Salut Maxim96, pai cam asta e vremea de acum din cate stim din prezentul nostru de acum lumea isi pierde speranta, isi pierde credinta in Dumnezeu, uita sa se mai roage pentru ei, toate astea vin din neinteres, nepasare, uitare, sa nu uitam ca noi suntem creatia lui Dumnezeu.
Pentru ca nu mai suntem atat de prosti si de creduli. Fiecare e liber sa creada ce vrea. Din pacate multi se multumesc cu credinta iar intelectul si cunostintele lor au de suferit.
Motive sunt mai multe pe care le poti cerceta si singur...important este ca iti pasa.
Pentru ca lumea nu mai este credula, si-si da seama care sunt prioritatile prezentului si viitorului. Si ca sa vezi, indoctrinarea si credinta oarba nu se alfa printre ele! Ce intamplare nefericita, nu?
Pentru ca lumea (unii nu totii) si-au dat seama ca religiile exista datorita intereselor unor smecheri si nu reprezinta pe d-zeu.si nu le mai pasa de biserica si majoritatea nu sunt credinciosi sunt religiosi ei cred in religii nu in d-zeu.intrebarea ar fi trebuit sa fie: de ce religiile ne-a departat si nu ne-a apropiat de divinitate daca tot reprezinta o inspiratie divina:
Ar trebui sa nu ne pese de cea ce spun ateii, indifeenta este cea mai buna arma impotriva prostiei, daca ei continua sa ne insulte religia, asta este, fiecare sfarseste unde alege.
Intrebarea e pusa gresit; mai corect [cred eu ca] era: "de ce lumea zace acum in somnul adanc de iluminare si emancipare intelectuala?"
si aici raspunsul e simplu: informatia e la mana oricui si e libera sa fie folosita de catre toti/ adevarul e mult mai..."la-ndemana"
Pentru ca acesta este secolul nonvalorilor in care mass-media(a4a putere in stat) prigoneste si instiga la prigonirea crestinitatii.
Hai ne lasi, si 8% ce sunt? Ai scos tu procentele alea din burta si faci pe interesantu. Vezi ca a aparut un studiu care arata ca ateii sunt mai inteligenti decat credinciosii ceea ce se observa din plin la categoria asta.
De fapt ateiii nu sunt liberi ca nu accepta pe Dumnezeu.
Toti i-L vom vedea la judecata din urma si acei care l-au ignorat vor regreta cumplit!
Poti sa razi acum cat vrei, ca mai apoi vei plange si te vei tangui!
Da da sunt convins. Iti doresc mult mai multa cunoastere si inteligenta sa mai citesti si altceva decat biblia sau sa fanatizezi din auzite si mai vorbim.
99 la suta din romanii ca vorbim de Romania daca vrei vb si de moldova, dar in Romania 99 la suta din populatie este crestina din care 80 la suta ortodoxcsa, restul catolici, reformati, pocaiti
Romania e o tara sfanta nu vad de ce ai pus intrebarea asta sincer
Religie
Articol principal: Religia în Republica Moldova.
Mănăstirea Căpriana
Tradițiile creștine din Moldova au rădăcini adânci și își au originea în secolele III-VIII, conform unor teorii. La august 2007, pe teritoriul Moldovei activau 23 de culte religioase înregistrate, care dețin în total 2319 părți componente (parohii, mănăstiri, instituții teologice, misiuni etc). Cultele religioase cu cele mai multe părți componente sunt: Mitropolia Moldovei (1281 părți componente), Mitropolia Basarabiei (309), Uniunea Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste (273), Organizația Religioasă a Martorilor lui Iehova (162), Adventiștii de Ziua a Șaptea (151), Cultul Penticostal (40), Episcopia Romano-Catolică din Chișinău (33), Uniunea Bisericilor Creștine Libere (Cultul Harismatic) (19), Eparhia Bisericii Ortodoxe Ruse de Rit Vechi ș.a.[61][62]
Conform recensământului din anul 2004:
Ortodoxism 93, 34%, dintre care:
Ortodocși aparținând de Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove (subordonată Patriarhiei Moscovei) - 60%
Ortodocși aparținând de Mitropolia Basarabiei (subordonată Patriarhiei Române) - 23%
Ortodocși aparținând direct de Biserica Ortodoxă Rusă 6, 6%
Catedrala Naşterea Domnului din Chişinău
Protestantism de orice curent 1, 98%
Staroveri 0, 15%
Catolicism 0, 14%
Altă religie 0, 88%
Fără religie (agnostici și atei declarați) 1, 35%
Nedeclarați 2, 24%
si voi sunteti o alta tara de sfinti observ
nr de ateii este asa mic ca practic nu are importanta in ambele tarii, intrebarea ta ar fi bine daca o reformulai asa de ce sunt asa multi crestini doar cu numele
Tu il vezi ca pe un somn adanc.
Pentru tine este un somn al necredintei ceea ce vezi in jur. Pentru ceilalti nu este un somn adanc. E un alt fel de a trai si de a percepe lumea.
Pentru ca doar unii au nevoia sa creada in ceva puternic care-i protejeaza de viata de acum si cea de dincolo. Frica de necunoscut isi spune cuvantul.
Simplu, deoarece aceşti oameni de rând, care zac în somnul adânc al nepăsării, cum spui tu, au avut curajul să cerceteze ceea ce spune Biblia sau oricare altă carte religioasă, care te învaţă despre unicorni. De acord, nu trebuie să dai dreptate Bibliei ca să crezi în Dumnezeu, dar acel Dumnezeu, cum este el prezentat în Biblie şi alte cărţi, este în imposibilitatea de a exista. Astfel, au deschis un al treilea ochi, cum prefer eu să numesc şi pun la îndoială tot ceea ce au învăţat ani de zile şi/sau ce le-a fost spus ani de zile şi s-au îndepărtat de la idealul religios şi purtător-spre-rai numit credinţă. De ce oare sunt cei care cred în tot felul de basme de Epoca de Bronz în marea lor majoritate analfabeţi, ilogici, retrograzi şi de-a dreptul ignoranţi? Dumnezeu nu e gaura de la gogoaşă, Allah nu e gaura de la gogoaşă, Yahwe nu e gaura de la gogoaşă. Gaura de la gogoaşă e de sine stătătoare. La fel şi lumea înconjurătoare. Nu contează Dumnezeul în care alegi să crezi, sau eşti îndoctrinat în a o face, contează că trăieşti. Şi nu, nu e dar de la zeul tău favorit, e doar un fapt de sine stătător. Tot mai multă lume îşi dă seama de lucrul ăsta şi refuză cu înverşunare să mai creadă în basme.
Raizing întreabă: