| bleakk a întrebat:

De ce mai mereu,cel putin pe acest site,cand vine vorba de sclavie,aceasta este atribuita crestinismului, de parca aceasta religie ar fi inventat sclavia si nu omul. Asta nu inteleg. De ce este sclavia atribuita religiei?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai citit biblia? Zeul respectiv zice ca sclavia e ok atat in VT cat si in NT. In prezent, conform bibliei, sclavia inca e ok.

"De ce este sclavia atribuita religiei?"... nu e atribuita tuturor religiilor dar unele au avut in "program" asa ceva.

"de parca aceasta religie ar fi inventat sclavia si nu omul"... nu e vorba doar de crestini DAR pe acest site, majoritatea sunt crestini. Daca le vorbesti de alte religii si de alti zei, pe langa faptul ca habar n-au despre ce e vorba, iti vor zice "acei zei nu exista, acele religii sunt false, doar a mea e miezul din fanta, etc".

In plus, daca un crestin zice " zeul meu e bun, iubitor, drept, etc", unde-i logica in a spune despre zeii altor religii? Cand zice ca acel zeu e atotorice si ii ofera atribute, incepi sa-i arati biblia si ce scrie acolo, incerci sa-i arati ca acel zeu de care vorbeste el nu e compatibil cu biblia.

4 răspunsuri:
| sublime89 a răspuns:

Problema nu e ca crestinismul ar fi inventat sclavia, ci ca e perfect de acord cu ea. Iar daca zeul din biblie care cica ne-a creat pe toti egali si ne iubeste la fel, e de acord cu sclavia, avem o mica problema.

| MskDesign a răspuns:

Sclavia este atribuita tuturor religiilor!
Este o sclavie mintala care minimalizeaza gandirea unui om.De ce? Pentru faptul ca vorbim de divinitati inexistente.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca sa-ti pui intrebarile respectve - normale pentru cineva care gandeste - trebuie,zic eu,sa te intrebi mai intai, ce este in fond religia,cand a aparut si ce a determinat-o. Lamaurindu-ti aceste lucruri, poti sa te intrebi si ce a facut ea (religia) pentru a se mentine si dezvolta. Sclavia ar putea intra in aceasta ecuatie, si de ce? Bine inteles ca nu crestinismul a inventat sclavia, dar nici nu a combatut-o, cel putin la inceput. Asta nu teface sa crezi ca omul a determinat religia si nu invers?

| aurelian098 a răspuns:

Pentru ca nu ai citit biblia