95% din creștini nu știu că Iisus nu e născut pe 25 decembrie, vi tu să le strici visele, lasă-i în fericirea lor.
Eu stiu doar ca Isus S-a nascut si a trait pe Pamant, dar nu pot sustine ca data nasterii Lui a fost pe 25 decembrie si nu cred ca s-ar putea demonstra. Si atunci ce ramane sa facem? Nu Ii stim data nasterii si nu Il mai sarbatorim? Mi s-ar parea incorect, pentru ca noi ne sarbatorim zilele noastre. Cat despre Craciun, brad si Mos Craciun, nu cred ca traditia asta este de 2000 ani. Probabil confunzi: nasterea Domnului s-a petrecut acum 2000 ani.
De ce consideri ca este gresit sa impodobim un brad si sa sarbatorim?
Lasă-mă cu blogul lui Mădălin,n-am nevoie de un tip să-mi spună cum e corect să gândesc, că-mi funcționează și mie rotițele momentan.
Data de naștere a lu' Iisus este oarecum necunoscută, până în secolul 2-3 se sărbătorea pe 6 ianuarie(din câte țin minte,sper să nu greșesc), cât despre partea cu Crăciunul și tradiția legată de el, ei bine asta o avem de la nenea Martin Luther.
Acuma...cum de ortodoxismul(creștinismul în general) este o compilație a tuturor credințelor lumii până acum vreo 2000 și ceva de ani, îți dai și tu seama care este motivul.
Care-i problema? nu mai sarbatorii craciunu ia-l ca pe un an oarecare de iarna daca nu vrei sa-l sarbatorestii cu brazi si mos craciun
FetitaCUPiscoturile cred ca noi doi am avea multe lucruri de vorbit despre religie sau religii. Daca vrei sa vorbim mai mult despre acest subiect iti dau idul meu: chiron_me