Unde sunt acele dovezi clare cu privire la existența lui Isus? ce importanta are in ce au crezut uni savanti, einstein a fost panteist, newton deist
Nu este adevărat că ne manipulează. Sunt dovezi clare cu privire la existența lui Isus, cu existența la extratereștrii, dinozauri etc. Religia este cat se poate de reală. De savanții care sunt credincioși ce crezi? Isaac Newton a crezut de exemplu în Dumnezeu. Cercetează mai amănunțit și vei afla că Dumnezeu există.
Dece mai exista religia in 2019?
Pentru că oamenii mai au nevoie de ea.
Părere mea este ca ea încetineşte progresul omenirii
Da, și? Dacă viteza de progres ar fi mai mare, ce ar fi? Cine are nevoie de viteză mai mare? Ai tu?
şi e o arma buna pentru a manipula un om religios.
Armă a cui?
Cu ce incetineste religia asa-zisul progres al omenirii?! Progres care pare a fi mai mult in domeniul diversificarii metodelor de ucidere a oamenilor... De manipulat, te poate manipula orice religie falsa sau politica sau chiar si un om de pe strada te poate manipula, daca esti dispus sa te lasi manipulat si daca esti prost.
Dar daca iti place adevarul si vrei sa te situezi in adevar, il cauti! Nu ai liniste pana cand nu-l gasesti! Daca nu l-ai gasit in ateism, cum a fost cazul meu, il cauti in alta parte, nu te atasezi obsesiv si fanatic de negatie.
Hristos este Adevarul in trup si sange! El nu este un adevar speculativ. Hristos este Calea, Adevarul si Viata. - Ioan 14, 6
Nu e o lozinca sau un simplu verset, ci o realitate in care ajungi sa crezi prin rugaciune, studiu si partasie cu Biserica lui Dumnezeu.
Dar si daca cineva mi-ar argumenta suficient ca Hristos nu este Adevarul, eu tot cu Hristos as ramane si imi doresc sa raman, asa cum isi dorea si Parintele Nicolae Steinhardt in "Daruind vei dobandi", citandu-l pe Dostoievski.
Pentru smerenia Lui dumnezeiasca, pentru chenoza Lui, pentru iubirea Lui de vrajmasi, pentru Sfanta Lui Cruce, pentru sfintii Sai mucenici, pentru Biserica Sa, una sfanta, soborniceasca si apostoleasca; si pentru Augusta si Sfanta Sa Maica, Fecioara Maria.
Religia a fost si este impotriva cunoasteri, religia a impus evul mediu 1500 de ani de crime, violenta, arderi de vrajitoare, de savanti, legi nebunesti, fanatismul religios in special sectancti doresc din nou evul mediu, asta e scopul lor, religa este cancerul omeniri, manipulare in masa
Newton e cu fizica si astronomia, asa ca nu influenteaza.
apropo de versiunea cu isus nu e originala ei au fost 4, primele povesti au inceput in asia (2) si unul in africa
Razboaile au fost incepute pentru teritoriu si religie, cum au fost folosite mereu bisericile de la crearea lor?
In japonia mai mult de 65% sunt atei, una din cele mai sigure tari si dezvoltate economic
Presa, fara de care nu exista progres, nu este o arma buna de a manipula? Partidele politice, fara de care nu exista progres, nu sunt o arma buna pentru a manipula?
Evanghelia este o carte in care crezi sau nu, asa cum este de ex. istoria, psihologia, sau alte stiinte inexacte, care de fapt nu sunt stiinte ci sunt pareri ale unor oameni.
Progresul este bun, dar directia poate fi una rea. Cine poate spune pe ce cale trebuie sa o ia progresul? Daca intrebi pe cei de la PNL spun ceva, cei de la PSD spun altceva, rusii spun ceva, americanii altceva, talibanii altceva, credinciosii altceva, etc. Cine stabileste care dintre acestia au dreptate, adica detin o directie buna pe care trebuie sa progreseze lumea?
Religia incetineste progresul satanistilor, iar satanistii incetinesc progresul credinciosilor, iar acest lucru este de cand e lumea - tu numai acum il observi?
Ei au altă mentalitate/educație,, în Europa, mai ales România, mulți oamenii sunt corupți și răi cu tot cu existența religiei, fără ar fi și mai rău.
Religia te învață să fii bun, ceea ce cred că nu te deranjează, ceea ce te deranjează pe tine cred că sunt oamenii care au omorât în numele religiei sau cei care o folosesc ca pe o afacere, asta nu e vina religiei ci a celor care au înțeles-o greșit sau nu au înțeles-o.
Ma deranjeaza ca trebuie sa fii bun pentru dumnezeu si nu poti sa-ti dai seama singur ce e bine si ce rau.
E o diferență mare intre a fi religios si a fi crestin. Creștinii nu pot fi manipulați de către nimeni, ei cred din proprie inițiativă, si sunt de încredere oriunde ar muncii.Numai ca nu sunt doriți ca si colegi de munca in posturi de unde se poate fura tocmai pentru ca nu pot fi corupti. Corupția încetinește progresul si asta nu face parte din religie.
Cand tu SPUI: "slava satanei" ti-ai dezvaluit adevaratul caracter si sensul intrebarilor tale, DAR am sa-ti spun, FARA religie erai inca in Evul Mediu INTUNECAT iar scopul religiei este sa anunte omenirea ca cei ca TINE, in foarte scurta vreme, VOR DISPAREA. "Slava lui Dumnezeu"
Religia te învață să fii bun.
Apoi urmează raționamentul. Eu cred, deci sunt bun. El nu crede, deci e rău.
Nu, e foarte greu să înțelegi,, fenomenul " din exterior, motiv pentru care este 99% imposibil să te conving de ceva, dacă în viața ta vei da o șansă reală religiei vei înțelege cum stau lucrurile de fapt dincolo de aceste raționamente primare, dar în fine, presupun că deja ai anumite idei întipărite care în cele mai multe cazuri nu se modifică dealungul vieții.
Dacă îți spun de câte ori mi-am schimbat ideile și credințele religioase, și de ce, nu ai mai presupune.
Mi-ar plăcea să aud, dar cred că nu ai nici timpul nici răbdarea necesară pentru a sta la povești.
Sigur, îmi place ca dincolo de aceste discuții teoretice despre ce e corect și ce nu, să aud povești reale de viață. Dacă o să ai timp și chef, aștept să-mi scrii.