Ai citit biblia? Zeul respectiv zice ca sclavia e ok atat in VT cat si in NT. In prezent, conform bibliei, sclavia inca e ok.
"De ce este sclavia atribuita religiei?"... nu e atribuita tuturor religiilor dar unele au avut in "program" asa ceva.
"de parca aceasta religie ar fi inventat sclavia si nu omul"... nu e vorba doar de crestini DAR pe acest site, majoritatea sunt crestini. Daca le vorbesti de alte religii si de alti zei, pe langa faptul ca habar n-au despre ce e vorba, iti vor zice "acei zei nu exista, acele religii sunt false, doar a mea e miezul din fanta, etc".
In plus, daca un crestin zice " zeul meu e bun, iubitor, drept, etc", unde-i logica in a spune despre zeii altor religii? Cand zice ca acel zeu e atotorice si ii ofera atribute, incepi sa-i arati biblia si ce scrie acolo, incerci sa-i arati ca acel zeu de care vorbeste el nu e compatibil cu biblia.
Problema nu e ca crestinismul ar fi inventat sclavia, ci ca e perfect de acord cu ea. Iar daca zeul din biblie care cica ne-a creat pe toti egali si ne iubeste la fel, e de acord cu sclavia, avem o mica problema.
Sclavia este atribuita tuturor religiilor!
Este o sclavie mintala care minimalizeaza gandirea unui om.De ce? Pentru faptul ca vorbim de divinitati inexistente.
Ca sa-ti pui intrebarile respectve - normale pentru cineva care gandeste - trebuie,zic eu,sa te intrebi mai intai, ce este in fond religia,cand a aparut si ce a determinat-o. Lamaurindu-ti aceste lucruri, poti sa te intrebi si ce a facut ea (religia) pentru a se mentine si dezvolta. Sclavia ar putea intra in aceasta ecuatie, si de ce? Bine inteles ca nu crestinismul a inventat sclavia, dar nici nu a combatut-o, cel putin la inceput. Asta nu teface sa crezi ca omul a determinat religia si nu invers?