| RAY a întrebat:

De ce le este frica creștinilor de moarte? Daca ei cred cu adevărat în Dumnezeu și cred că ajung in rai unde e fericirea eterna de ce evit acel lucru?

22 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Nu stiu de ce le e frica, ca mori si gata, ce mare lucru? Se rupe firul si asta e.

| RAY explică (pentru Mosotti):

Asta spun și eu, ideea e că e foarte mare paranoia pe tik tok, Facebook cum moare cineva gata e de vina vaccinul și toți explodează de frica ccc

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Da, moare ca moare din n motive, mureau si pana acum oameni destui, doar ca nu se spunea, nu de la vaccin, uite eu n-am murit, si nici cunostintele mele n-au murit de la el.

| EestiSodalane a răspuns:

Din două motive: principalul e că majoritatea creștinilor nu trăiesc o viață cu adevărat creștină și al doilea pentru că moartea este inerent nenaturală

| Mosotti a răspuns (pentru EestiSodalane):

Moartea e naturala, cum nu e? Orice apara si dispare, pana si soarele, etc.

| RAY explică (pentru EestiSodalane):

Asta spun și eu, ideea e că e foarte mare paranoia pe tik tok, Facebook cum moare cineva gata e de vina vaccinul și toți explodează de frica nnnn

| Theo94 a răspuns (pentru EestiSodalane):

Moartea e un fenomen natural.

| EestiSodalane a răspuns (pentru Mosotti):

Cand am zis nenaturala nu ma refeream la natură ca mediu înconjurător așa cum înțeleg oamenii cuvântul "natură" ci mă refeream la natura umană adică la faptul că omul n-a fost creat de Dumnezeu să moară ci să trăiască veșnic.

| EestiSodalane a răspuns (pentru Theo94):

Am raspuns la asta

Am inteles, insa e o tampenie daca asa vede lumea treaba, chiar si religiosii stiu ca viata vesinica e dincolo.

Unde scrie si in religie ca omul a fost creat sa traiasca vesnic aici?

Scrie în epistola catre Romani a sf. Pavel că moartea a intrat în lume prin păcat de unde reiese logic că fără păcat n-ar fi existat nici moarte. Și e logic să fie așa. De ce un Dumnezeu iubitor ar creea oamenii doar ca să moară? N-are sens. Iar câtă vreme omul era în comuniune continuă cu Dumnezeu și conectat direct la viața lui Dumnezeu nu ar fi avut sens să moară. Așa cum un calculator conectat la curent n-are cum să se stingă decât dacă apar probleme la componentele sale, așa și omul nu avea cum să moară când era conectat la Dumnezeu decât dacă apăreau probleme în el însuși, adică păcatul. Iar în ceea ce privește Creștinismul este foarte greșit să zici că "viața veșnică e dincolo". Cel puțin nu asta zice Biblia. Evanghelia ne vorbește despre moștenirea pamantului și învierea morților, despre o noua viață aici pe pamant, nu undeva în cer sau eter.

Stai ca nu da, daca dzeu a facut omul, il programa sa nu faca pacate!
Deci pica teorie asta, ce ma amuza pe mine e, ca nici in poveste nu stiu sa le potriveasca fara contradictii absurde.

Ca dorinta de acaparare, rautatea, sunt genetice, asa simti sa faci, daca erai altfel programat, nu aveai in sistem calitatile negative.
Nici nu te gandeai la ele ca nu erau in mintea ta.

Deci teoria naturii se aplica f bine, se verifica.

Dumnezeu n-a programat omul pentru ca omul nu e un robot. Omul e un subiect liber sa-L iubeasca sau nu pe Dumnezeu. Unde vezi tu contradictii?

Corect, nu dzeu a programat omul, ci natura in functie de mediu avand ca scop supravietuirea.

Suntem roboti biologici foarte avansati, care gandesc, care au sentimente (niste trairi date de reactiii chimice in creier, tot ca sa ajute la reproducere si supravietuire).
Robotii rudimentari nu au gandire proprie si sentimente, si de aici ideea eronata ca robotul nu poate avea sentimente, emotii si gandire proprie.
Nu stim noi inca sa facem asta.

Pai uite, cand vezi pe una, sau una pe unu si il place, simte asta fara sa controleze, tu crezi ca intamplator simti ca-ti place x?
Sau iti plac dulciurile fara sa vrei, sau cartofii.
Alegi din ce-ti place, nu alegi tu ce sa-ti placa.

Personalitatea la fel, o ai asa cum e, nivelul de inteligenta la fel. Ti-l descoperi in scoala fara sa vrei.

Si tot asa.

Contradictie e cam ce sta in religie, multe sunt contradictii, dzeu e bun 100 %, dar se nasc atatia copii bolnavi vai de ei.
Sa nu omori, dar ei smecherii intrau peste alte tari si omorau, dar aia nu era o problema (adica cine a scos chestia cu dzeu si restul). Ce, aia nu vroiau in rai?

Ca bogatul nu stiu prin ce rai nu intra, dar toti popii, toti religiosii aia mari sunt bogati, astia nu vor in rai? Dadeau ei o eternitate de bine in rai pentru 80 ani de bogatie daca era asa?

Sa nu preacurvesti, dar barbatul de natura tocmai asa e facut, sa f cat mai multe pentru perpetuarea speciei.
De aia si simte sa faca asa! De aia i s-a si dat testosteronul sus.
Femeia de ce se ataseaza mai mult (are nivel de oxitocina mai mare)? Ca sa faca familia cu ala sa fie bine pentru copii, ea nu e facuta sa umble din floare in floare, asa ca i s-a dat libido mai scazut, avand testo mult mai jos.

Si daca te joci putin, ai sa vezi ca suntem roboti high level.
De ex daca blochezi oxitocina nu te mai atasezi. Totul e chimie asa cum a zis si medicul Vesa de diabet din Oradea. A zis-o pe FB clar si public "nu exista natural, totul e chimie, si o sa vedeti pe pielea voastra asta".

Daca scazi testosteronul, barbatu nu mai e asa disperat pentru femei.
Deci umbli la butoane si rezultatul il vezi, ca la calculatoare.

Daca urci testo la femeie, se urca aia pe pereti ca si barbatul pentru ssex.

Daca blochezi secretia de suc gastric, nu mai ai foame cand vrei tu.

Nimic din ce ai zis zici nu reprezinta o contradictie.

Daca nu vezi contradictiile, aia e, si nici dictatura religiei.

Contradictiile nu există. Și nici "dictatura religiei" nu exista. Daca ar exista aceste presupuse contradictii ai fi in stare sa dai una.

Am dat cateva, dictatura doar un exemplu dau "daca nu te orientezi catre dzeu nu iti va fi bine, ajungi in iad", si poate nu vreau sa ma orientez catre ei sa fac ca el, si sa fie bine.

Aia nu e dictatura. Dictatura înseamnă să te oblige autoritatile sa apartii de o religie. În România nu te obligă nimeni sa faci asta. Deci nici vorba de dictatură.

| T0Teu a răspuns:

Crestinii adevarati nu se tem de moarte. Ei se bucura ca vor scapa de suferință si vor fi o vesnicie cu Dumnezeul pe care L au slujit. E o diferenta intre cei care cred in Dumnezeu si credinciosi

| RAY explică (pentru T0Teu):

Asta spun și eu, ideea e că e foarte mare paranoia pe tik tok, Facebook cum moare cineva gata e de vina vaccinul și toți explodează de frica

| T0Teu a răspuns (pentru RAY):

Stii cum scrie in Biblie. fricoșii ajung în iad. Daca ti e frica nu te increzi suficient de mult in Dumnezeu