| fetitaCUPiscoturile a întrebat:

De ce lumea are impresia că Iisus s-a născut pe 25 decembrie și că de 2000 de ani sărbătorim Crăciunul, împodobim bradul și vine Moș Crăciun. Cât de greșit!

http://scientia.ro/......11111.html

Răspuns Câştigător
| FucktheSystem a răspuns:

95% din creștini nu știu că Iisus nu e născut pe 25 decembrie, vi tu să le strici visele, lasă-i în fericirea lor.

11 răspunsuri:
| Rapunzell a răspuns:

Si cum ar fi corect?

| wales a răspuns:

Tu de ce ai impresia că lumea ar avea impresia?

Răspuns utilizator avertizat
| morningstar a răspuns:

Eu stiu doar ca Isus S-a nascut si a trait pe Pamant, dar nu pot sustine ca data nasterii Lui a fost pe 25 decembrie si nu cred ca s-ar putea demonstra. Si atunci ce ramane sa facem? Nu Ii stim data nasterii si nu Il mai sarbatorim? Mi s-ar parea incorect, pentru ca noi ne sarbatorim zilele noastre. Cat despre Craciun, brad si Mos Craciun, nu cred ca traditia asta este de 2000 ani. Probabil confunzi: nasterea Domnului s-a petrecut acum 2000 ani.
De ce consideri ca este gresit sa impodobim un brad si sa sarbatorim?

| AnghelB a răspuns:

Daca blogul lui madalin este etalonul tau, atunci inteleg de ce esti atee.

| NoChanceForUs a răspuns:

Lasă-mă cu blogul lui Mădălin,n-am nevoie de un tip să-mi spună cum e corect să gândesc, că-mi funcționează și mie rotițele momentan.
Data de naștere a lu' Iisus este oarecum necunoscută, până în secolul 2-3 se sărbătorea pe 6 ianuarie(din câte țin minte,sper să nu greșesc), cât despre partea cu Crăciunul și tradiția legată de el, ei bine asta o avem de la nenea Martin Luther.
Acuma...cum de ortodoxismul(creștinismul în general) este o compilație a tuturor credințelor lumii până acum vreo 2000 și ceva de ani, îți dai și tu seama care este motivul.

| klau95 a răspuns:

Care-i problema? nu mai sarbatorii craciunu ia-l ca pe un an oarecare de iarna daca nu vrei sa-l sarbatorestii cu brazi si mos craciunlaughing

| vreau1alint a răspuns:

Chiar conteaza atat de mult sau ai facut asta ca sa te afli in treaba?

| Tigrita a răspuns:

FetitaCUPiscoturile cred ca noi doi am avea multe lucruri de vorbit despre religie sau religii. Daca vrei sa vorbim mai mult despre acest subiect iti dau idul meu: chiron_me