ca tot timpul spunea ca e fiul lui dumnezeu, si atunci cand a biciuit saracii oameni din templu ti se pare ca a fost bun? Putea sa le spuna cu frumosul nu sa ii loveasca
Unde ai citit tu asta ca spune mereu ca e fiul lui Dumnezeu? ai grija ce citesti sa nu fi prostit...
Cat despre biciuirea din Templu, da a fost singurul Lui gest iesit din comun... dar ia gandeste-te putin, sa-ti dau un explu pe intelesul tau: tu esti adult ai casa ta, mergi la servici iar cand te intorci acasa iti gasesti casa plina cu tigani care s-au rahatit in casa ta peste tot si s-au instalat acolo, tu ce ai face, ia-i lua cu frumosul? nu te-ai mania? Ei cam asa a fost si cu Isus...
Da,dar templul nu a fost casa lui Iisus, iar Iisus daca era dumnezeu iar dumnezeu e bunatate pura nu trebuia sa actioneze asa, ci cu bunatate
Total gresit! Templul Este si va ramane mereu casa lui Dumnezeu chiar daca e facut de mana omului! Cat despre bunatatea Lui Dumnezeu, DA el este bun dar pedepseste mereu raul! Daca ar fi cum zici nu ar mai exista iadul! Dumnezeu e ca un parinte, ne iubeste foarte mult dar ne si pedepseste pentru faptele noastre rele. Asa a fost si atunci...
Un parinte nu te pedepseste si te tortureaza, el te iarta. Deci nu merge sa l compari cu un parinte
Da? hai numai spune... care parinte te iarta daca faci rau familiei mereu? asa e tatal tau, te felicita cand faci vreun rau?
Orice parinte care isi iubeste copilul. Te intreb pe tine, daca ai gresii cu ceva tatal tau te ar tortura la infinit? Nu ti se pare demn de un psihopat cine ar face asta? Asa si cu dumnezeu
Nici Dumnezeu nu te pedepseste la infinit ci pentru fiecare greaseala in parte! daca nu ai crezut in El si ai murit ateu atunci se schimba situatia si vei fi pedepsit la infinit!
Si de ce trebuie sa crezi neaparat in el? Poti fi un om bun si un ateu, de ce sa mergi in iad pentru ca nu aiera crezut? Care e logica? In schimb poti fi un fanatic care comite crime in numele religiei, cum erau aia din Inchizitie si pe ei de ce sa ii primeasca in rai? Doar ca au crezut in el si ca au comis atatea atrocitati in numele lui?
Nu conteaza cat de rau esti daca crezi in EL! Pentru pacatele savarsite pe pamant vei arde in iad pana te vei curata de acele pacate, apoi vei merge in rai! Dar daca tu esti bun dar nu crezi in Dumnezeu, te lepezi de EL, dupa moarte sufletul trebuie sa mearga undeva si doar astea 2 exista, raiul si iadul, tu daca te-ai lepadat de dumnezeu cat ai fost in viata si dumnezeu se va lepada de tine cand vei muri, nu te va alege sa stai in imparatia lui asa ca vrei nu vrei te va lua satana in imparatia lui care este iadul. Deci faptele tale bune facute pe pamant nu te-au ajutat cu nimic! Ti-ai primit rasplata pe pamant, ai avut aprecierea celor din jur si atat care este egal cu zero!
Deci religia are 0 logica dupa mine
Si dumnezeu la fel
Logica ta este egal cu zero in fata lui Dumnezeu! Ai 2 optiuni Crezi si vei fi mantuit sau nu crezi si vei arde in iad o eternitate!
Mai bine sa ard in iad decat sa cred intr-un dumezeu cu trasaturi de psihopat
Asta daca exista iadul
Daca crezi si nu exista, NU ai ce pierde! DAR daca exista si nu crezi ai pierdut tot! Ce crezi, care e mai avantajos?
Nu este vorba despre asta. Dar nu accept sa cred intr-un astfel de dumnezeu, cu trasaturi de psihopat. E ca si cum ai alege sa crezi intr-un psihopat numai ca sa nu te tortureze sau nu stiu ce sa ti faca
Tu acum esti copil asa pare... inca nu ai avut probleme de viata.Viata te va face sa crezi in EL sau nu, totul va depinde de tine. Numai a-l vorbi de rau faci un pacat grav, daca ai stii 0, 1 la suta din cate face el pentru omenire si de nu chiar si pentru tine, ai deveni un sfant. dar cum cunostinta ta este egal cu zero, vorbesti in nestiinta! Cauta si vei afla!
Nu cred ca face mare lucru pentru omenire, dupa cum reiese din trasaturile lui noi suntem 0 barat pentru el. Daca e o fiinta atotputernica nu ar avea nevoie de credinta noastra in el, care nu suntem nimic pentru el. Daca tine la noi de ce nu elimina saracia, boala si moartea? Eu cred ca ii place suferinta lui
Dupa cum am mai zis, tu chiar nu stii nimic de EL. Nu esti egal cu zero, esti sub zero! Noi suntem copiii Lui, creatia LUI are grija de noi... chiar si aerul ce il respiri e dat de El ca sa traim. Tot ce exista pe pamant e dat de EL pentru noi. Cuvintele sunt prea putine pentru ce face El. Cat despre saracie si toate relele pe pamant inseamna liberul albitru... ne lasa sa traim viata asa cum vrem! Nu-ti pot explica tie in cateva cuvinte aici totul despre EL, si nici eu nu stiu totul, stiu doar ca existam si traim datorita milei Lui! Cauta si vei afla!
Si de ce esti atat de sigur ca datorita milei lui existam? Ai vorbit cu el personal de stii tu toate astea? Iar in privinta liberului arbitru, crede ma nimeni nu ar vrea sa fie sarac sau bolnav, dar bineinteles cum nu aveti argumente de ce dumnezeu permite asta acum dati vina pe liberul arbitru
Liberul albitru inseamna ca NU intra in viata noastra de zi cu zi! Te lasa sa te descurci cum poti, asa ne pedepseste pentru primul pacat savarsit de Adam.Totusi mai ajuta din cand in cand pe cate cineva daca acel cineva se roaga pentru ajutor... Aceste cai nu le inteleg nici eu dar stiu cat tot ce face e spre binele nostru!
De ce esti asa sigur ca face pentru binele nostru? In plus, nu a sters Iisus primul pacat original? Atunci pentru ce a mai murit Iisus, daca dumnezeu ne pedepseste la fel?
De unde stiu ca e pentru binele nostru? Stiu pentru ca toata viata am cautat sa aflu totul despre el. In cateva cuvinte nu-ti pot explica tie! Apoi Isus a murit pentru pacatele noastre dara asta nu inseamna ca a sters pacatele si nu vom mai fi pedepsiti pentru ele... ai inteles totul gresit... Inainte ca Isus sa-si dea viata pe cruce daca savarseai un pacat de moarte nu mai erai iertat, mergeai in iad si ramaneai acolo, acum daca te spovedesti si-ti pare rau de acel/le pacate nu vei mai ramane in iad, te poti curata de acele pacate, asta e diferenta! Deci pe atunci degeaba credea-i in Isus si Dumnezeu ca daca aveai pacate de moarte nu erai mantuit, ajungeai in iad si acolo ramaneai.
Wow,ce bu era dumnezeu asta daca te trimitea in iad, si ce ciudat ca si a schimbat brusc atitudinea in noul testamemt si atunci s-a gandit el ca ar fi mai bine sa ne ierte pentru anumite pacate
Și dacă l-ar vândut ce?
Florazul15 întreabă:
iKronstadt întreabă:
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: