Slabiciune ereditara a speciei.Mereu am auzit argumentul cum ca oamenii traiesc dupa legile unor zei de vreo 6-7000 de ani, pentru ca asa este normal, si pentru ca niste zei trebuie sa puna randuiala intre oameni.Atunci,noi de ce mai existam,daca nu ne putem ghida singuri destinele si plecam capul la deciziile unor zei,si in fata axiomelor retardate ale cartilor asa-zis sfinte ale religiilor?
Chiar am intalnit in cartea de religie de anul asta,ceva argument al popoarelor,cum ca trebuie sa existe un Dumnezeu,daca ideea de conducator suprem de origine divina se regaseste la mai toate popoarele lumii, si am tinut s-o contrazic, cu un argument ce s-ar potrivi si aici...Deci,de la mine citire:
"Oamenii au nevoie de un zeu suprem pentru ca le este frica.Le e frica de controlul pe care ei ar putea sa-l detina. Oamenii au nevoie de motive,tapi ispasitori, si nu in ultimul rand, de salvatori.Nu doar Dumnezeu,ci majoritatea zeilor monoteisti au mai toate calitatile astea,ce pot justifica o minte odihnita sa creada in ei.Ei-cei ce au inventat toata varietatea zeilor monoteisti,traiesc cu teama,si au nevoie de justificari de genul sau,mult mai cretinul,se simt oarecum descoperiti fara un zeu". Sfarsitul citatului.
Multi au impanatata ideea fundamentalista si idioata,ca ce e scrie in Biblie,sau ce predica popa e adevarat,pentru ca...ce zice Biblia e adevarat,sau ce zice popa e adevarat(de aici,si prostia enorma a unora,de a face crime in numele Bibliei,sau de a face greve taranesco-retarde pentru a pastra popa in parohie).De obicei,oamenii slabi,ce nu pot sa isi guverneze singuri viata,fac mendre din astea ce ii transforma in roboti religiosi.
E un paradox al celor slabi,neinitiati, am putea spune, si a unor universuri si orizonturi de cunoastere limitata.Cineva ce abia gandeste pentru el,in situatii sociale,reale,si urmeaza turma,desigur ca si dpdv religios va urma tot turma, si se va ghida dupa principiile acesteia, ca in experimentul acela cu 5 maimute,ce au fost inlocuite treptat, si noul set a ajuns dpdv psihic, fix ca vechiul set.
1)Nu toti au darul de a lua decizii corecte, caci nu toti sunt destepti, intelepti, realisti. Si atunci mai bine apeleaza la altii sa ii ajute sa ia decizii corecte in locul lor, caci stiu ca asa e mai bine.
2)Daca ai sta si te-ai gindi la implicatiile unei decizii, atunci poate ca si tie ti-ar fi frica sa mai iei vreo decizie. Intr-o decizie sunt implicati o multime de factori, de exemplu, la betie, sau oboseala, eu pot lua decizii gresite, sau daca iubesc pe cineva, pot lua decizia de a ma casatori cu ea, desi nu ma potrivesc cu ea, pentru ca datorita emotiilor, nu vad acest lucru, si o decizie influenteaza o multime de factori - daca conduc baut, pot sa imi pierd carnetul sau adormit, pot sa fac accident, iar in cazul casatoriei, poate duce la lucruri urite care sfirsesc in divort, desi la inceput am iubit. E ca si la jocul de sah. Ai o multitudine de posibilitati, si fiecare decizie, fiecare mutare, a aparut ca urmare a deciziilor anterioare si va afecta ulterior in mod decisiv partida. Iar cind observi ca faci in viata multe mutari gresite, realizezi ca e mai bine sa nu iei tu decizii, ci sa ii lasi pe altii sa decida in locul tau.
Este mai simplu să laşi pe altcineva să facă treaba în locul tau,şi dacă face prost să spui că aşa a fost voia lui dumnezeu, şi ştie el de ce a făcut asta, iar noi nu trebuie să ne îndoim de judecata lui.
Oameni care împart acelaşi creier la 10 indivizi, ce consideră că ete ok dacă trăiesc după o carte veche de 2000 de ani,care are autori suspecti şi e plină de contradicţii.
Mai aiurea mi se pare atunci când încearcă să gândească în locul tău, să-ţi stabilească ţie priorităţile, ca şi cum tu ai fi incapabil să iei o decizie în numele tău iar ei te judecă după legile religiei de care aparţin ei.
Sunt unele chestii pe care un om le poate omite, si in fond, este mult mai frumos ca cineva sa iti rezolve viata. Tu ai adus situatia un pic cam prea sus, dar daca simplifici, si tie (hai, nu nega) ti sa suflat ce sa scrii la un test.
E adevărat că uneori e mai bine să-i laşi pe alţii să gândească pentru tine. Dar cazurile sunt rare: 1. Atunci când e vorba de o acţiune în grup. Ca-n armată, de exemplu, dacă fiecare soldat ar acţiona cum ar crede el că-i mai bine, ar fi un haos total şi operaţiunea n-ar putea avea succes. 2. Atunci când cineva are mai multe cunoştiinţe în domeniul respectiv. Ca medicul, doar n-am să urmez un tratament de capul meu. La fel şi la test, dacă eu nu ştiu nimic mai bine fac cum spune colegu'.
Dar totuşi, dacă mă refer strict la habotnicii care iau fiecare decizie în funcţie de Biblie, e ridicol.
Pentru ca oamenii care au nevoie de cineva care sa le spuna ce sa faca si cum sa gandeasca nu sunt siguri ca pot lua decizia corecta asa ca cer ajutor.
Si eu ma intreb acelasi lucru. Cat de stupid poti fi sa crezi teori stiintifice imposibil de demonstrat, sau mai bine zis imposibil de probat. Este o culme a absurditatii, ca un om sa creada fara sa caute, cerceteze si probeze. Asa s-a ajuns la amagirea ca am fi veri cu maimutele.
Mai citeşte de câteva ori întrebarea, poate o înţelegi. Nu de alta, dar eşti pe lângă subiect. Eu întreb de ce unii nu pot gândi pentru ei, iar tu îmi vorbeşti despre credinţa oarbă...
Şi înainte să-mi zici că nu ţi-am răspuns nici eu la subiect, te anunţ că nu mă mai obosesc să mă cert cu tine pe tema 'venim dintr-un strămos comun al maimuţei sau din 2 oameni s-a ajuns la 7 miliarde' că nu ăsta-i scopul întrebării.
Sunt mai multe motive:
1.le este prea greu sa gandeasca singuri cum sa ia propriile decizii
2.considera ca mai bine le spune altcineva ce sa faca
3.comoditate sau lene
4.pentru ca nu au incredere in ei
5.pentru ca considera ca ar fi mult mai buna ideea celuilalt decat a sa
6.pentru ca nu se pot descurca fara a fii "impinsi de la spate"
cam atatea motive am gasit eu
Tu realizezi că eu mă refer la persoanele care trăiesc după o carte, nu? Nu de alta, dar dacă-mi amintesc eu bine şi tu făceai parte din ele.
Am mai scris undeva, dar nu mai stiu unde ca nu ma i-au dupa absolut tot ce scrie in Biblie, daca m-as lua dupa absolut tot eu de ce mai am creier?
Exista situatii in care vrei sa te asiguri ca decizia pe care ai luat-o e buna si atunci apelezi la persoanele in care ai incredere pentru a te ajuta.
Pentru ca nu s-au desprins de rangul animalic si au nevoie de stapan care sa le arate drumul de sclav.
Pentru ca este mult mai comod sa scoti pe altcineva responsabil decat sa-ti asumi tu eventualele gafe pe care le poti face.
Sal, omul este ca oaia are nevoie de un lup de care sai fie frica, vezi religia e lupul cel bun daca faci lucruri bune sa si sinuciz saracul daca vezi faci rele vei infrunta iadul pe veci, frica e cel mai mare dusman al omului de aia le e frica la uni si de viata dar asta nu tine de religie si de prostia omului care ignora realitatea, 2 pentru ca e mai usor sa faci ce spune cineva decat sa gandesti tu
Mi-am propus să nu mă mai cert cu agramaţii ce au un iq mai mic ca mărimea la pantofi, deci pentru mine nu exişti.
Din cauza educatiei pe care au primit-o si a oamenilor pe care i-au intalnit de-a lungul timpului. Sau pur si simplu din cauza caracterului si a lipsei de vointa.
Pentru ca in cazul meu lumea ma va respinge, familia ma va respinge si nu as vrea asta de aceia mai cer si sfatul unor persoane mai deschise,, la minte,,
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: