Ai dreptate. Religia/biblia e doar unul din mijloacele folosite.
Isaia 5:11 "11 Vai de cei ce dis-de-dimineaţă aleargă după băuturi ameţitoare şi şed până târziu noaptea, şi se înfierbântă de vin! "
Scuze recunosc ca eu am pus de vreo doua ori nefolositor si stupid
va rog sa ma iertati
Nu mai e valabila faza cu omorarea cu pietre
si altele precum jertfele etc
dar uite ca pe atunci cand oamenii il respectau pe Dz nu erau atatea violuri, etc
si nu era cool
Citeste asta ...pe asta se bazeaza noua lege pe care ne-a spus-o Isus"
Aţi auzit că s-a zis: „Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte."
Ex 21.24; Lev 24.20; Deut 19.21;
39 Dar Eu vă spun: să nu vă împotriviţi celui ce vă face rău. Ci, oricui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt.
Prov 20.22; Prov 24.29; Luc 9.29; Rom 12.17-19; 1Cor 6.7; 1Tes 5.15; 1Pet 3.9; Isa 50.6; Pl;
40 Oricui vrea să se judece cu tine şi să-ţi ia haina, lasă-i şi cămaşa.
41 Dacă te sileşte cineva să mergi cu el o milă de loc, mergi cu el două.
Mat 27.32; Marc 15.21;
42 Celui ce-ţi cere dă-i; şi nu întoarce spatele celui ce vrea să se împrumute de la tine.
Deut 15.8-10; Luc 6.30-35;
43 Aţi auzit că s-a zis: „Să iubeşti pe aproapele tău şi să urăşti pe vrăjmaşul tău."
Lev 19.18; Deut 23.6; Ps 41.10;
44 Dar Eu vă spun: iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc,
Luc 6.27-35; Rom 12.14-20; Luc 23.34; Fapt 7.60; 1Cor 4.12-13; 1Pet 2.23; 1Pet 3.9;
45 ca să fiţi fii ai Tatălui vostru care este în ceruri; căci El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi.
Iov 25.3;
46 Dacă iubiţi numai pe cei ce vă iubesc, ce răsplată mai aşteptaţi? Nu fac aşa şi vameşii?
Luc 6.32;
47 Şi dacă îmbrăţişaţi cu dragoste numai pe fraţii voştri, ce lucru neobişnuit faceţi? Oare păgânii nu fac la fel?
48 Voi fiţi, dar, desăvârşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit.
sper ca ai citit nemilosule
Am citit biblia de mai multe ori ca multi crestini de aici, am studiat religiile in general pentru ca ma pasionat odata.
Cu cat citeam mai multe cu atat am inceput sa cred mai putin
Multe din motivele vechiilor religii gen religia nordica, elena, egypteana se gasesc in religia ortodoxa, gen motivul tradarii intre frati la egipteni avem isis si seth iar la ortodoxa avem cain si abel
Nu cred ca am rabdarea necesara sa fac o polemica pe baza existentei lui dumnezeu cu tine, ca tu esti limitata ema
Pa are
ma refeream la faptul ca nu mai trebuie sa omoram cu pietre ci sa iubim pe toti si chiar daca ti-ar face ceva
Isus nu a desfintat tot ce e in VT
in el sunt multe lucruri bune si folositoare
lucruri pline de intelepciune
Corect
Pana la urma ei isi castiga bani pe urma traficului nu pe urma cantitatii.
Toate argumentele contra God, sunt votate nefolositoare sau stupide. Se pare ca nu poti avea o parere alternativa printre asa zisi credinciosi. Te pun imediat la zid. Mai spuneti de iubire si alte cacaturi cand voi astia credinciosi sunteti in stare sa dati cu pietre daca un om are o parere mai ciudata sau diferita fata de a voastra. Sictir. Imi faceti scarba, ipocritilor.
Ioanamarijuana întreabă:
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: