Majoritatea oamenilor religiosi doar repeta ce au invatat iar daca cineva zice ceva care este in contradictie cu ce au invatat ei mintea lor intra in defensiva si riposteaza. Oamenii de genul au doar idee mentala despre Dumnezeu, ei nu l.au experimentat pe Dumnezeu. EI DOAR REPETA CE AU INVATAT DE LA PARINTI, PROFESORI, PREOTI. Stiu ca va simtiti atacati insa doar mintea voastră se poate simtii asa si se apara. Va enervati asa rau ca va identificati cu propriile credinte, dar daca v.ati fi nascut in alta tara ati fi avut alte credinte si v.ati fi simțit la fel de ofensati dar acea energie este mereu acolo indiferent de religie.
Unii le baga religia pe gat copiilor cu bataia, deci acolo mi se pare mai exagerata treaba, nu ca ii oferi o parere despre viata si lume.
Toti avem pareri si le impartasim copiilor nostri, deci nu e rau.
Si ateu daca ai fi tot l-ai indruma spre ce crezi tu sau nu.
Dumnezeu Atotputernic pana la liberul arbitru, cand nu mai are ce sa faca de acolo, si daca intervine se numeste malefic, pentru ca umbla in lucrurile unui alt Dumnezeu, care esti tu sau eu.
Nu degeaba ne numim Dumnezei, pentru ca nimeni nu poate interveni in deciziile noastre in afara de noi.
Corect, nici ca nu incurajez asta.
E o tampenie sa crezi in Dumnezeu de frica.
Unii foarte zelosi de fel induc enoriasilor ideea, sau le interzic complet alte invataturi din alte religii, zicand ca sunt "invataturi false", de parca religia lor(ex.crestinismul)ar detine adevarul absolut.
Pe mine m-au afectat mult ideile acestea, pentru ca nu ma mai lasa sa citesc coranul, carti stiintifice, vedele din cauza asta.
Frica este cel mai prost sentiment care exista si care nu te lasa sa cunosti rationamentul.
Am fost crestin, recunosc, si am crescut intr-o familie crestina, in care se spunea despre atei ca sunt diavoli criminali smd
Am crescut cu frica aceasta pana la varsta de 20 de ani ma crezi?
Si frica aceasta era combinata cu ura, pentru ca unde e frica e si ura pentru... FACT STAR WARS
Acum am 24, si am inceput sa urasc foarte mult crestinii din cauza asta.
Mulsumanii, crestinii totuna sunt ca esenta, rai, fricosi, invidiosi, mincinosi si toti cred in acel Dumnezeu bun care mai face si rau.
Eh, ei zic ca raul acela e bun si s-au scos bine prin asta, desi raul nu trebuie numit bine si bine rau.
Da, si nu imi e rusine sa zic, Dumnezeu face si rau si bine, si vindeca si raneste, e si diavol e si Dumnezeu.
Vezi? Nu imi e frica in ce cred ca este.
Copiii nu știu ce este bine și ce este rău. Iar Dumnezeu a lăsat oamenilor liberul arbitru. Care mamă nu-și dorește sa și învețe de bine pruncul? Noi am moștenit credința de la părinții noștri. Privind ortodoxia cu corectitudine, vom vedea cât de curate și bune sunt învățăturile ei.
Religia este un test de inteligenta.Asa iti dai seama daca este ceva de capul lui.Trebuie sa-si dea singur seama de inselaciune.
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: