Un lucru e cert cei care fac parte din religia adevarata trebuie sa fie toti preocupati de respectarea principilor biblice nu numai cativa, pentru ca toti sunt uniti in acelasi mod de gandire.
Din cauza necazurilor uni mai si muncesc in tara asta nu stau pe pc sa jigneasca alti oamenii, ce avatar ai omule isi place sasi bati joc de religia cuiva
Ca ei "ie" cei mai multi, in America pocaitii injura, beau, fumeaza, chiar omoara, ei si catolicii, in general. In musulmania, musulmanii, in hinduesia, hindusii.
Eu sunt "pocaita" si nu injur, nu fumez, nu beau, nu ma droghez, invat foarte bine, nu am un anturaj prost, nu ma duc in cluburi, ma imbrac decent si mai ales nu am omorat pe nimeni :p
Louise. sa stii ca a fi pocait nu inseamna numai sa faci ce ai scris mai insus. poti sa te imbrati decent sau sa nu fumezi da cel mai importat e cum ti-e sufletul daca faci tot ce ai scris mai insus e bine... dar daca iti place de exemplu sa minti te imbraci decent pe degeaba
Mda...stiam. era doar un exemplu. eu stiu foarte bine ce trebuie sa fac. merg la biserica de cand m-am nascut, si nu m-am dus degeaba.
Daca sunt doar cu numele atunci nu sunt releventi pentru credinta lor.
Simplu! nu pot fi relevanti pentru ceea ce nu respecta
Daca ar respecta şi învăţăturile Bisericii din care ei consideră că fac parte, altfel ar sta lucrurile...
E bine de ştiut că nu Biserica este de vină pentru că unii indivizi nu respectă Biserica.
Tot la fel nici "codul penal" nu este de vină pentru că unii infractori nu respectă "codul penal"!
Nici CREŞTINISMUL nu este de vină pentru că unii "creştini" nu respectă CREŞTINISMUL.
Pe de altă parte, un "fiu al Bisericii"- (un simplu credincios) care încalcă reguli, reprezintă ALTCEVA DECÂT BISERICA!
"Creştinii" se reprezintă doar pe ei înşişi. Asta datorită LIBERTĂŢII lor de a respecta învăţăturile Bisericii, sau de a le călca în picioare (aşa cum vedem din păcate uneori). Din acest motiv, ei nu sunt relevanţi decât pentru ei înşişi, nu şi pentru Biserică, tocmai pentru că prin trădare s-au dezis de Biserică!
Doar dacă ei respectă întru totul învăţăturile sfinte ale Bisericii lui Hristos, atunci se poate spune că sunt relevanţi pentru Biserică!
Iar ceilalţi... sunt doar "pe cale"...
De fapt în majoritatea populației României(și nu mai aceasta) există predominant acești oameni.Nu confunda faptul ca ortodoxia e religia predominantă (vorbind de România) și că majoritatea oamenilor n-au calități prea frumoase.
Stii de ce au ales rusii religia crestina? Pentru ca era singura care le dadea voie sa bea.
Cam tampa intrebarea? Nu este evident? Numarul lor este mai mare, deci vor fi mai multi indivizi care vor intra in criteriile descrise de tine.
P.S. Sunt ateu, fumator si injur
Nu se poate face o comparatie. Toti oamenii injura, multi beau cu nemiluita si chiar mai multi fumeaza. Nefiind ortodocsi neaparat. Asa e situatia in Romania fiindca "e!", multi pe-aici sunt ortodocsi.
Pentru ca este foarte permisibila, nu este interesata de starea morala a enoriasilor sai, pot sa faca ce vor ei nu ceea ce vrea Dumnezeu, pedeasupra nu satisface necesitatile spirituale ale enoriasilor sai, drept consecinta :starea de lucruri dintre membrii ei, lipsa de afectiune, lipsa de moralitate, prezenta urii, violentei, coruptiei, criminalitate, divorturi, avorturi, hula, egoism, si multe altele, tot ce vrei gasesti, bine ca sunt si exceptii, dar unde este Dumnezeu, de cine apartin? aprobat de Dumnezeu este cel ce face vointa Sa. Ori acolo a cui vointa se face?
Nu toate informatiile se gasesc pe internet. Adolf Hitler nu a intrebat pe TPU cum sa-si faca o armata.
Adica asa te-ai gandit tu si ti-ai zis "hai sa ma aflu in treaba putin"?
Singura ta sursa de informatie este internetul? De asta urasc eu generatia din care faci parte si tu (
Nu conteaza deloc generatia din care fac eu parte, asta nu dovedeste cu nimic ca esti tu mai putin bou.
Conteaza foarte mult generatia. Pe vremuri, nu se vorbea asa unui om cu 10 ani mai batran.
Dar ca esti pe langa de la inceput pana la sfarsit se spunea pe vremuri? Sa reglam situatia: eu sunt intre 35-40 de ani. Tocmai ai fortat o femeie sa-ti spuna varsta ei. Pe vremuri doar boii faceau asta.
Sa revenim la subiect si sa I'll incheiem: De unde se afla informatii de genul asta? Daca nu stii e clar ca manci de toate inclusiv kkat.
35-40 ani? Sincer sa-ti spun, dupa cum vorbesti si dupa inteligenta ta, ai doar 14 ani maxim.
Uite un exercitiu: Uita-te prin orasul tau la toti cei care fumeaza sau injura, si intreaba-i ce religii sunt. O sa vezi ca toti sunt ortodocsi. Dintr-o secta de 50 neoprotestanti, poate doar 1 a fumat la viata lui. Dintr-o secta de 50 ortodocsi, cel putin 30 au fumat la viata lor. Unii cred ca asa le permite religia, am vazut multe persoana ortodocse care spun asta, si nu afirmam.
Aici e vorba de statistici, si pe internet nu gasesti ce vrei. Ai dreptul la exprimare in Romania, poti sa te informezi chiar direct, nu prin internet. Poti intreba oameni mari din Romania sa-ti spuna, parintii mei nu au fost niste oameni simplii, si avut multe de invatat de la ei. Nu cred ca ai mers vreodata intr-o tara diferita de Romania sau Ungaria (cu parintii tai, sunt sigur ca esti minor). Cand o sa calatoresti prin vechiul Vatican, o sa stii mai multe despre religia ta (chiar daca esti ortodox).
Tocmai asta spun: nici nu ai tu treaba cu varsta mea si cu eticheta pe altii. Faci afirmatii care jignesc pe altii si cand ei vorbesc pe limba te apuci sa le spui ca sunt necrescuti si alte alea. Nu e treaba ta ce fac ceilalti. Vezi-ti de viata ta.
De ce majoritatea oamenilor care fac orice sunt ortodocsi? Pentru ca majoritatea populatiei Romaniei este ortodoxa, tu cam de ce crezi? Ai invatat si tu vreun gram de statistica prin facultate?
Intrebarea a fost spusa cat se poate de corect, dar nu ati inteles-o voi. Majoritatea fumatorilor incep sa traga dinainte de majorat. Pana la urma, toti isi aleg religia (daca vor) la 18 ani. De ce toti se indreapta spre ortodocsism?
Vezi 10 oameni, 5 neoprotestanti si 5 ortodocsi. Cei 5 neoprotestanti respecta Biblia mult mai bine decat cei 5 ortodocsi.
90% din neoprotestanti nu fumeaza/nu sunt alcoolici/nu injura des
10-20% din ortodocsi nu fumeaza/nu sunt alcoolici/nu injura des
Poti face comparatia si intre alte tari, eu nu am specificat nimic de Romania.
Raspuns valabil pentru toti cei care m-au contrazis.
Nu neaparat. in Romania si rusia majoriatea populatiei este ortodoxa si de aceea majoritatea alcoolicilor si fumatorilor sunt ortodocsi.
musulmanii aproape toti fumeaza narghilea sau tabac. in Germania spre exemplu religia predominanta este crestinism ( catolicism si protestanti ) si nemtii sunt alcoolici, in Olanda la fel si ei au si legalizat marijuana.
fumatul si alcoolismul nu au nici o legatura cu religia ( orice om religios caruia ii interzice religia sa fumeze sau sa bea alcool, nu face nici unul din cele doua lucruri.
e ca si cum ai intreba de ce chineza este cea mai vorbita limba de pe glob
DeProfundis99 întreabă: