| Exal a întrebat:

De ce lucrurile din societatea de azi sunt trecute ca pacate (din persepctiva preotilor sau fanaticilor) din moment ce ele nu existau pe vremea lui Iisus ca sa zici ca se astepta la ele si nici nu sunt pomenite in Biblie? Ce ii aduce la asemenea concluzii?

8 răspunsuri:
| Holiday a răspuns:

Pentru ca este o competitie intre credinciosi care ii baga limba mai adanc in fund spiridusului.
Si atunci ca sa arate ca ei au limba mai lunga si mai umeda inventeaza tot felul de chestii care mai de care mai tampite in ideea de a arata ce sclavi buni sunt.

| AC4S4 a răspuns:

Poti fi mai exact in legatura cu ce pacate?
Biblia nu ofera o lista de pacate, ci spune mai pe general ce ar fi considerat pacat, lucru rau vazut in ochii lui Dumnezeu.

| Exal explică (pentru AC4S4):

Ex,e păcat să ai celular,e păcat să vizionezi televizorul, e păcat să fructifici talente precum pictura, cântatul dacă nu sunt în folosul Bisericii, e păcat să joci fotbal, e păcat să nu participi la cântările Bisericești 8 ore pe zi, etc. Astea sunt câteva lucruri susținute de ortodocșii de pe diverse forumuri si de unii preoți. Cineva zicea că e păcat să ai și aspirator ca duce la păcatul lenii... asta mi-a dat ardere cerebrala.
Eu nu zic ca astea sunt în Biblie dar de ce fanaticii ăștia susțin cu tărie că o listă asemănătoare asteia e păcat de moarte?

| AC4S4 a răspuns (pentru Exal):

Exista un verset in Biblie care spune sa nu ne asemanam cu chipul veacului acestuia. Eu cred ca acest verset se refera la partea spirituala, nicidecum la viata de zi cu zi. Unii iau literar versetul si efectiv nu accepta tehnologia.
Unele pot fi pacate (de exemplu sa te uiti la televizor la continut vulgar, sexual). Dar cele mai multe sunt lucruri care ne ajuta (aspirator, telefon).

Intr-un fel ei se separa de orice lucru ce tine de lumea exterioara, pentru a fi feriti de ispite. Ca sa nu faci pacate, ori te feresti de ispite (deci tai contactul cu lumea exterioara), ori invingi ispitele. Biblia spune ca Dumnezeu, odata cu ispita, a pregatit si calea de scapare din ispita.

| Mircea08 a răspuns (pentru Exal):

Nici unul din cele spuse de tine nu este pacat. A canta, de ex. nu este ceva bun sau rau, bun sau rau este cel care canta. Daca canta ceva despre dragoste este lucru bun, daca canta o oda adusa criminalilor in serie este ceva rau.
Mi-a atras atentia ce ai zis, si anume " e pacat sa nu participi la cantarile bisericesti " Daca vreun preot a spus asta inseamna ca are nevoie de psiholog
Inca ceva - Am citit si eu unele dintre acele forumuri - nu au ABSOLUT NICI O LEGATURA cu crestinii. Acolo se toaca doar dogma celui care este administrator Am incercat si eu sa scriu si a facut administratorul taraboi ca nu am scris ce vrea el
Aspiratorul duce intr-adevar la pacat daca il folosesti pentru a sparge capul cuiva!

| Mircea08 a răspuns:

In noul legamant este scris ca legile lui Dumnezeu sunt puse in mintea si cugetul nostru, si ca noi stim ce e bine si ce e rau, motiv pentru care nu avem nici o scuza la judecata de genul "eu nu am stiut". Acest legamant il gasiti in epistola catre evrei cap. 7, 8 sau 9

| Exal explică (pentru Mircea08):

De exemplu e ok daca consider ca filmele de actiune si jocurile de calculator violente nu sunt pacat? Adica dupa constiinta mea, ele sunt pacat doar daca incepi sa fii dependent si sa-ti dezvolti o gandire violenta/criminala si nu sunt un pacat decat daca le folosesti ca sursa de divertisment si nu preiei partile negative din ele.

| AlexDarius3 a răspuns:

Pai toata viata e un sir lung de pacate. Ce ai enumerat tu mai jos sunt doar niste pareri. Pana la urma absolut orice actiune pe care o faci poate duce la pacat sau nu. De la ganduri mai deochiate pana la o simpla injuratura si chiar vorbitul la telefon. Nimeni nu e perfect, toata lumea greseste, toata lumea face pacate.

Întrebări similare